

CZARNA PORZECZKA I WIŚNIE kawa ziarnista
Idealne aromatyzowanie kawy ziarnistej może wykonać jedynie mistrz palarni. W przypadku przysmaku z Puno udało się to mistrzowi w stu procentach. Arabica wiśni i porzeczki jest bardzo orzeźwiająca, pełna i pachnąca. Przygotujcie świeżo paloną kawę o smaku swoich ulubionych owoców. Uwolni od zmęczenia, zwiększy wydajność i przywróci dobre samopoczucie.
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Dla peruwiańskich górskich odmian kawy jest typowa łagodna słodycz, zrównoważony i złożony smak i z nutami orzechów i czekolady. Teraz wyobraź sobie, do tego wszystkiego dodatek - świeża czarna porzeczka i aromat wiśniowy. Kawa Czarna porzeczka i wiśnie mają piękną, elastyczną piankę, puszystą i pełną małych pęcherzyków.
Pochodzenie kawy
Gdy zabraknie nam kawy z Peru, to jeździmy po nią do regionu Puno. Znajduje się on w wysokich Andach, w zasięgu wzroku na największe górskie jezioro na świecie Titicaca. Peruwiańska kawa ma tradycyjnie wyborny smak z pełną konsystencją, stąd też ceniona jest w Japonii, Europie i USA. Jej odmiana Typica należy do fundamentalnych arabik i chociaż ma stosunkowo niską produktywność, jest znana z wysokiej jakości. Jej produkcją zajmują się rolnicy w Andach.
Ze względu na gorsze warunki w wysokich górach, można powiedzieć, że kawy są uprawiane w rolnictwie ekologicznym. Dostarczyć tam nawóz lub nawet opryski jest prawie niemożliwe i bardzo kosztowne. Zdecydowana większość gospodarek to małe działki.
Jagody drzew kawowych, które wyglądają jak wiśnie, są zbierane w Peru kilka razy. Rolnicy wyruszają do zbioru w zależności od tego, kiedy są one dojrzałe. W dużych workach przenoszą je z wysokich miejsc do dróg, gdzie są transportowane do przetworzenia. Przetwarzanie składa się z tak zwanej mokrej metody - owoce wlewa się do wody i przepuszcza przez specjalne arkusze (aby pozbyły się miąższu i skórek) i przez 36 godzin fermentują w zbiornikach fermentacyjnych. Potem rozkłada się je na słońcu i suszy.
Przyprawa lub aromatyzowanie ziaren kawy to bardzo delikatny proces. W palarni użyty jest olej nośnikowy o naturalnym smaku, który stosuje się do ziarna przed pieczeniem. Kawa dzięki temu dłużej zachowuje swój smak co odzwierciedla się w finalnej filiżance kawy.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 °C.

























Potrzebujesz porady?

30. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

WIŚNIE W CZEKOLADZIE kawa ziarnista

SYCYLIJSKA POMARAŃCZA kawa ziarnsta
