Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Kod: 1237

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao. 

Dostarczymy do Czwartku, 19. 7. 2018
DPD Dostarczymy do 19. 7. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
99,2 zł brutto
53,7 zł brutto
31,7 zł brutto
Małe opakowanie:
17,7 zł brutto
11,3 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Region
Region:
Duarte
Smak
Smak:
Karmel, owoce

Skład

Masa kakaowa Los Bejucos Dominicana 46%, Masło kakaowe, Cukier, Suszone mleko, Ekstrakt z wanilii

Smak

Pastylki Grand Cru Los Bejucos Chocolate 46% Mleko Dominicana Origin są niezwykle atrakcyjne. Jak piszemy na wstępie, podczas dojrzewania kakao "wciągnęło" zapach rosnących tutaj drzew owocowych i innych, więc oprócz zadziwiających tonów mlecznych, przygotujcie się na przyjemny owocowy posmak. Ponadto w napoju znajdziesz ślad karmelu i kwiatów.

Te czekoladowe pastylki doskonale nadają się do rozpuszczania ich w ciepłym mleku krowim, sojowym, makowym, migdałowym lub innym. Można je również łączyć ze naleśnikami, używać ich do przygotowywania deserów lub łączyć z napojami alkoholowymi.

Pochodzenie

Czy znasz Dominikanę? Spójrz na zrobione tam zdjęcia, a zobaczysz, że tylko kilka miejsc na świecie jest równie pięknych. To najpopularniejsze miejsce na Karaibach to nieskończone plaże, różnorodne zasoby naturalne i wyjątkowo mili mieszkańcy, którzy mają turystom do zaoferowania niezwykłe kulinarne i gastronomiczne doświadczenia. Najczęściej mówią, że najlepszy jest tu rum. Kto go nie pije, lubi herbatę imbirową, kawę lub luksusowe kakao.

Dominikana znajduje się na wyspie Hispaniola w archipelagu Wielkich Antyli. Wilgotny tropikalny klimat doskonale nadaje się do uprawy kakao. Zwłaszcza w prowincji Duarte, rolnicy mogą polegać na żyznej glebie i idealnej rotacji gorących suchych dni z okresami zimna i opadów. Północno-wschodnia część Dominikany jest po prostu dla kakao stworzona. Nic dziwnego, że region ten noszący imię założyciela państwa - Juana Pablo Duarte - zaliczany jest do największych organicznych producentów kakao na świecie. Zasysa tysiące akrów ziemi przeznaczonej do jej uprawy. Zdobywał reputację "światowego kapitału kakaowego".

Czekolada Grand Cru Los Bejucos 46% Dominicana jest wytwarzana z kakao jednej plantacji, dzięki czemu jego smak jest oryginalny i złożony. Ziarna kakaowe do jego produkcji zostały zebrane w zachodniej części Duarte, gdzie prawie 90 małych gospodarstw uprawia odmianę kakaową Hispaniola i Criollo. Nie jest bez znaczenia, że zorganizowane wycieczki zmierzają do tego obszaru, tak aby turyści mogli poznać cały proces na tzw. "szlaku kakaowym".

Według statystyk Republika Dominikany jest największym na świecie producentem i eksporterem kakao. W 2009 roku wyeksportowano ponad 62 000 ton kakao, w szczególności do USA i Europy.

Jakość ziarna kakaowego jest uważnie pilnowana przez samych rolników, nadzór nad całą produkcją sprawują spółdzielnie, które kupują rośliny po korzystnych cenach. Fasola jest transportowana do zakładów produkcyjnych, w których maszyny ją kruszoną i mieloną. W ten sposób powstaje masa kakaowa zawierająca zarówno kakao, jak i masło kakaowe. Surowce należy najpierw oddzielić, a następnie ponownie wymieszać w odpowiednim stosunku. Następnie dodawane są inne składniki, czekolada jest zagniatana, hartowana, bita i schłodzona.

Jeśli zapytasz, dlaczego warto napić się drinka o ciepłych czekoladowych smakach, to wiedz, że oprócz dobrego samopoczucia przyniesie Ci także mnóstwo korzyści zdrowotnych, gdyż dobrej jakości czekolada pełna jest przeciwutleniaczy, minerałów i witamin. Regularne spożywanie wysokiej jakości czekolady podnosi zarówno odporność, jak i wzmacnia funkcje poznawcze mózgu. Dostarcza także niezbędnej energii i poprawia stan aktywności umysłowej i fizycznej.

Pastylki GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINIKANA są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają 46% stałych substancji kakaowych.

Jeśli chodzi o alergeny, na czekoladę powinni uważać osoby z alergią na mleko, kakao lub wanilię. Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartości odżywcze / 100g
Wartość energetyczna:2552 KJ / 590
Tłuszcze:41,8 g
z tego nasycone:25,3 g
Sacharydy:41,6 g
z tego cukry:40,2 g
Białka:9,9 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guawy między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Czwartku, 19. 7. 2018
Duże opakowanie:
107,2 zł brutto
57,7 zł brutto
33,8 zł brutto
Małe opakowanie:
18,8 zł brutto
12,0 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Czwartku, 19. 7. 2018
Duże opakowanie:
129,5 zł brutto
68,8 zł brutto
40,2 zł brutto
Małe opakowanie:
22,2 zł brutto
13,8 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 32%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 32%

Tą ekskluzywną czekoladę przywieźliśmy wam z dalekiej Indonezji z wyspy Jawa. Jest ona wykonana z ziaren kakaowych, które są hodowane w prowincji Pangadaran. Region ten znajduje się w południowej części Jawy. Czekolady z tego regionu należą do bardzo popularnych. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Czwartku, 19. 7. 2018
Duże opakowanie:
113,0 zł brutto
60,5 zł brutto
35,5 zł brutto
Małe opakowanie:
19,7 zł brutto
12,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm| Zniżka za pierwszy zakup »