Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Kod: 992

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
232,3 zł /1000 g 23,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 8. 6. 2023
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Tanzania
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Tanzania 75%, Masło kakaowe, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolada w pastylkach z Tanzanii jest tak gorzka jak tylko czekolada może być. Jej smak jest zarówno delikatnie zaokrąglony, pełny i ciepły. Spróbuj rozpuścić w gorącym mleku lub zrobić z niej lukier na torty. Zawsze osiągniesz sukces.

Źródło

Wschodnie wybrzeże Afryki Środkowej charakteryzowane jest wulkanami, jeziorami, parkami narodowymi i rezerwatami. Klimat jest ciepły, obfite opady deszczowe i promieniowanie słoneczne jest ponadprzeciętne. Tanzania, o której mówimy jest po prostu ziemią do uprawy kakaowca właściwego (Theobroma cacao) absolutnie doskonałą. Więc nie jest zatem zaskoczeniem, że doskonałe kakao pochodzi stamtąd.

Niż z plantacji kakao dostanie się do czekolady musi przebyć długą drogę. Ziarna kakaowca, które są istotne dla jego produkcji, trzeba z owoców kakaowca wyłuskać, fermentować, ususzyć i przed prażyć. W takim stanie zostaną wysłane do zakładu przetwórczego. Tam ziarna rozmiażdżą i doprażą. Kolejny etap to zmielenie. Otrzymana masa kakaowa jest przekształcona na masło kakaowe i z niego jest wytwarzane samotne kakao. Oba składniki zostaną następnie wykorzystane do czekolady.

Miłośników czekolady może zaciekawi, że choć pierwsze wzmianki o napoju czekoladowym pochodzą z początku 16 wieku, pierwsza tabliczkę czekolady wyprodukowano aż końcem 19 wieku. Od tego czasu, popyt rośnie na całym świecie. Najwięksi miłośnicy czekolady mieszkają w Szwajcarii, Wielkiej Brytanii i Irlandii.

Czekolada jest jednym z najstrawniejszych i najbardziej odżywczych pokarmów, dlatego jest ulubiona u sportowców i ciężko pracujących ludzi. Z tych samych powodów, była wydawana do wojsk amerykańskich w czasie 2.wojny światowej. A dziś są wyposażeni czekoladą astronauci na swych wyjazdach.

Jest udowodnione, że jakościowa czekolada zawiera istotne dla życia witaminy (D, witaminy serii B, A i E) oraz szeroką gamę antyoksydantów. Jest szczególnie bogata w składniki mineralne - magnez, sod, potas, wapń, cynk lub żelaza. W niewielkich ilościach, może również znaleźć kofeinę. Wzajemne oddziaływanie wszystkich substancji pomaga konsumentom czekolady zachować dobry nastrój, wywołuje uczucie spokoju, a nawet szczęścia. We wstępie wspomniany Casanova przypisywał czekoladzie afrodyzjakalne efekty. Jeśli będziemy trzymać się faktów, możemy powiedzieć, że jedzeniem czekolady możemy wspierać ogólny stan zdrowia, zmniejszyć ryzyko zachorowania na pewne dolegliwości i zachęcić organizm do na przykład zwalczania infekcji.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, zwłaszcza ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Czekolada w pastylkach z Tanzanii są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 68% suchej masy kakaowej.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 444 kJ / 584 kcal
Tłuszcze: 46,9 g
z tego nasycone: 28,2 g
Sacharydy: 25,1 g
z tego cukry: 21,6 g
Białka: 8,1 g
Sól: 0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

Bajka dla smakoszy! Ta kawa plantacyjna z południowego wybrzeża Kuby może pochwalić się prawie zerową kwasowością i pełnym smakiem o widocznym czekoladowym i karmelowym zabarwieniu. Pasmo górskie Sierra Maestra, w którym się urodziła, dało jej słodki zapach miodu i cukru trzcinowego. Kiedy jej spróbujecie, odkryjecie w niej nuty dymu i rumu kubańskiego.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
170,4 zł /1000 g 17,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 8. 6. 2023

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
180,8 zł /1000 g 18,1 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 8. 6. 2023

CZEKOLADA W PASTYLKACH SUMATRA ORIGIN 72%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH SUMATRA ORIGIN 72%

Indonezyjska wyspa Sumatra wysyła w świat nie tylko doskonałą kawę, ale także wyśmienite kakao. Właśnie z niego wyprodukowano czekoladę w pastylkach z zawartością 72 procent kakao. Ten, kto kocha naprawdę pełny, czekoladowy, przyjemnie gorzki smak, powinien dodać skarb z Sumatry do listy swoich „Must have”. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
111,9 zł /1000 g 11,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 8. 6. 2023
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »