Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Kod: 992

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz. 

Dostarczymy do Piątku, 20. 7. 2018
DPD Dostarczymy do 20. 7. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
126,8 zł brutto
67,5 zł brutto
39,3 zł brutto
Małe opakowanie:
21,7 zł brutto
13,7 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Tanzania
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Kakaowa pasta Tanzania 75%, Masło kakaowe, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolada w pastylkach z Tanzanii jest tak gorzka jak tylko czekolada może być. Jej smak jest zarówno delikatnie zaokrąglony, pełny i ciepły. Spróbuj rozpuścić w gorącym mleku lub zrobić z niej lukier na torty. Zawsze osiągniesz sukces.

Źródło

Wschodnie wybrzeże Afryki Środkowej charakteryzowane jest wulkanami, jeziorami, parkami narodowymi i rezerwatami. Klimat jest ciepły, obfite opady deszczowe i promieniowanie słoneczne jest ponadprzeciętne. Tanzania, o której mówimy jest po prostu ziemią do uprawy kakaowca właściwego (Theobroma cacao) absolutnie doskonałą. Więc nie jest zatem zaskoczeniem, że doskonałe kakao pochodzi stamtąd.

Niż z plantacji kakao dostanie się do czekolady musi przebyć długą drogę. Ziarna kakaowca, które są istotne dla jego produkcji, trzeba z owoców kakaowca wyłuskać, fermentować, ususzyć i przed prażyć. W takim stanie zostaną wysłane do zakładu przetwórczego. Tam ziarna rozmiażdżą i doprażą. Kolejny etap to zmielenie. Otrzymana masa kakaowa jest przekształcona na masło kakaowe i z niego jest wytwarzane samotne kakao. Oba składniki zostaną następnie wykorzystane do czekolady.

Miłośników czekolady może zaciekawi, że choć pierwsze wzmianki o napoju czekoladowym pochodzą z początku 16 wieku, pierwsza tabliczkę czekolady wyprodukowano aż końcem 19 wieku. Od tego czasu, popyt rośnie na całym świecie. Najwięksi miłośnicy czekolady mieszkają w Szwajcarii, Wielkiej Brytanii i Irlandii.

Czekolada jest jednym z najstrawniejszych i najbardziej odżywczych pokarmów, dlatego jest ulubiona u sportowców i ciężko pracujących ludzi. Z tych samych powodów, była wydawana do wojsk amerykańskich w czasie 2.wojny światowej. A dziś są wyposażeni czekoladą astronauci na swych wyjazdach.

Jest udowodnione, że jakościowa czekolada zawiera istotne dla życia witaminy (D, witaminy serii B, A i E) oraz szeroką gamę antyoksydantów. Jest szczególnie bogata w składniki mineralne - magnez, sod, potas, wapń, cynk lub żelaza. W niewielkich ilościach, może również znaleźć kofeinę. Wzajemne oddziaływanie wszystkich substancji pomaga konsumentom czekolady zachować dobry nastrój, wywołuje uczucie spokoju, a nawet szczęścia. We wstępie wspomniany Casanova przypisywał czekoladzie afrodyzjakalne efekty. Jeśli będziemy trzymać się faktów, możemy powiedzieć, że jedzeniem czekolady możemy wspierać ogólny stan zdrowia, zmniejszyć ryzyko zachorowania na pewne dolegliwości i zachęcić organizm do na przykład zwalczania infekcji.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, zwłaszcza ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Czekolada w pastylkach z Tanzanii są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 68% suchej masy kakaowej.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 444 kJ / 584 kcal
Tłuszcze:46,9 g
z tego nasycone:28,2 g
Sacharydy:25,1 g
z tego cukry:21,6 g
Białka:8,1 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

Bajka dla smakoszy! Ta kawa plantacyjna z południowego wybrzeża Kuby może pochwalić się prawie zerową kwasowością i pełnym smakiem o widocznym czekoladowym i karmelowym zabarwieniu. Pasmo górskie Sierra Maestra, w którym się urodziła, dało jej słodki zapach miodu i cukru trzcinowego. Kiedy jej spróbujecie, odkryjecie w niej nuty dymu i rumu kubańskiego.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 20. 7. 2018
Duże opakowanie:
108,0 zł brutto
58,2 zł brutto
34,0 zł brutto
Małe opakowanie:
19,0 zł brutto
12,0 zł brutto
Zemleć:

CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%

Na czekoladę Brazylijczycy mają nawet specjalną ustawę. Według niej za czekoladę jest uważany produkt zawierający co najmniej 35 procent kakao. Te czekoladowe pastylki do takiego standardu się zmieszczą podwójnie! Bądźmy więc pewni, że oprócz wspaniałego smaku otrzymujemy również maksymalną dawkę antyoksydantów, minerałów i witamin. Brazylijskie ziarna kakaowca mają po prostu niezwykłe umiejętności.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 20. 7. 2018
Duże opakowanie:
118,0 zł brutto
63,2 zł brutto
36,8 zł brutto
Małe opakowanie:
20,5 zł brutto
12,8 zł brutto

EXTRA BRUT (22/24) – kakao
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

EXTRA BRUT (22/24) – kakao

Proszek kakaowy Extra Brut jest naprawdę oryginalnym przysmakiem. Mieszankę wykonaną z najlepszego kakao docenią fani czekolady, cukiernicy i także matki małych dzieci. U pierwszych gwarantuje doskonały smak, drugim zapewnia przestrzeń dla niekończącej się kreatywności, a trzecim do pomocy w przygotowaniu wieczornej kolacji. Dobre kakao nigdy się nie znudzi.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 20. 7. 2018
Duże opakowanie:
88,3 zł brutto
48,2 zł brutto
28,5 zł brutto
Małe opakowanie:
16,2 zł brutto
10,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm| Zniżka za pierwszy zakup »