

Zielona kawa Colombia Supremo Medelin - ziarno
Z Karaibów prosto do ciebie. Zielone ziarna kawy są zazwyczaj albo palone, albo mielone (są bardzo twarde, wymagają specjalnego młynka). Dzięki temu klienci otrzymują gotowy produkt, z którego mogą przygotować wybrany przez siebie napój. Tym razem zrobiliśmy wyjątek. Dla tych, którzy lubią eksperymentować i chcą spróbować palenia w domu, proponujemy kawę w stanie surowym. Zbiory Villa Maria należą do tych słodszych, a przy dobrym paleniu można uzyskać kawę o egzotycznej harmonii owoców i czekolady.
Skład
Arabica 100%PIANKA I SMAK KAWY
Czysta zielona kawa nie ma zbyt mocnego smaku. Gdy przygotujemy z niej napar, uzyskamy nuty łagodnej zielonej herbaty, niektórym taki napój może przypominać słaby napar z fasoli.
Znacznie ciekawsze doznania smakowe czekają Was, jeśli zdecydujecie się na prażenie tych ziaren w domu. Colombia Supremo Medelin da z siebie wszystko, gdy zostanie wypalona na średnim poziomie, a gdy wszystko pójdzie dobrze, zostaniecie uraczeni nutami egzotycznych owoców i czekolady, mocnym ciałem i smakowitą kwasowością.
POCHODZENIE KAWY
Villa Maria to gospodarstwo z plantacjami położonymi wysoko w górach. Znajduje się w regionie Caldas, przez który przechodzą masywy Kordyliery Zachodniej i Kordyliery Środkowej. Żyzna gleba, częste deszcze i chłodniejsze temperatury są idealne dla drzewek kawowych. W efekcie owoce dłużej dojrzewają i tym samym gromadzą znacznie więcej aromatu niż gdyby rosły na gorących nizinach.
W Kolumbii jest około pół miliona drobnych rolników uprawiających drzewa kawowe. Mimo to kraj ten jest trzecim największym producentem kawy na świecie. Kolumbijskie ziarno jest bardzo popularna w USA, Japonii, Francji, Niemczech i Włoszech.
Drzewa kawowe są uprawiane przez Kolumbijczyków od końca XVIII wieku, a dziś Krajowa Federacja Plantatorów Kawy zajmuje się produkcją i eksportem kawy, a kampania marketingowa wykorzystuje postać fikcyjnego rolnika Juana Valdeza. Obraz rolnika i jego mułów z workami kawy na plecach oznacza wyłącznie kolumbijską produkcję kawy. Podkreśla specyfikę kolumbijskiej kawy i to, że jej wspaniały smak wynika z gleby, wysokości, odmiany i sposobu obróbki.
Zielone ziarna kawy Colombia Supremo Medelin możecie wykorzystać na kilka sposobów. Dla fanów eksperymentów oferują możliwość wypalenia własnej kawy w domu. Istnieje szereg instrukcji, jak to zrobić. Jedni polecają pieczenie na patelni, inni w piekarniku. Są też eksperymenty z maszyną do popcornu. Najpewniejszym sposobem jest użyć małego domowego tostera.
Z całych zielonych ziaren można również przygotować napój bogaty w przeciwutleniacze, kofeinę i kwas chlorogenowy (CGA). Ziarna należy poddać duszeniu, zlać napar i wypić filiżankę maksymalnie dwa razy dziennie.
Oczywiście istnieje również opcja wykorzystania ziaren do dekoracji małych przedmiotów. To, co wybierzesz, zależy od was.
Jeszcze więcej o zielonej kawie można znaleźć tutaj
Wzór opakowania zielonej kawy
Nasze zielone kawy pakowane są w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które pozbawione są elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Wysokiej jakości opakowanie zachowuje charakter zielonej kawy. Zielona kawa jest zawsze hermetycznie zamknięta, aby była odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.




















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

WIELKIE TRIO - mieszanki espresso wybranych kaw ziarnistych
