Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH DOMINIGUE ORIGIN 70%

Kod: 995

Czekoladowy mus? Czekoladowe brownie? Czekoladowe trufle? Wszystko może być! Kiedy przygotujesz deser z 72 procentowej czekolady to zniknie on ze stołu w oka mgnieniu. Pastylki z Haiti, które na początku nazywano Santo Domingo, podniosą wasze umiejętności kulinarne o trzy piętra w górę. Gdy będziecie rozkoszować się gorzko urzekającymi pysznościami, wspomnijcie rolników z Karaibów. Pomyślcie o ich ciężkiej pracy i umiejętnościach.  

Dostarczymy do Piątku, 25. 5. 2018
DPD Dostarczymy do 25. 5. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
121,2 zł brutto
64,7 zł brutto
37,8 zł brutto
Małe opakowanie:
20,8 zł brutto
13,2 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Haity
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Kakaowa pasta Santo Domingo 70%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Gorzkie czekoladowe pastylki z Karaibów są gładkie i harmonijne. Ich smak oczaruje cię egzotyką. Przygotuj z nich napój lub deser, zawsze będzie wspaniały.

Źródło

Haiti, także jak wiele krajów sąsiednich, odkrył dla Europejczyków Krzysztof Kolumb a to w swojej pierwszej podróży. Leży w zachodniej części wyspy Hispaniola. Jeszcze na początku 20 wieku 60 procent jego powierzchni było pokryte lasami. Obecnie zdecydowanie większość są niestety ścięte. Powodem jest znaczne ubóstwo miejscowych ludzi, którzy korzystają z drzew jako paliwo.

W 2010 roku nawiedziło Haiti niszczycielskie trzęsienie ziemi. Gospodarka dochodzi do siebie do dnia dzisiejszego. Jeszcze zanim się to nieszczęście wydarzyło było najbiedniejszym państwem w kraju na zachodniej półkuli - 80 procent ludności żyło poniżej poziomu ubóstwa.

Jedną z możliwości zarobku dla małych rolników jest uprawa kakaowca właściwego (Theobroma cacao). Światowy popyt na wysoko jakościowe kakao się zwiększa, dlatego Haitańczycy mają okazję do objęcia dobrej pozycji na rynku. Jego wielką konkurencyjną zaletą jest produkcja delikatnego, aromatycznego kakao z ekologicznie uprawianych drzew. Oryginalna odmiana Criollo jest poszukiwana przez firmy cukiernicze i producentów luksusowych czekolad z całej Europy.

W 2013 r dla FOMIN napisały Nara Meli i Yolanda Strachan - chociaż kakao jest drugim największym eksportowym produktem na Haiti, jego ilość pozostaje bardzo niska. Kraj wywozi tylko 4000 ton rocznie. Powodem są rzeczywiście niewielkie rodzinne plantacje (zwykle o powierzchni około 0,5 ha) i stare drzewa (ponad 30 lat) skłonne do niskiej wydajności.

Kakaowce są zbierane dwa razy w roku. Z dużych radełkowanych strąków należy usunąć ziarna kakaowca (fasole). Następnie podlegają fermentacji przez 2-8 dni, kolejno suszy się je na słońcu. Do produkcji czekolady ziarna są palone, kruszone i mielone. Tak powstaje masa kakaowa, z której oddzielone jest masło kakaowe i kakao w proszku. Tak produkowana jest czekolada.

Często lekarze zakazują spożywania czekolady. Ale rzeczywiście istnieją dowody na to, że czekolady zawierające dużą ilość dobrego jakościowego kakao mogą mieć bardzo dobry wpływ na organizm konsumenta. Czekolada poprawia nastrój, wprowadza harmonię fizyczną i psychiczną, pomaga zwalczać infekcje i zmniejsza ryzyko wystąpienia problemów sercowo-naczyniowych.

Czekolada w pastylkach Dominigue Origin jest odpowiednia dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 380 kJ / 569 kcal
Tłuszcze:43,1 g
z tego nasycone:25,9 g
Sacharydy:30,7 g
z tego cukry:27 g
Białka:7,6 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


EKVADOR UNOCADE BIO - ziarna kakowca nieprażone
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

EKVADOR UNOCADE BIO - ziarna kakowca nieprażone

Za trzy możecie mieć królika, za sto dwie krowy. Ziarna kakaowca były twardą walutą Azteków. Te czasy minęły, ale wielkie korzyści z nasion kakaowca pozostają. Są dobrym źródłem przeciwutleniaczy, teobrominy i kofeiny. Zamień je za smażone smakołyki i przegryzaj je w samochodzie, przed telewizorem lub przy dobrej książce. Ekwadorskie ziarna kakaowca należą do jednych z najlepszych na świecie.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 5. 2018
Duże opakowanie:
75,5 zł brutto
41,8 zł brutto
25,0 zł brutto
Małe opakowanie:
14,3 zł brutto
9,5 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 32%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 32%

Tą ekskluzywną czekoladę przywieźliśmy wam z dalekiej Indonezji z wyspy Jawa. Jest ona wykonana z ziaren kakaowych, które są hodowane w prowincji Pangadaran. Region ten znajduje się w południowej części Jawy. Czekolady z tego regionu należą do bardzo popularnych. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 5. 2018
Duże opakowanie:
113,0 zł brutto
60,5 zł brutto
35,5 zł brutto
Małe opakowanie:
19,7 zł brutto
12,5 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 5. 2018
Duże opakowanie:
101,0 zł brutto
54,7 zł brutto
32,2 zł brutto
Małe opakowanie:
18,0 zł brutto
11,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm| Zniżka za pierwszy zakup »