Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 8-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Kod: 992

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz. 

Dostarczymy do Poniedziałku, 6. 4. 2020
DPD Dostarczymy do 6. 4. 2020 11,0 zł
Paczkomat Dostarczymy do 6. 4. 2020 10,0 zł
Duże opakowanie:
153,7 zł brutto
81,0 zł brutto
46,1 zł brutto
Małe opakowanie:
22,7 zł brutto
14,1 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Tanzania
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Tanzania 75%, Masło kakaowe, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolada w pastylkach z Tanzanii jest tak gorzka jak tylko czekolada może być. Jej smak jest zarówno delikatnie zaokrąglony, pełny i ciepły. Spróbuj rozpuścić w gorącym mleku lub zrobić z niej lukier na torty. Zawsze osiągniesz sukces.

Źródło

Wschodnie wybrzeże Afryki Środkowej charakteryzowane jest wulkanami, jeziorami, parkami narodowymi i rezerwatami. Klimat jest ciepły, obfite opady deszczowe i promieniowanie słoneczne jest ponadprzeciętne. Tanzania, o której mówimy jest po prostu ziemią do uprawy kakaowca właściwego (Theobroma cacao) absolutnie doskonałą. Więc nie jest zatem zaskoczeniem, że doskonałe kakao pochodzi stamtąd.

Niż z plantacji kakao dostanie się do czekolady musi przebyć długą drogę. Ziarna kakaowca, które są istotne dla jego produkcji, trzeba z owoców kakaowca wyłuskać, fermentować, ususzyć i przed prażyć. W takim stanie zostaną wysłane do zakładu przetwórczego. Tam ziarna rozmiażdżą i doprażą. Kolejny etap to zmielenie. Otrzymana masa kakaowa jest przekształcona na masło kakaowe i z niego jest wytwarzane samotne kakao. Oba składniki zostaną następnie wykorzystane do czekolady.

Miłośników czekolady może zaciekawi, że choć pierwsze wzmianki o napoju czekoladowym pochodzą z początku 16 wieku, pierwsza tabliczkę czekolady wyprodukowano aż końcem 19 wieku. Od tego czasu, popyt rośnie na całym świecie. Najwięksi miłośnicy czekolady mieszkają w Szwajcarii, Wielkiej Brytanii i Irlandii.

Czekolada jest jednym z najstrawniejszych i najbardziej odżywczych pokarmów, dlatego jest ulubiona u sportowców i ciężko pracujących ludzi. Z tych samych powodów, była wydawana do wojsk amerykańskich w czasie 2.wojny światowej. A dziś są wyposażeni czekoladą astronauci na swych wyjazdach.

Jest udowodnione, że jakościowa czekolada zawiera istotne dla życia witaminy (D, witaminy serii B, A i E) oraz szeroką gamę antyoksydantów. Jest szczególnie bogata w składniki mineralne - magnez, sod, potas, wapń, cynk lub żelaza. W niewielkich ilościach, może również znaleźć kofeinę. Wzajemne oddziaływanie wszystkich substancji pomaga konsumentom czekolady zachować dobry nastrój, wywołuje uczucie spokoju, a nawet szczęścia. We wstępie wspomniany Casanova przypisywał czekoladzie afrodyzjakalne efekty. Jeśli będziemy trzymać się faktów, możemy powiedzieć, że jedzeniem czekolady możemy wspierać ogólny stan zdrowia, zmniejszyć ryzyko zachorowania na pewne dolegliwości i zachęcić organizm do na przykład zwalczania infekcji.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, zwłaszcza ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Czekolada w pastylkach z Tanzanii są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 68% suchej masy kakaowej.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 444 kJ / 584 kcal
Tłuszcze:46,9 g
z tego nasycone:28,2 g
Sacharydy:25,1 g
z tego cukry:21,6 g
Białka:8,1 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Poniedziałku, 6. 4. 2020
Duże opakowanie:
157,1 zł brutto
82,7 zł brutto
47,1 zł brutto
Małe opakowanie:
23,2 zł brutto
14,3 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
129,1 zł brutto
68,7 zł brutto
39,4 zł brutto
Małe opakowanie:
19,7 zł brutto
12,5 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Poniedziałku, 6. 4. 2020
Duże opakowanie:
126,3 zł brutto
67,2 zł brutto
38,6 zł brutto
Małe opakowanie:
19,4 zł brutto
12,1 zł brutto

Przeglądaliście


ORZEŹWIAJĄCA BRZOSKWINIA - owocowa herbata
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

ORZEŹWIAJĄCA BRZOSKWINIA - owocowa herbata

Świeżą herbatę dostarczymy do Poniedziałku, 6. 4. 2020
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »