

CZEKOLADOWO-ORZECHOWA kawa ziarnista
Jesteście konserwatywni, ale od czasu do czasu zwycięża ciekawość? Jak smakuje kawa wzbogacona nutami orzechów i czekolady? Jaką ma piankę? Czy może w ogóle osiągnąć jakość nie aromatywowanych arabik? Chętnie Was przekonamy, że jest doskonała, pocieszy delikatną i zwartą pianą, a jakością jest równa najlepszej kawie. Tak, to kawa dla miłośników niepozornej innowacji.
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPianka i smak kawy
Czekoladowo-orzechowa kawa smakuje dokładnie tak samo jak jej podstawa, arabice z peruwiańskich Andów, po prostu podkreśla czekolada z orzechami. Kompozycja jest czysta, gładka i słodka. Pianka jest lekka, delikatna.
Pochodzenie kawy
Aby dowiedzieć się, czym jest ta kawa, przeczytajcie o Puno w Peru. Stąd właśnie pochodzą ziarna arabiki, które nasza palarnia wzbogaciła o kilka kropli naturalnego aromatu przed prażeniem. Samo prażenie zostalo wykonane precyzyjnie i na średdnim stopniu. Aby zachować wszystkie walory smakowe i zapachy kawy.
Wyobraźcie sobie wysokie góry, zły stan dróg, kilka wiosek na zboczach i wspaniałe błękitne jezioro. Te góry to Andy, a jezioro Titicaca. Jesteśmy na południowym wschodzie Peru, na wysokości niecałych 2000 metrów nad poziomem morza. Daleko w dole są zielone plantacje kawy, powietrze jest czyste, wilgotne i zimne ... Teraz juz możne przypuszczacie, że lokalna kawa ma swój urok. Ukrywają się za nim nie tylko wyjątkowe warunki naturalne, w których rośnie, ale także praca doświadczonych rolników, którzy ją zbierają i przetwarzają.
Kawowiec (Coffea arabica) rodzi dopiero po dwóch lub trzech latach, a rolnicy uprawiają go od sadzonki. Krzewy o twardych liściach kwitną biało-różowo, wytwarzają czerwone, żółte lub pomarańczowe pestkowce. W każdej takiej kawowej czereśni są dwie pestki, z których każda ma jedno nasiono. Po zebraniu konieczne jest wlanie jagód do wody, przepchnięcie ich przez miażdżące płytki w celu uwolnienia miąższu i skórki. Oddzielone ziarna kawy są następnie fermentowane i suszone, zwykle na bezpośrednim słońcu.
Kawa jest pakowana w worki jutowe i wysyłana na giełdę. W suchym i ciemnym otoczeniu zielona kawa utrzymuje się świeża przez kilka miesięcy. "Relaks" przyniesie korzyści ziarnom. Prażenie jest kluczowym krokiem do ostatecznego smaku napoju, dosłownie jest to alchemia. W przypadku tej kawy smakowej, ziarna zostały oprószone naturalny aromatem przed prażeniem.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1.Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
2. Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
3. Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























Potrzebujesz porady?

7. 7.
31. 7.
31. 7.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

WANILIOWO-ORZECHOWA kawa ziarnista

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista
