Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRENADE ORIGIN 60%

Kod: 989

Ktoś nazywa ją wyspą przypraw, inny wyspą plaży. Grenada to piękny kraj na Karaibach, który turystów fascynuje przeźroczystymi wodospadami, białym piaskiem, zielonymi wzgórzami i kolorowymi miastami. Miłośników wysoko jakościowego kakao i pysznej czekolady ekscytuje bardzo delikatnym smakiem odmienionym nutą przypraw. Odwiedź ten tropikalny raj z nami. Rozpuść czekoladę w gorącym mleku lub ubij z niej delikatną pianę. Z pewnością cię nie zawiedzie. 

Dostarczymy do Środy, 26. 9. 2018
DPD Dostarczymy do 26. 9. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
118,3 zł brutto
63,3 zł brutto
37,0 zł brutto
Małe opakowanie:
20,5 zł brutto
12,8 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Smak

Czekolada zawiera 62 procent kakao, dlatego są tak naprawdę wspaniale gorzkie i o bardzo miłym smaku. Może odróżnisz subtelną nutę drewna i przypraw na końcu wraz z lekkimi nutami kwiatów. Ale jeśli nie, nie bądź zmartwiony. Czekolada z Grenady cię zachwyci nawet bez szczegółowego badania.

Źródło

Grenada jest wyspą o ciekawej historii i pięknej przyrodzie. "Odkrył" ją Krzysztof Kolumb w 1498 roku podczas swojego trzeciego rejsu. Nazwę nadali jej Hiszpanie według miasta Granada, ale nikt jej nie zasiedlił. W 1650 roku Francuzi wykupili prawa do wyspy, ale w 1763 roku wyspa została zajęta przez Wielką Brytanię na mocy pokoju paryskiego. Od 1967 roku miała swoją własną autonomię "jako państwo stowarzyszone z Wielką Brytanią", a od roku 1974 ogłosiła niepodległość. Dziś jest monarchią konstytucyjną z oficjalną głową państwa królową Elżbietą II., którą reprezentuje gubernator.

Kraj ten był słynny z produkcji i dystrybucji cukru, ale w 19 wieku zwycięża produkcja kakao. W 20 wieku zaczyna królować gałka muszkatołowa. Ziarna kakaowca jednak do dziś należą do bogactw tropikalnej wyspy. Zdecydowana większość drzew kakaowców to odmiana Trinitario, reszta to Forastero. Super żyzna wulkaniczna gleba i gorące słońce są gwarancją ich bardzo dobrego wzrostu i wysokiej płodności. Kakao z Grenady ma dodatkową głębię i ekstra smak. Stosuje się go bardziej do produkcji gorzkiej czekolady, która jego atrakcyjnym odcieniom daje się odpowiednio uwidocznić.

Podobnie jak w większości krajów produkujących kakao i tu jest uprawa i zbiór kakaowca właściwego (Theobroma cacao) jest sprawą drobnych rolników współpracujących w zespole. Spółdzielnie są dla nich najlepszą gwarancją odpowiedniej ceny wykupu a części dochodów są inwestowane do programów społecznych, do szkolnictwa i opieki zdrowotnej.

Jeśli kiedykolwiek przeczytaliście, w jaki sposób jest przetwarzane ziarno kakaowca, to wiedzcie, że Grenada jest krajem, w którym żony rolników na ziarnach "tańczą". Naprawdę. Kiedy duże strąki kakaowca są zbierane, rolnicy usuwają z nich nasiona i poddawają fermentacji przez 2-8 dni. Potem ziarna rozkładane są na wielkich tacach i suszone są na słońcu. I właśnie wtedy po ziarnach kakaowca przechodzą kobiety z Grenady. Oczyszczają je od ostatnich resztek miąższu i równocześnie pięknie wypolerują. Ziarna, które są gotowe do sprzedaży nazywają "Crips".

Ziarna kakaowca są sprzedawane na światowym rynku. Przedsiębiorstwo, które z nich wyprodukuje czekoladę musi je uprażyć, rozdrobnić, zmielić. Powstanie tak masa kakaowa, z której oddziela się masło kakaowe i kakao w proszku. Po ponownym przyłączeniu i dodając kilka innych składników przekształca się je w masę, która jest potrzebna do dalszego temperowania, ubijania, ugniatanie i emulgowania ... Na końcu tego męczącego procesu uzyskuje się tabliczkę czekolady lub czekoladę w postaci pastylek, które są przeznaczone do dalszej kreatywnej pracy.

Gorzka czekolada o wysokim udziale kakao ma również zaletę wysokiej zawartości zdrowych substancji. Mamy na myśli zwłaszcza przeciwutleniacze, minerały i witaminy. Dzięki swojej unikalnej kombinacji kakao jest klasyfikowane jako super pożywienie. Nawet astronauci otrzymują czekoladę w podróż w kosmos. Nikt nie wątpi o pozytywnych właściwościach czekolady - pomaga utrzymać dobre samopoczucie i zachęca organizm do walki z chorobami zakaźnymi i cywilizacyjnymi.

Czekolady w pastylkach Grenade są odpowiednie dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, zwłaszcza ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekolada w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 290 kJ / 547 kcal
Tłuszcze:37,5 g
z tego nasycone:22,5 g
Sacharydy:40 g
z tego cukry:36,7 g
Białka:6,5 g
Sól:0,01 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guawy między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 26. 9. 2018
Duże opakowanie:
107,2 zł brutto
57,7 zł brutto
33,8 zł brutto
Małe opakowanie:
18,8 zł brutto
12,0 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH  MEXICO ORIGIN 66%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH MEXICO ORIGIN 66%

Meksyk - to białe plaże, dzikie bestie, świetna kuchnia, kultowe miejsca i ... fenomenalne ziarna kakaowca. I właśnie z nich jest wyprodukowana gorzka czekolada. Rozpuść ją w mleku, przygotuj lukier na ciasto, stwórz sobie figurkę z czekolady i to jak najszybciej po otworzeniu torebki. Bo kiedy zaczniesz kosztować czekoladę w pastylkach, nie będziesz chciał przestać.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 26. 9. 2018
Duże opakowanie:
135,7 zł brutto
72,0 zł brutto
41,8 zł brutto
Małe opakowanie:
23,0 zł brutto
14,3 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%

Czekolada Ekwadoru zyskała reputację jednej z najlepszych na świecie. Ta gorzka czekolada z 64% kakao ma bardzo intensywny zapach z nutą owoców i przypraw. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 26. 9. 2018
Duże opakowanie:
76,7 zł brutto
42,5 zł brutto
25,2 zł brutto
Małe opakowanie:
14,5 zł brutto
9,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »