Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADOWO-ORZECHOWA kawa ziarnista

Kod: 45
Ocena: doskonały, 3 recenzje

Jesteście konserwatywni, ale od czasu do czasu zwycięża ciekawość? Jak smakuje kawa wzbogacona nutami orzechów i czekolady? Jaką ma piankę? Czy może w ogóle osiągnąć jakość nie aromatywowanych arabik? Chętnie Was przekonamy, że jest doskonała, pocieszy delikatną i zwartą pianą, a jakością jest równa najlepszej kawie. Tak, to kawa dla miłośników niepozornej innowacji.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
116,1 zł /1000 g 11,6 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 25. 10. 2021
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1900m
Smak
Smak:
Czekolada, Orzech
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Naturalny aromat

Pianka i smak kawy

Czekoladowo-orzechowa kawa smakuje dokładnie tak samo jak jej podstawa, arabice z peruwiańskich Andów, po prostu podkreśla czekolada z orzechami. Kompozycja jest czysta, gładka i słodka. Pianka jest lekka, delikatna.

Pochodzenie kawy

Aby dowiedzieć się, czym jest ta kawa, przeczytajcie o Puno w Peru. Stąd właśnie pochodzą ziarna arabiki, które nasza palarnia wzbogaciła o kilka kropli naturalnego aromatu przed prażeniem. Samo prażenie zostalo wykonane precyzyjnie i na średdnim stopniu. Aby zachować wszystkie walory smakowe i zapachy kawy.

Wyobraźcie sobie wysokie góry, zły stan dróg, kilka wiosek na zboczach i wspaniałe błękitne jezioro. Te góry to Andy, a jezioro Titicaca. Jesteśmy na południowym wschodzie Peru, na wysokości niecałych 2000 metrów nad poziomem morza. Daleko w dole są zielone plantacje kawy, powietrze jest czyste, wilgotne i zimne ... Teraz juz możne przypuszczacie, że lokalna kawa ma swój urok. Ukrywają się za nim nie tylko wyjątkowe warunki naturalne, w których rośnie, ale także praca doświadczonych rolników, którzy ją zbierają i przetwarzają.

Kawowiec (Coffea arabica) rodzi dopiero po dwóch lub trzech latach, a rolnicy uprawiają go od sadzonki. Krzewy o twardych liściach kwitną biało-różowo, wytwarzają czerwone, żółte lub pomarańczowe pestkowce. W każdej takiej kawowej czereśni są dwie pestki, z których każda ma jedno nasiono. Po zebraniu konieczne jest wlanie jagód do wody, przepchnięcie ich przez miażdżące płytki w celu uwolnienia miąższu i skórki. Oddzielone ziarna kawy są następnie fermentowane i suszone, zwykle na bezpośrednim słońcu.

Kawa jest pakowana w worki jutowe i wysyłana na giełdę. W suchym i ciemnym otoczeniu zielona kawa utrzymuje się świeża przez kilka miesięcy. "Relaks" przyniesie korzyści ziarnom. Prażenie jest kluczowym krokiem do ostatecznego smaku napoju, dosłownie jest to alchemia. W przypadku tej kawy smakowej, ziarna zostały oprószone naturalny aromatem przed prażeniem.

Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy

Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami.

Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.

  • Zawsze wkładaj tylko tyle aromatycznej kawy do ekspresu do kawy, ile natychmiast zużyjesz.
  • Po przygotowaniu aromatyzowanej kawy przygotuj kolejną filiżankę z ziaren tradycyjnych. To oczyści urządzenie z pozostałości naturalnych substancji aromatycznych.

Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych).

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1.Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.

2. Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.

3. Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

7. 7.

Ocena: doskonały
Pyszna kawusia coś innego zapach zniewala smak też

31. 7.

Ocena: doskonały
Wybrałam bardzo dobrze! Kawa naprawdę zawiera smak dwóch moich ulubionych potraw, czekolady i orzechów :) Po prostu jest boska!!! Kasia

31. 7.

Ocena: doskonały
Ten czekoladowo- orzechowy smak uwelbiam! Polecam wszystkim wielbicielą czekoldy i orzechów :)
2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

KARMELOWA kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KARMELOWA kawa ziarnista

Cukierek karmelowy, likier karmelowy, lody karmelowe. Zapewne Państwo zrozumieją, że nie mogliśmy tego smakołyka ominąć podczas aromatyzacji naszej kawy. Stuprocentowa Arabica z aromatem karmelowym to źródło dobrego nastroju, pokoju i świeżości. Prosimy wygodnie sobie usiąść… rozpoczyna się podróż przez raj karmelowy. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista

Dwa smaki pasują do siebie wspaniale – migdały i czekolada. Spróbujcie je w kombinacji z luksusową kawą plantacyjną. Poczujecie w ten sposób nie tylko jej zaokrąglony i zharmonizowany smak, ale także atrakcyjną gorzko-słodką nutę. Sprawcie, by wasz dzień był piękniejszy. Kawa ziarnista uprawiana z miłością i palona z wyczuciem nie powinna zostać niezauważona.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
116,1 zł /1000 g 11,6 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 25. 10. 2021
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »