Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

ROZDROBIONE ZIARNA KAKAOWCA Z CUKREM KOKOSOWYM BIO

Kod: 1694

Jeśli nie przeczytacie książki lub nie obejrzycie filmu bez schrupania czegoś dobrego, mamy dla Was wspaniałą wiadomość. Kiedy wsypiecie do swojej miski pokruszone ziarna kakao, macie gwarancję, że nie zaśniecie podczas swojej rozrywki i nadal będziecie uzupełniać antyoksydanty i inne wspaniałe rzeczy. Ziarna kakao z cukrem kokosowym przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i nastolatkom. Jedna miska to za mało!

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Region
Region:
Uyacali
Smak
Smak:
Kokos, Słodki
BIO
BIO:
Tak

Skład

Ziarna kakao 75%, 25%

Smak

Ziarna kakao z cukrem kokosowym smakują jak prawdiwa, wysokoprocentowa ciemna czekolada, lekko posypana plastrami kokosa i kilkoma kryształkami cukru. Są delikatnie pyszne, chrupiące i nie można im się oprzeć. 

Pochodzenie 

Z peruwiańskich amazońskich lasów deszczowych, z rzeki Ucayali, pochodzą ziarna kakaowca, które zostały pokruszone na drobne kawałki. Są one następnie obtaczane w cukrze kokosowym przez lokalnego producenta i teraz możemy cieszyć się naturalnym przysmakiem pełnym pobudzającej teobrominy i życiodajnych przeciwutleniaczy.

Region Ucayali leży we wschodniej części Peru, południowoamerykańskiego kraju słynącego ze starożytnego imperium Inków. Graniczy z Brazylią i jest uważany za zróżnicowany pod względem kulturowym, językowym i geograficznym. Jeśli chodzi na przykład o języki tubylcze, to można ich spotkać aż czternaście. Jest to obszar ubogi, gdzie mniej niż 70 procent ludności ma dostęp do wody. Duża część dochodów mieszkańców pochodzi z rolnictwa, a dzięki rzece Ucayali o długości 2700 km również z rybołówstwa.

Wiadomo, że rdzenni Peruwiańczycy już od 1 900 lat p.n.e. wytwarzali napoje kakaowe ze sfermentowanych ziaren. To również sprawia, że ziarna kakaowca są bardzo popularne, uprawia je ponad 50 tysięcy mieszkańców, a roczna produkcja w tym kraju wynosi ponad 70 ton. Średnia wielkość typowego gospodarstwa wynosi 2 hektary, a plon około 1 do 2,5 tony ziaren kakao na gospodarstwo.

Peru jest nie tylko głównym plantatorem kakaowców, ale również posiada sześć z dziesięciu gatunków kakaowców, dlatego też ziarna z Peru mają niezwykły smak i aromat. Jak wyobrazić sobie drzewo kakaowe? Jest to wiecznie zielone, ciepłolubne i niezbyt wysokie drzewo występujące w tropikalnych regionach Ameryki Środkowej i Południowej. Kwitnie obficie, ale tylko pięć procent kwiatów przekształca się w owoce. Są to kuliste lub jajowate jagody, zawierające zwykle kilkadziesiąt nasion.

Rolnicy muszą z trudem usuwać je z miąższu, następnie fermentować i na koniec suszyć. Tak przygotowane ziarno kakaowe trafia do dalszej obróbki.
Dodajmy, że kakao jest jednym z tzw. superfoods, jest bardzo bogate w antyoksydanty, witaminy i minerały. Zawiera również stymulującą teobrominę i kofeinę.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Można je spożywać jako orzechy.

Smak i nuty:
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g ziaren kakao
Wartość energetyczna: 1709 KJ / 580 kcal
Tłuszcze: 34,8 g
z tego nasycone: 20,5 g
Sacharydy: 20 g
z tego cukry: 0 g
Białka: 10,7 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »