Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH DOMINIGUE ORIGIN 70%

Kod: 995

Czekoladowy mus? Czekoladowe brownie? Czekoladowe trufle? Wszystko może być! Kiedy przygotujesz deser z 72 procentowej czekolady to zniknie on ze stołu w oka mgnieniu. Pastylki z Haiti, które na początku nazywano Santo Domingo, podniosą wasze umiejętności kulinarne o trzy piętra w górę. Gdy będziecie rozkoszować się gorzko urzekającymi pysznościami, wspomnijcie rolników z Karaibów. Pomyślcie o ich ciężkiej pracy i umiejętnościach.  

Dostarczymy do Piątku, 25. 1. 2019
Paczkomat Dostarczymy do 25. 1. 2019 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 25. 1. 2019 11,0 zł
Duże opakowanie:
128,8 zł brutto
68,5 zł brutto
39,7 zł brutto
Małe opakowanie:
20,8 zł brutto
13,2 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Haity
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Santo Domingo 70%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Gorzkie czekoladowe pastylki z Karaibów są gładkie i harmonijne. Ich smak oczaruje cię egzotyką. Przygotuj z nich napój lub deser, zawsze będzie wspaniały.

Źródło

Haiti, także jak wiele krajów sąsiednich, odkrył dla Europejczyków Krzysztof Kolumb a to w swojej pierwszej podróży. Leży w zachodniej części wyspy Hispaniola. Jeszcze na początku 20 wieku 60 procent jego powierzchni było pokryte lasami. Obecnie zdecydowanie większość są niestety ścięte. Powodem jest znaczne ubóstwo miejscowych ludzi, którzy korzystają z drzew jako paliwo.

W 2010 roku nawiedziło Haiti niszczycielskie trzęsienie ziemi. Gospodarka dochodzi do siebie do dnia dzisiejszego. Jeszcze zanim się to nieszczęście wydarzyło było najbiedniejszym państwem w kraju na zachodniej półkuli - 80 procent ludności żyło poniżej poziomu ubóstwa.

Jedną z możliwości zarobku dla małych rolników jest uprawa kakaowca właściwego (Theobroma cacao). Światowy popyt na wysoko jakościowe kakao się zwiększa, dlatego Haitańczycy mają okazję do objęcia dobrej pozycji na rynku. Jego wielką konkurencyjną zaletą jest produkcja delikatnego, aromatycznego kakao z ekologicznie uprawianych drzew. Oryginalna odmiana Criollo jest poszukiwana przez firmy cukiernicze i producentów luksusowych czekolad z całej Europy.

W 2013 r dla FOMIN napisały Nara Meli i Yolanda Strachan - chociaż kakao jest drugim największym eksportowym produktem na Haiti, jego ilość pozostaje bardzo niska. Kraj wywozi tylko 4000 ton rocznie. Powodem są rzeczywiście niewielkie rodzinne plantacje (zwykle o powierzchni około 0,5 ha) i stare drzewa (ponad 30 lat) skłonne do niskiej wydajności.

Kakaowce są zbierane dwa razy w roku. Z dużych radełkowanych strąków należy usunąć ziarna kakaowca (fasole). Następnie podlegają fermentacji przez 2-8 dni, kolejno suszy się je na słońcu. Do produkcji czekolady ziarna są palone, kruszone i mielone. Tak powstaje masa kakaowa, z której oddzielone jest masło kakaowe i kakao w proszku. Tak produkowana jest czekolada.

Często lekarze zakazują spożywania czekolady. Ale rzeczywiście istnieją dowody na to, że czekolady zawierające dużą ilość dobrego jakościowego kakao mogą mieć bardzo dobry wpływ na organizm konsumenta. Czekolada poprawia nastrój, wprowadza harmonię fizyczną i psychiczną, pomaga zwalczać infekcje i zmniejsza ryzyko wystąpienia problemów sercowo-naczyniowych.

Czekolada w pastylkach Dominigue Origin jest odpowiednia dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 380 kJ / 569 kcal
Tłuszcze:43,1 g
z tego nasycone:25,9 g
Sacharydy:30,7 g
z tego cukry:27 g
Białka:7,6 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH ŚWIĘTY TOMASZ ORIGIN 70%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ŚWIĘTY TOMASZ ORIGIN 70%

Wyspa Saint Thomas słynie z cudownych plaż, głębokich dżungli i pięknych raf koralowych. Sprowadźmy trochę tajemnicy o tej dziewiczej naturze do siebie. Kiedy rozpuścimy lokalną czekoladę w gorącym mleku, wyobrazimy sobie ogniste afrykańskie słońce, dziką przyrodę i Wyspy Świętego Tomasza, raj wszystkich czekoladek na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 1. 2019
Duże opakowanie:
117,7 zł brutto
63,0 zł brutto
36,5 zł brutto
Małe opakowanie:
19,3 zł brutto
12,3 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%

Tą ekskluzywną czekoladę przywieźliśmy wam z dalekiej Indonezji z wyspy Jawa. Jest ona wykonana z ziaren kakaowych, które są hodowane w prowincji Pangadaran. Region ten znajduje się w południowej części Jawy. Czekolady z tego regionu należą do bardzo popularnych. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 1. 2019
Duże opakowanie:
120,0 zł brutto
64,2 zł brutto
37,2 zł brutto
Małe opakowanie:
19,7 zł brutto
12,5 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 1. 2019
Duże opakowanie:
105,3 zł brutto
56,8 zł brutto
33,2 zł brutto
Małe opakowanie:
17,7 zł brutto
11,3 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »