Kawa z cykorii z reishi i shatavari
Kawa z cykorii z reishi i shatavari jest unikalną mieszanką, która łączy tradycje europejskie z azjatyckim doświadczeniem. Napój z niej przygotowany smakuje słodkawo i subtelnie orzechowo. Zapewni Wam energetyczny początek nowego dnia, a także chwile wyciszenia i relaksu.
Skład
Korzeń cykorii 90%, Reishi 6%, Shatavari 4%NAPAR I SMAK
Kawa z cykorii z reishi i shatavari po zalaniu gorącą wodą daje ciemnobrązowy napar z delikatnymi rubinowymi refleksami. Ma ziemisty smak, z lekko pikantną nutą, która miesza się z łagodną goryczką cykorii i wyrazistymi nutami ziół. Reishi dodaje głębi z posmakiem drzewnej słodyczy, a shatavari przynosi subtelny kwiatowy finisz. Ta namiastka kawy jest subtelna, a jednocześnie złożona, idealna dla tych, którzy szukają zdrowszej alternatywy dla klasycznej kawy, poprawiającej witalność i uspokajającej umysł.
POCHODZENIE
Prezentujemy cudowną mieszankę trzech wyjątkowych składników. Razem tworzą tzw. substytut kawy w formie rozpuszczalnej, który może być doskonałą alternatywą dla kawy w tradycyjnej postaci. Namiastka kawy jest bez kofeiny, ma delikatniejszy smak i wiele dobroczynnych dla zdrowia właściwości. Dlatego nic w tym dziwnego, że zadomowiła się w wielu rodzinach. Z jakich składników stworzono tą kompozycję?
Cykoria podróżnik (Cichorium intybus), pochodząca z Europy, jest obecnie hodowana w wielu krajach, m.in. w Holandii, Belgii, Francji i Niemczech. Korzenie tego zioła zaczęto wykorzystywać jako substytut kawy, zwłaszcza w Niemczech Wschodnich podczas kryzysu kawowego w latach 80. XX wieku. Powszechnie wiadomo, że cykoria wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby i pęcherzyka żółciowego, przewodu pokarmowego, serca i naczyń krwionośnych oraz stan kości i stawów.
Reishi, tradycyjny chiński grzyb, ceniony jest za wzmacnianie odporności i poprawę funkcjonowania układu krążenia. Mówimy o „czerwonym grzybie”, którego botanicy nazywają lakownica żółtawa (Genoderma lucidum). Zwykle sporządza się z niego ekstrakty, ale ma także doskonale sprawdza się w postaci w stu procentach naturalnego proszku.
Shatavari (szparag lekarski, Asparagus racemosus), to indyjskie zioło znane w Ajurwedzie ze wspomagania układu rozrodczego oraz pozytywnego wpływu na układ krążenia. Jeśli zastanawiacie się jak wygląda ta roślina, to dodajmy, że jest to krzew pnący rosnący w skałach Nepalu, Indii i Sri Lanki.
Efekty kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1. Kawę z cykorii z reishi i shatavari zalewamy gorącą wodą o temperaturze 90-100 °C w stosunku 2g na 100 ml wody.
Potrzebujesz porady?
2. 4.