

Syrop do espresso Różany - 100 ml
Odkryjcie nowy sposób na dopracowanie swojej ulubionej kawy! Do naszej ekskluzywnej kolekcji syropów do espresso dodaliśmy specjalny syrop o nieodpartym smaku róży. Dodajcie kilka łyżeczek do swojego espresso lub cappuccino. Różany smak jest elegancki, kwiatowy i przyjemnie słodki. Oprócz kawy, syrop ten można stosować do aromatyzowania herbat, koktajli, deserów, a nawet domowych wypieków.
Skład
Cukier, Woda, Naturalny ekstrakt z róży 3%, Naturalny aromat, Vitamina C, Krokosz barwierskiSMAK
Syrop Espresso Różany ma delikatny, elegancki smak, który doskonale łączy się z intensywnością i aromatem kawy. Syrop ma jasnoczerwony, różowawy kolor.
Dodając naprawdę niewielką ilość syropu do kawy, zamienice ją w luksusowy przysmak. Ten syrop został zaprojektowany tak, aby uzupełniać i wzmacniać kompozycję smakową espresso, nie przytłaczając jego charakteru.
Syropu można używać nie tylko do espresso, ale także do latte, macchiato lub frappé. A jeśli lubicie eksperymentować, spróbujcie użyć go w deserach, lodach lub koktajlach owocowych.
POCHODZENIE
Róża - królowa kwiatów - zachwyca wszystkich swoim pięknem, zapachem i symboliką miłości. Odejdźmy jednak od romantycznych wyobrażeń i skupmy się na róży opisanej przez botaników. Róża (Rosa) należy do rodziny różowatych (Rosaceae). Na świecie istnieje około 150 gatunków dzikich róż oraz wiele innych odmian uprawnych i odmian, które są uprawiane ze względu na ich walory estetyczne i aromatyczne.
Jest to zioło lub krzew z kolcami, którego kwiat składa się z płatków tworzących koronę. Róże występują w różnych kolorach, takich jak czerwony, różowy, biały, żółty, a nawet fioletowy. Ich zapach jest świeży, słodki i jednocześnie bogaty.
I to właśnie różany zapach jest podstawą aromatu stosowanego w produkcji syropu. Aby uzyskać ten wyjątkowy aromat, stosuje się technikę zwaną ekstrakcją. Istnieje kilka metod ekstrakcji, z których najpopularniejszą jest destylacja parowa. Kwiaty róży umieszczane są w specjalnej destylarce, gdzie poddawane są działaniu pary wodnej, która wydobywa z nich składniki aromatyczne. Para jest następnie skraplana w celu uzyskania płynu zwanego wodą różaną, zawierającego skoncentrowany aromat różany.
Inną metodą jest rozpuszczanie w tłuszczu. Kwiaty róży są zanurzane w tłuszczu, który pochłania ich zapach. W ten sposób powstaje olejek eteryczny bogaty w aromaty różane.
Kiedy skosztujecie naszego syropu Espresso Różanego, pamiętajcie, że oddajecie się odrobinie prawdziwej naturalnej magii. Pozwólcie się przenieść do świata różanej rozkoszy.
Sposób przygotowania
Przygotowanie kawy: Dodć łyżeczkę syropu do filiżanki kawy.
Syropu o smaku różanym można używać jako polewy do lodów, naleśników, omletów i sałatek owocowych.
Syrop nadaje się również do przygotowywania napojów alkoholowych i bezalkoholowych.
Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 1448 kJ / 341 kcal |
Tłuszcze: | 0,10 g |
z tego nasycone: | 0,10 g |
Sacharydy: | 85,19 g |
z tego cukry: | 85,1 g |
Białka: | 0,20 g |
Sól: | 0,01 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ESPRESSO SYROP WANILIA - 100 ml

ESPRESSO SYROP SŁONY KARMEL - 100 ml
