

KOLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - kawa ziarnista bezkofeinowa
Rozkoszować się wszystkimi niuansami i aromatycznymi smakami najwyższej jakości kawy plantacyjnej? Rano, w południe, a nawet wieczorem? Dlaczego nie! Kiedy sięgniecie po bezkofeinową Kolumbia Excelso Swiss Water Decafe, nie musicie się martwić problemami ze snem lub wysokim ciśnieniem. Możecie oczekiwać doświadczenia słodkiego jak miód, świeżego jak owoce i przyjemnie gorzkiego jak najlepsza czekolada. Tej kawie oprócz kofeiny absolutnie nic brakuje.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Kawa ziarnista Kolumbia Excelso Swiss Water Decafe może zostać zaklasyfikowana jako słodsza odmiana. Jej kwasowość charakteryzuje się prawdziwą łagodnością i lekkością, dzięki czemu napój jes świeży, a nie kwaśny. Dzięki temu łatwo rozpoznać inne warstwy smakowe - czekoladę, owoce i zioła. Ponieważ jest to w 100% arabika, pianka jest lekka, delikatna.
Pochodzenie kawy
Kolumbia pachnie kawą i smakuje po kawie. Dostaniecie ja na ulicy, na farmach. Jeden z największych światowych producentów leży na Eje Cafetero (oś kawy), więc nic dziwnego, że kawowniki radzą sobie bardzo dobrze na tamtejszych plantacjach. W regionie Pedregal opiekują się nimi głównie drobni rolnicy. Rezultatem jest soczysty, warstwowy, często czekoladowy lub karmelowy smak.
Pierwsze krzewy kawowca posadzono w Kolumbii na początku XIX wieku. Ksiądz Francisco Romero jest uważany za jednego z pionierów i propagatorów uprawy. Dziś Narodowa Federacja Producentów Kawy w Kolumbii, założona w 1927 r., odpowiada za eksport (i nie tylko za niego, ale także za uprawę, badania i rozwój produkcji). Federacja słynie z kampanii marketingowej, której z koncepcją marki Juan Valdez celem jest rozróżnienie między 100% kolumbijską kawą a kawą mieszaną z kilku krajów. Znak towarowy przedstawiający rolnika wiozącego kawę na mule po raz pierwszy pojawił się w telewizji w 1983 roku.
Uprawa, zbiory i przetwarzanie owoców kawy to jednak tylko jedna część procesu, na końcu którego znajdują się ziarna bez kofeiny. Ale zatrzymajmy się na chwilę przy tym processie. Kawowce zbiera się w Kolumbii od marca do czerwca i od września do grudnia. Pracownicy wlewają czerwone jagody kawy do kadzi z wodą i przepychają je przez talerze kruszące. W ten sposób owoce są okrojone z górnej skórki, a częściowo także z miąższu otaczającego ziarna kawy. Półprodukt trafia do beczek, w których (ponownie w wodzie) kawa fermentuje przez kilka godzin lub dni. Podczas naturalnego procesu fermentacji pozostały miąższ jest całkowicie rozpuszczany i uwalniane są zielone ziarna kawy. Wreszcie należy dobrze wysuszyć kawę - w suszarkach lub w bezpośrednim świetle słonecznym.
W jaki sposób z arabiki powstanie wspaniała kawa bezkofeinowa? W tym przypadku zastosowano certyfikowany szwajcarski proces wodny. Tak zwana szwajcarska metoda polega na moczeniu zielonej kawy w gorącej wodzie, gdzie pozostaje przez około 10 godzin. Jednak woda stale przepływa przez sprzęt wyposażony w filtry z węglem aktywnym. W ten sposób kofeina jest stopniowo ekstrahowana z kawy, do momentu aż zielona kawa zawiera mniej niż 0,01%.
Bez chemikaliów i zbędnych odpadów (zużytą wodę stosuje się do nawadniania roślin kawy) kawa jest prawie bezkofeinowa. Mogą ją pić osoby z wysokim ciśnieniem krwi oraz kobiety w ciąży i karmiące. Cieszcie się nią po południu, nie zakłóci Waszego trybu snu.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - KAWA ZIARNISTA
