

Zielona kawa SZCZUPŁA SYLWETKA - tylko mielona
Jeśli chcecie uzyskać z kawy naprawdę maksimum substancji korzystnych dla zdrowia, to powinniście zwrócić uwagę na jej postać niepaloną. Zielone ziarenka kawy z większą zawartością CGA zwalczą zbędą tkankę tłuszczową, poprawią trawienie i pomogą w detoksykacji. Dzięki antyoksydantom, kwasowi chlorogenowemu i kofeinie, po kilku tygodniach picia tego napoju będziecie czuć się lżejsi, bardziej weseli i na pewno młodsi.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Smak zielonej kawy bywa porównywany do słabej zielonej herbaty. Zielona kawa Szczupła Sylwetka jest delikatna, przyjemnie słodkawa. Jeśli ją spróbujecie, szybko odkryjecie nutę kawy palonej. Po zaparzeniu otrzymasz napój prawie bez pianki.
Pochodzenie kawy
Ameryka Środkowa produkuje na ogół bardzo dobrą, najczęściej obmywaną, kawę. Cechuje się delikatnym smakiem i lekką słodkawością. Jest uprawiana w różnych wysokościach n.p.m., najbardziej jakościowa a równocześnie najdroższa kawa pochodzi z plantacji wysokogórskich. O większości środkowoamerykańskich plantacji możemy powiedzieć, że jest obrabiana przez biednych rolników. Kawa dla nich stanowi jedyne źródło dochodu, dlatego poświęcają jej dużą uwagę i opiekę.
Owoce kawowca są z krzewów zbierane podczas prawie całego okresu wegetacji. Dojrzewają bowiem stopniowo- 9-14 miesięcy. Bywają określane także mianem czereśni, ponieważ przypominają ten owoc.
Obróbka jagód przebiega w Ameryce Środkowej najczęściej metodą tak zwanego przemywania. Owoce są wsypane do specjalnych zbiorników z wodą i przechodzą przez płyty gniotące. Te pozbawią je miąższu i uwolnią ziarenka kawy.
Następuje fermentacja w specjalnych zbiornikach. Ta rozłoży ostatnie resztki miąższu i skórki, może przebiegać nawet 36 godzin. Potem trzeba kawę ususzyć– niektóre plantacje suszą kawę na słońcu, inne korzystają z suszarek, inne obu sposób. Ważne jest, by zapewnić stały przepływ powietrza, aby kawa nie została zaatakowana przez pleśń.
Zielonej kawy się nie pali. Zachowuje więc maksimum cennych substancji oraz oryginalny naturalny smak i zapach.
Wpływ kawy
Wyjątkowy wpływ na zdrowie zielonej kawy odkryto stosunkowo niedawno. Jednak szybko zielona kawa stała się fenomenem na rynku i to nie tylko w medycznych kręgach. Zielona kawa zawiera dwa razy więcej kofeiny i antyoksydantów niż popularna kawa ziarnista. Dodatkowo posiada zdolność do redukcji tkanki tłuszczowej, pobudzenia i detoksykacji organizmu.
Zielona kawa zawiera wysokie stężenie kwasu tzw. CGA. Główną jego zaletą jest:
- stymulacja metabolizmu poprzez wyrównanie poziomu cukru we krwi
- minimalizacja absorpcji cukru, co prowadzi do nieodkładania się tkanki tłuszczowej w organizmie
- redukcja tkanki tłuszczowej nawet gdy nie wykonujemy ćwiczeń fizycznych
- spowolnienie starzenia się komórek
- redukcja apetytu
- ochrona przed chorobami cywilizacyjnymi
Stężenie CGA wynosi 80000mg/1 kg. Jest to bardzo wysokie stężenie, którego nie można znależć w innych ekstraktach, tabletkach czy mieszankach.
Inną ważną zaletą picia zielonej kawy jest zawarte w niej wysokie stężenie kofeiny:
- poprawia wydajność fizyczną oraz umysłową, poprawia także pamięć oraz pomaga uporać się ze stresem.
- wprowadzi cię też w dobry nastój i pomoże uporać się z chandrą.
Zielona kawa posiada właściwości antybakteryjne, picie jej zmniejsza ryzyko cukrzycy. Ogromne właściwości detoksykacji pojawią się po 15 minutach od spożycia.
Ostrzeżenie: ziarnka zielonej kawy są bardzo twarde. Powszechnie stosowane domowe młynki do kawy mogą ulec uszkodzeniu przy mieleniu. Dlatego proponujemy mielenie u nas na miejscu! Potem przygotowanie tej kawy polega po prostu na zalaniu jej gorącą wodą lub użycie ekspresu.
Wzór opakowania zielonej kawy
Nasze zielone kawy pakowane są w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które pozbawione są elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Wysokiej jakości opakowanie zachowuje charakter zielonej kawy. Zielona kawa jest zawsze hermetycznie zamknięta, aby była odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Na jedną kawę należy użyć 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wrzącą wodą i przez około 5 minut pozostawić do zaparzenia.




















Potrzebujesz porady?

5. 9.
14. 3.
1. 2.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa ziarnista

Zielona kawa SUPER SZCZUPŁA LINIA - tylko mielona
