Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRENADE ORIGIN 60%

Kod: 989

Ktoś nazywa ją wyspą przypraw, inny wyspą plaży. Grenada to piękny kraj na Karaibach, który turystów fascynuje przeźroczystymi wodospadami, białym piaskiem, zielonymi wzgórzami i kolorowymi miastami. Miłośników wysoko jakościowego kakao i pysznej czekolady ekscytuje bardzo delikatnym smakiem odmienionym nutą przypraw. Odwiedź ten tropikalny raj z nami. Rozpuść czekoladę w gorącym mleku lub ubij z niej delikatną pianę. Z pewnością cię nie zawiedzie. 

Dostarczymy do Środy, 15. 7. 2020
Duże opakowanie:
144,9 zł brutto
76,6 zł brutto
43,8 zł brutto
Małe opakowanie:
21,5 zł brutto
13,5 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Smak

Czekolada zawiera 62 procent kakao, dlatego są tak naprawdę wspaniale gorzkie i o bardzo miłym smaku. Może odróżnisz subtelną nutę drewna i przypraw na końcu wraz z lekkimi nutami kwiatów. Ale jeśli nie, nie bądź zmartwiony. Czekolada z Grenady cię zachwyci nawet bez szczegółowego badania.

Źródło

Grenada jest wyspą o ciekawej historii i pięknej przyrodzie. "Odkrył" ją Krzysztof Kolumb w 1498 roku podczas swojego trzeciego rejsu. Nazwę nadali jej Hiszpanie według miasta Granada, ale nikt jej nie zasiedlił. W 1650 roku Francuzi wykupili prawa do wyspy, ale w 1763 roku wyspa została zajęta przez Wielką Brytanię na mocy pokoju paryskiego. Od 1967 roku miała swoją własną autonomię "jako państwo stowarzyszone z Wielką Brytanią", a od roku 1974 ogłosiła niepodległość. Dziś jest monarchią konstytucyjną z oficjalną głową państwa królową Elżbietą II., którą reprezentuje gubernator.

Kraj ten był słynny z produkcji i dystrybucji cukru, ale w 19 wieku zwycięża produkcja kakao. W 20 wieku zaczyna królować gałka muszkatołowa. Ziarna kakaowca jednak do dziś należą do bogactw tropikalnej wyspy. Zdecydowana większość drzew kakaowców to odmiana Trinitario, reszta to Forastero. Super żyzna wulkaniczna gleba i gorące słońce są gwarancją ich bardzo dobrego wzrostu i wysokiej płodności. Kakao z Grenady ma dodatkową głębię i ekstra smak. Stosuje się go bardziej do produkcji gorzkiej czekolady, która jego atrakcyjnym odcieniom daje się odpowiednio uwidocznić.

Podobnie jak w większości krajów produkujących kakao i tu jest uprawa i zbiór kakaowca właściwego (Theobroma cacao) jest sprawą drobnych rolników współpracujących w zespole. Spółdzielnie są dla nich najlepszą gwarancją odpowiedniej ceny wykupu a części dochodów są inwestowane do programów społecznych, do szkolnictwa i opieki zdrowotnej.

Jeśli kiedykolwiek przeczytaliście, w jaki sposób jest przetwarzane ziarno kakaowca, to wiedzcie, że Grenada jest krajem, w którym żony rolników na ziarnach "tańczą". Naprawdę. Kiedy duże strąki kakaowca są zbierane, rolnicy usuwają z nich nasiona i poddawają fermentacji przez 2-8 dni. Potem ziarna rozkładane są na wielkich tacach i suszone są na słońcu. I właśnie wtedy po ziarnach kakaowca przechodzą kobiety z Grenady. Oczyszczają je od ostatnich resztek miąższu i równocześnie pięknie wypolerują. Ziarna, które są gotowe do sprzedaży nazywają "Crips".

Ziarna kakaowca są sprzedawane na światowym rynku. Przedsiębiorstwo, które z nich wyprodukuje czekoladę musi je uprażyć, rozdrobnić, zmielić. Powstanie tak masa kakaowa, z której oddziela się masło kakaowe i kakao w proszku. Po ponownym przyłączeniu i dodając kilka innych składników przekształca się je w masę, która jest potrzebna do dalszego temperowania, ubijania, ugniatanie i emulgowania ... Na końcu tego męczącego procesu uzyskuje się tabliczkę czekolady lub czekoladę w postaci pastylek, które są przeznaczone do dalszej kreatywnej pracy.

Gorzka czekolada o wysokim udziale kakao ma również zaletę wysokiej zawartości zdrowych substancji. Mamy na myśli zwłaszcza przeciwutleniacze, minerały i witaminy. Dzięki swojej unikalnej kombinacji kakao jest klasyfikowane jako super pożywienie. Nawet astronauci otrzymują czekoladę w podróż w kosmos. Nikt nie wątpi o pozytywnych właściwościach czekolady - pomaga utrzymać dobre samopoczucie i zachęca organizm do walki z chorobami zakaźnymi i cywilizacyjnymi.

Czekolady w pastylkach Grenade są odpowiednie dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, zwłaszcza ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekolada w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 290 kJ / 547 kcal
Tłuszcze:37,5 g
z tego nasycone:22,5 g
Sacharydy:40 g
z tego cukry:36,7 g
Białka:6,5 g
Sól:0,01 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%

Na czekoladę Brazylijczycy mają nawet specjalną ustawę. Według niej za czekoladę jest uważany produkt zawierający co najmniej 35 procent kakao. Te czekoladowe pastylki do takiego standardu się zmieszczą podwójnie! Bądźmy więc pewni, że oprócz wspaniałego smaku otrzymujemy również maksymalną dawkę antyoksydantów, minerałów i witamin. Brazylijskie ziarna kakaowca mają po prostu niezwykłe umiejętności.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 15. 7. 2020
Duże opakowanie:
144,4 zł brutto
76,4 zł brutto
43,6 zł brutto
Małe opakowanie:
21,5 zł brutto
13,5 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR ORIGIN 69,4%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Czekolada jest z kakao i kakao jest z kakaowca. Rosną one w wielu miejscach, ale to przede wszystkim Madagaskar z radością będziemy wspierali. Najsłodsze plony na świecie mogą pomóc zwalczać ubóstwo w tym kraju. Dla drobnych rolników ziarna kakaowca są jednym z niewielu źródeł utrzymania. A dla nas, czekolada z największej wyspy Afryki jest szansą na połączenie bardzo miłego z bardzo pożytecznym.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 15. 7. 2020
Duże opakowanie:
146,8 zł brutto
77,4 zł brutto
44,3 zł brutto
Małe opakowanie:
21,9 zł brutto
13,6 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 15. 7. 2020
Duże opakowanie:
158,8 zł brutto
83,5 zł brutto
47,5 zł brutto
Małe opakowanie:
23,2 zł brutto
14,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »