

HONDURAS SHG BIO SWISS WATER DECAF - kawa ziarnista
Plantacyjna kawa bezkofeinowa zaspokoi potrzeby każdego. Możecie pozwolić sobie na tyle filiżanek ile chcecie bez popularnego symulatora. Gwarantowana jakość BIO, wspaniały, głęboki smak. W przypadku Honduras SHG czekają na Was nuty słodkiej czekolady i karmelu, zrównoważone świeżością czerwonej porzeczki.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Ziarna kawy Honduras SHG BIO Decaf nie neguje swojego pochodzenia. Karmel, czekolada i jagody są charakterystyczne dla zbiorów Hondurasu. To wszystko możemy znaleźć w niej. Świeża czerwona porzeczka ładnie uzupełnia przyjemną słodycz. Złożony smak w średnim stopniu podkreśla pieczenie. Crema jest miękka, lekka, zwarta.
Pochodzenie kawy
W Hondurasie ponad 100 000 rodzin uprawia drzewa kawowe, z czego około trzy czwarte uprawia mniej niż 2 hektary. Plantacje zakładane są zazwyczaj na wysokości około 1 500 metrów. Tak jest również w przypadku bezkofeinowej Honduras SHG BIO (gdzie SHG oznacza Strictly High Grown), która pochodzi z regionu Copan w zachodniej części kraju. Oprócz tego, że znacie ją jako głównego producenta wysokiej jakości kawy, być może wiecie również o znalezisku archeologicznym - jednym z największych miast cywilizacji Majów.
Kawa ta jest uprawiana i produkowana przez rolników należących do Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada, organizacji zajmującej się wspieraniem rolników, ich edukacją oraz rozwojem turystyki (zwłaszcza ekoturystyki). Spółdzielnia prowadzi również restaurację i kilka szklarni oraz hoduje pszczoły. Jego głównym celem jest umożliwienie swoim członkom rozwoju ekonomicznego i usamodzielnienia się. Dzięki temu niektóre gospodarstwa mogą również skupić się na uprawie ekologicznej, certyfikowanej kawy. Produkcja kawy ekologicznej jest trudniejsza i bardziej kosztowna, ponieważ bez przemysłowych oprysków i nawozów drzewa kawowe mają niższe plony i odporność na szkodniki.
Być może zastanawiacie się jeszcze, w jaki sposób ziarna kawy zostały pozbawione kofeiny. Dokonano tego za pomocą Swiss Water Process. Jest to certyfikowany proces, w którym kawa jest zanurzona w gorącej wodzie, a wyekstrahowana kofeina jest wychwytywana w filtrach z węgla aktywnego. Filtracja jest cykliczna i trwa kilka godzin. Ponieważ cząsteczki kofeiny są stosunkowo duże, pozostają w filtrach, podczas gdy cząsteczki aromatów i innych substancji, które przyczyniają się do unikalnego smaku i aromatu kawy, przechodzą przez filtry i wracają do ziaren. Największą zaletą szwajcarskiej metody dekofeinizacji jest to, że nie używa się w niej w ogóle rozpuszczalników chemicznych, a zużyta w procesie woda wraca do krzewów kawowych jako nawadnianie.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - KAWA ZIARNISTA
