

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.
Skład
Masa kakaowa Los Bejucos Dominicana 46%, Masło kakaowe, Cukier, Suszone mleko, Ekstrakt z waniliiSmak
Pastylki Grand Cru Los Bejucos Chocolate 46% Mleko Dominicana Origin są niezwykle atrakcyjne. Jak piszemy na wstępie, podczas dojrzewania kakao "wciągnęło" zapach rosnących tutaj drzew owocowych i innych, więc oprócz zadziwiających tonów mlecznych, przygotujcie się na przyjemny owocowy posmak. Ponadto w napoju znajdziesz ślad karmelu i kwiatów.
Te czekoladowe pastylki doskonale nadają się do rozpuszczania ich w ciepłym mleku krowim, sojowym, makowym, migdałowym lub innym. Można je również łączyć ze naleśnikami, używać ich do przygotowywania deserów lub łączyć z napojami alkoholowymi.
Pochodzenie
Czy znasz Dominikanę? Spójrz na zrobione tam zdjęcia, a zobaczysz, że tylko kilka miejsc na świecie jest równie pięknych. To najpopularniejsze miejsce na Karaibach to nieskończone plaże, różnorodne zasoby naturalne i wyjątkowo mili mieszkańcy, którzy mają turystom do zaoferowania niezwykłe kulinarne i gastronomiczne doświadczenia. Najczęściej mówią, że najlepszy jest tu rum. Kto go nie pije, lubi herbatę imbirową, kawę lub luksusowe kakao.
Dominikana znajduje się na wyspie Hispaniola w archipelagu Wielkich Antyli. Wilgotny tropikalny klimat doskonale nadaje się do uprawy kakao. Zwłaszcza w prowincji Duarte, rolnicy mogą polegać na żyznej glebie i idealnej rotacji gorących suchych dni z okresami zimna i opadów. Północno-wschodnia część Dominikany jest po prostu dla kakao stworzona. Nic dziwnego, że region ten noszący imię założyciela państwa - Juana Pablo Duarte - zaliczany jest do największych organicznych producentów kakao na świecie. Zasysa tysiące akrów ziemi przeznaczonej do jej uprawy. Zdobywał reputację "światowego kapitału kakaowego".
Czekolada Grand Cru Los Bejucos 46% Dominicana jest wytwarzana z kakao jednej plantacji, dzięki czemu jego smak jest oryginalny i złożony. Ziarna kakaowe do jego produkcji zostały zebrane w zachodniej części Duarte, gdzie prawie 90 małych gospodarstw uprawia odmianę kakaową Hispaniola i Criollo. Nie jest bez znaczenia, że zorganizowane wycieczki zmierzają do tego obszaru, tak aby turyści mogli poznać cały proces na tzw. "szlaku kakaowym".
Według statystyk Republika Dominikany jest największym na świecie producentem i eksporterem kakao. W 2009 roku wyeksportowano ponad 62 000 ton kakao, w szczególności do USA i Europy.
Jakość ziarna kakaowego jest uważnie pilnowana przez samych rolników, nadzór nad całą produkcją sprawują spółdzielnie, które kupują rośliny po korzystnych cenach. Fasola jest transportowana do zakładów produkcyjnych, w których maszyny ją kruszoną i mieloną. W ten sposób powstaje masa kakaowa zawierająca zarówno kakao, jak i masło kakaowe. Surowce należy najpierw oddzielić, a następnie ponownie wymieszać w odpowiednim stosunku. Następnie dodawane są inne składniki, czekolada jest zagniatana, hartowana, bita i schłodzona.
Jeśli zapytasz, dlaczego warto napić się drinka o ciepłych czekoladowych smakach, to wiedz, że oprócz dobrego samopoczucia przyniesie Ci także mnóstwo korzyści zdrowotnych, gdyż dobrej jakości czekolada pełna jest przeciwutleniaczy, minerałów i witamin. Regularne spożywanie wysokiej jakości czekolady podnosi zarówno odporność, jak i wzmacnia funkcje poznawcze mózgu. Dostarcza także niezbędnej energii i poprawia stan aktywności umysłowej i fizycznej.
Pastylki GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINIKANA są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają 46% stałych substancji kakaowych.
Jeśli chodzi o alergeny, na czekoladę powinni uważać osoby z alergią na mleko, kakao lub wanilię. Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich.
Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2552 KJ / 590 |
Tłuszcze: | 41,8 g |
z tego nasycone: | 25,3 g |
Sacharydy: | 41,6 g |
z tego cukry: | 40,2 g |
Białka: | 9,9 g |
28. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%
