

MEKSYK CHIAPAS kawa ziarnista BIO
Meksykańska kawa z Chiapas jest uprawiana w cieniu. Najczęściej pod drzewami bananowca lub pod wierzchołkami wysokich drzew sosnowych. Dzięki temu mogą nie tylko dłużej, ale i wolniej dojrzewać. Rośliny kawy są bardziej odporne na szkodniki i utrzymują niezbędne nawodnienie. Uprawa ekologiczna w odniesieniu do otaczającej przyrody zachowuje różnorodność biologiczną w Chiapas i i daje pracę miejscowej ludności. Jak smakuje ta BIO kawa? Słodko, bogato, lekko przypomina morelę.
Skład
Arabika BIO 100%Pianka i aromat kawy
Meksyk Chiapas BIO ma bardzo zrównoważoną konsystencję i delikatnie owocowy smak. Kwasowość jest oczywista, ale nie jest silna, zapach wyróżnia się w miękkości i świeżości. Kawę jest średnio palona w celu utrzymania żądanych właściwości i aromatu.
Pochodzenie kawy
Chiapas jest regionem, który znajduje się na samym południu Meksyku. Bezpośrednio graniczy z Gwatemalą, a to nic dziwnego, że ma wiele podobieństw. Kawy z obu krajów sąłagodne, owocowe i lekko orzechowe. Również ich uprawy w terenie górzystym mają podobne cechy.
Każda filiżanka aromatycznej kawy może opowiedzieć jej wyjątkową historię. Drobni rolnicy, którzy mają farmy na zboczach Sierra Madre de Chiapas (Cordillera Central), muszą stawić czoła nie tylko szybko zmieniającemu się klimatowi, ale także niepewnej sytuacji społecznej.
Meksykańscy rolnicy z regionu Chiapas są zazwyczaj wcieleni do stowarzyszeń. Te pomagają im w zakupie gruntów i inwestycjach w technologię. Najbardziej powszechnie uprawiana jest arabica, w przypadku tej kawy chodzi o rodzaj Caturra., która jest mutacją Bourbon. Wysoką produkcja i wysoka jakość wymagają bardzo ostrożnego obchodzenia się z roślinami kawowców i żyznej gleby.
Meksykańska kawa Bio z Chiapas była uprawiana bez użycia nawozów sztucznych i środków utwardzających. Zbiory odbywają się od września do stycznia. Jagody kawy są przetwarzane przez przemywanie, ziarna suszy się i sortuje.
Meksyk jest piątym co do wielkości producentem kawy na świecie. Region Chiapas z wilgotnym klimatem tropikalnym osiedlili europejscy rolnicy. Wśród rolników są Niemcy, Francuzi i Włosi. Trzecia generacja nowoczesnej uprawy drzew kawowych liczy 80 rodzin.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
Na 1 filiżankę kawy należy użyć co najmniej 1,5-2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
Kawę zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

19. 3.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN kawa ziarnista BIO

ETHIOPIA DJIMMAH BIO kawa ziarnista
