Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%

Kod: 987

Na czekoladę Brazylijczycy mają nawet specjalną ustawę. Według niej za czekoladę jest uważany produkt zawierający co najmniej 35 procent kakao. Te czekoladowe pastylki do takiego standardu się zmieszczą podwójnie! Bądźmy więc pewni, że oprócz wspaniałego smaku otrzymujemy również maksymalną dawkę antyoksydantów, minerałów i witamin. Brazylijskie ziarna kakaowca mają po prostu niezwykłe umiejętności. 

Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Paczkomat Dostarczymy do 21. 11. 2018 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 21. 11. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
122,3 zł brutto
65,3 zł brutto
38,0 zł brutto
Małe opakowanie:
20,5 zł brutto
12,8 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Brazylia
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Brazylia 70%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Ciemno gorzki, lekko słodki i na koniec lekko dymny. Brazylijska ciemna czekolada zawierająca 70 procent kakao nie jest błędem.

Pochodzenie

Brazylijskie kakao wraca na scenę! Nie jest tajemnicą, że jedni z największych na świecie eksporterów ziarna kakaowca niedawno zmagali się z "escoba de bruja" czyli grzybową infekcją objawiająca się pomnożeniem pędów na kakaowcach. Tzw. miotła baby jagi spowodowała gwałtowny kryzys w produkcji. Większość kakaowców było wymienione za nowe, bardziej odporne rośliny. Na odnowieniu plantacji pracowały nawet "czekoladowe brygady" wysłane rządem do dotkniętych rolników. Dziś już jest Brazylia po raz kolejny wśród najlepszych eksporterów wysoko jakościowego kakao i czekolady. Całkowita produkcja w 2016 roku wzrosła do 210 tysięcy ton (w 2012 roku było 185.000 ton).

Największym i najbardziej zaludnionym krajem w Ameryce Południowej tak samo obszarem z największym lasem tropikalnym na świecie, można je uznać za lidera kakaowca właściwego (kakao Thebroma). Warunki Wybrzeża Amazonki i cień tworzony przez otaczające drzewa to kakaowcom bardzo odpowiada. Pierwsi ludzie, którzy używali nasion kakaowca byli prawdopodobnie Olmekowie 1000 lat pne. Podobno nadali mu nazwę "Kakawa", który zmienił się na "kakao". To jest wszystko co o najwczesniejszym początku kakao wiemy.

Istnieją dokładniejsze informacje o piciu napoju kakaowego lub owsiankę Maya (250-900 n. e.). I używanie ziaren kakaowca jako środek płatniczy - w niektórych obszarach Ameryki Łacińskiej aż do 19 wieku! Czekolada w postaci stałej, po raz pierwszy była wytwarzana w 1847 roku.

Ale wracając do kakaowców. Mogą one przypominać jabłoń.Dorastają do 15 metrów, ale częściej są one przechowywane znacznie niższe. Kwitną i rodzą prawie przez cały rok. W regionach produkujących odróżniają zbiory urody na główne i poboczne. W Brazylii główny okres zbiorów jest w okresie od kwietnia do lipca,poboczne zbiory następnie od lipca do grudnia.Owoce kakaowca wyglądają jak przerośnięta ogórka żółtego lub czerwonego koloru. Dojrzałe ważą 300-500 g. Wewnątrz zawierają 20-50 ziaren.Które muszą być usunięte i przygotowane do przetworzenia.

Ziarna kakaowca rolnicy oczyszczą od słodkiego i białego miąższu następnie poddawane są fermentowaniu przez kilka dni. Potem je należy wysuszyć i podprażyć. Tak przetworzone produkty zostaną przewożone do fabryki, gdzie utworzą masło kakaowe i kakao. Skomplikowaną technologią są takie surowce (z dodatkiem kilku innych) przetworzone na czekoladę.

Po co to wszystko? Po pierwsze, czekolada smakuje fantastycznie, a po drugie - jest dla naszego organizmu znaczącą korzyścią. Naukowcy w jej składzie chemicznym objawili przeciwutleniacze (w ilości jak chyba w żadnej innej żywności), witaminy i minerały. Z ich pomocą można lepiej radzić sobie ze stresem, pozbyć się złego nastroju i wzmocnić organizm.Trzeba spróbować!

CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN są odpowiednie dla wegetarian i wegan. W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

CZEKOLADOWE PASTYLKI można spożywać "tylko tak" wspaniale smakują rozpuszczone w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 318 kJ / 554 kcal
Tłuszcze:40,1 g
z tego nasycone:24 g
Sacharydy:34 g
z tego cukry:30,2 g
Białka:7,6 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


EKVADOR UNOCADE BIO - ziarna kakowca nieprażone
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

EKVADOR UNOCADE BIO - ziarna kakowca nieprażone

Za trzy możecie mieć królika, za sto dwie krowy. Ziarna kakaowca były twardą walutą Azteków. Te czasy minęły, ale wielkie korzyści z nasion kakaowca pozostają. Są dobrym źródłem przeciwutleniaczy, teobrominy i kofeiny. Zamień je za smażone smakołyki i przegryzaj je w samochodzie, przed telewizorem lub przy dobrej książce. Ekwadorskie ziarna kakaowca należą do jednych z najlepszych na świecie.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
78,3 zł brutto
43,3 zł brutto
25,7 zł brutto
Małe opakowanie:
14,3 zł brutto
9,5 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
134,3 zł brutto
71,3 zł brutto
41,3 zł brutto
Małe opakowanie:
22,2 zł brutto
13,8 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
104,8 zł brutto
56,5 zł brutto
33,0 zł brutto
Małe opakowanie:
18,0 zł brutto
11,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »