

Zielona kawa SUPER SZCZUPŁA LINIA - IMBIR - tylko mielona
Zielone ziarna kawy z plantacji Ameryki Środkowej i suszony imbir od producentów azjatyckich. Te wspaniałe połączenie dwóch smaków pomaga zrzucić zbędne kilogramy, zwiększa odporność organizmu, odtruwa, zmniejsza apetyt i działa jako silny antyoksydant. Kawę zieloną Super Szczupła Linia Imbir pokochasz w chwil zniknięcia zbędnych kilogramów. Tylko w wersji: mielona
Skład
Suszony imbir, ArabicaPianka i aromat kawy
Smak zielonej kawy jest dla kogoś miły, inny musi się trochę przyzwyczaić. Możemy go opisać jako łagodny, lekko słodki i trochę kwaskawy. Po dodaniu imbiru kawa otrzymuje pikantny atrakcyjny smak. Zielona kawa nie tworzy pianki.
Pochodzenie kawy
Wysokiej jakości kawa zielona importowana jest z Ameryki Środkowej. Jednym z powodów, jest szczególna - bardzo dobra - relacja z miejscowymi rolnikami, drugi to metoda przetwarzania kawy. Właściciele plantacji wolą użyć tzw. mokrej technologii lub mycia owoców kawy. Jest to kosztowny i czasochłonny proces, dzięki któremu otrzymuje sięświeży smak kawy z owocowym i kwiatowym, kolorowym aromatem. Smak jest określony przez fermentację w wodzie i prawie natychmiastowym usunięciem pulpy wiśni kawy.
Mycie owoców zaczyna wlewaniem jagody kawy, które wyglądem i kolorem przypominają wiśnie, do dużych zbiorników wodnych. W celu otrzymania 1 kg kawy jest potrzebne od 130 do 150 litrów wody. Owoce wraz z wodą są przeciskane przez specjalne płyty, gdzie ziarna uwalnia się od miąższu. Następnie rolnicy wlewają je do specjalnych naczyń fermentacyjnych. Proces fermentacji ma dla uzyskanej jakości kawy kluczowe znaczenie. Najczęściej fermentacja kawy trwa 36 godzin, ale zawsze musimy ją monitorować, czy owoce nie zaczynają gnić lub pleśnieć. Wystarczy kilka złych ziaren a cała seria będzie uszkodzona. Cały proces jest zakończony pakowaniem i eksportem zielonej kawy na rynek.
Do zielonej kawy dodano suszony imbir i naturalny smak imbiru. Jest absolutnie nieszkodliwa - w rzeczywistości nie zawiera żadnych syntetycznych nośników zapachowych i metali ciężkich.
Wpływ kawy
Wyjątkowy wpływ na zdrowie zielonej herbaty odkryto stosunkowo niedawno. Jednak szybko zielona kawa stała się fenomenem na rynku i to nie tylko w medycznych kręgach. Zielona kawa zawiera dwa razy więcej kofeiny i antyoksydantów niż popularna kawa ziarnista. Dodatkowo posiada zdolność do redukcji tkanki tłuszczowej, pobudzenia i detoksykacji organizmu.
Zielona kawa zawiera wysokie stężenie kwasu tzw. CGA. Główną jego zaletą jest:
- stymulacja metabolizmu poprzez wyrównanie poziomu cukru we krwi
- minimalizacja absorpcji cukru, co prowadzi do nieodkładania się tkanki tłuszczowej w organizmie
- redukcja tkanki tłuszczowej nawet gdy nie wykonujemy ćwiczeń fizycznych
- spowolnienie starzenia się komórek
- redukcja apetytu
- ochrona przed chorobami cywilizacyjnymi
Stężenie CGA wynosi 100000mg/1 kg. Jest to bardzo wysokie stężenie, którego nie można znależć w innych ekstraktach, tabletkach czy mieszankach.
Inną ważną zaletą picia zielonej kawy jest zawarte w niej wysokie stężenie kofeiny:
- poprawia wydajność fizyczną oraz umysłową, poprawia także pamięć oraz pomaga uporać się ze stresem.
- wprowadzi cię też w dobry nastój i pomoże uporać się z chandrą.
Zielona kawa posiada właściwości antybakteryjne, picie jej zmniejsza ryzyko cukrzycy. Ogromne właściwości detoksykacji pojawią się po 15 minutach od spożycia.
Ostrzeżenie: ziarnka zielonej kawy są bardzo twarde. Powszechnie stosowane domowe młynki do kawy mogą ulec uszkodzeniu przy mieleniu. Dlatego proponujemy mielenie u nas na miejscu! Potem przygotowanie tej kawy polega po prostu na zalaniu jej gorącą wodą lub użycie ekspresu.
Wzór opakowania zielonej kawy
Nasze zielone kawy pakowane są w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które pozbawione są elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Wysokiej jakości opakowanie zachowuje charakter zielonej kawy. Zielona kawa jest zawsze hermetycznie zamknięta, aby była odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Na jedną kawę należy użyć 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wrzącą wodą i przez około 5 minut pozostawić do zaparzenia.




















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

Zielona kawa SUPER SZCZUPŁA LINIA KARMEL - tylko mielona

Zielona kawa SUPER SZCZUPŁA LINIA KOKOS - tylko mielona

Zielona kawa SUPER SZCZUPŁA LINIA - CYNAMON - tylko mielona
Przeglądaliście
