

SYCYLIJSKA POMARAŃCZA kawa ziarnsta
Gorącą Sycylię pełną kolorów i życia możecie mieć w domu każdego dnia.Cieszcie się wyjątkową kawą z nutami soczystych czerwonych pomarańczy, cieszyć się wspaniałym aromatem i energią, którą przynosi ten pyszny napój. Ziarnista kawa Sycylijska pomarańcza zachwyci Was w pracy, po wyczynach sportowych i podczas czytania książki. Celowo spróbujcie!
Skład
Arabica 100%, AromatPianka i smak kawy
Ziarnista kawa Sycylijska pomarańcza opiera się na plantycyjnej arabice z Peru, więc oferuje doskonałe właściwości - ma wspaniały aromat i cudowny, umiarkowanie słodki smak i pełne ciało. Dodając do niej naturalny aromat czerwonych pomarańczy, zyskała także owocową, egzotyczną świeżość.
Pochodzenie kawy
Jeśli jeszcze nie byliście na Sycylii, przyjrzymy się jej bliżej. Dlaczego? Aby lepiej sobie wyobrazić, co nas tym razem zainspirowało podczas aromatyzacji. Wyspa magicznych kontrastów. Możecie wędrować po cichych wioskach lub wyruszyć w zgiełk starożytnych miast. Możecie wspiąć się na Etnę lub spędzić dzień na plaży. Możecie zjeść posiłek w najlepszych restauracjach lub zerwać pomarańczę przy polnej drodze. W środku będzie krwistoczerwona, a jej sok oświeży Was przez cały dzień. Sycylia to mały raj.
Wzbierzmy się na nią za pośrednictwem kawy Sycylijska pomarańcza. Za jej niesamowitymi właściwościami widzimy dziesiątki, może setki ludzi. Wszystko zaczyna się w wysokich górach Peru, gdzie rolnicy uprawiają kawowce (Coffea arabica). W większości są to drobni właściciele, z których każdy zajmuje tylko kilka hektarów ziemi. Jednak razem są w stanie wyprodukować około jednej czwartej światowej objętości kawy. Od maja do września wyruszali na plantacje, aby zbierać najbardziej dojrzałe jagody kawy. Muszą je przetransportować (zwykle samodzielnie lub za pomocą mułów lub osłów) do miejsca przetwarzania. Tam owoce wlewa się do wody i przepycha przez płyty kruszące, aby usunąć czerwoną skórkę. Następnie ziarna kawy nadal owinięte w żółto-białe miąższ muszą zostać sfermentowane w zbiornikach fermentacyjnych. Z powodu naturalnego procesu chemicznego miąższ rozpuszcza się, a ziarna są uwalniane. Tak otrzymaną zieloną kawę suszy się w bezpośrednim świetle słonecznym (często obraca się) lub w suszarniach.
Inne osoby zajmują się pakowaniem kawy do 60 kg worków, transportem na giełdę i ładowaniem na samoloty lub statki. Gdy kawa dotrze do nas, dostaje się pod opiekę naszego Mistrza palenia - musi być wcześniej przetestowana dla każdej partii, aby określić najbardziej odpowiednią temperaturę i czas palenia. W przypadku kawy Sycylijska pomarańcza zielone ziarna jeszcze przed prażeniem zostają oprószone olejem nośnym o naturalnym aromacie (który jest nieszkodliwy i nie powoduje żadnych problemów zdrowotnych). Aromat przenika głęboko do ziarna i podczas odpowiedniego przechowywania kawy będzie trwał przez długie tygodnie.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Zalety kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
Do przyrządzenia kawy należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 g) kawy zmielonej.
Zalać wodą o około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

30. 5.
6. 4.
10. 1.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

TRUSKAWKI ZE ŚMIETANĄ kawa ziarnista

CYNAMONOWA kawa ziarnista
