Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

KOLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - kawa ziarnista bezkofeinowa

Kod: 1521

Rozkoszować się wszystkimi niuansami i aromatycznymi smakami najwyższej jakości kawy plantacyjnej? Rano, w południe, a nawet wieczorem? Dlaczego nie! Kiedy sięgniecie po bezkofeinową Kolumbia Excelso Swiss Water Decafe, nie musicie się martwić problemami ze snem lub wysokim ciśnieniem. Możecie oczekiwać doświadczenia słodkiego jak miód, świeżego jak owoce i przyjemnie gorzkiego jak najlepsza czekolada. Tej kawie oprócz kofeiny absolutnie nic brakuje.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
239,6 zł /1000 g 24,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Kolumbia
Różnorodność
Różnorodność:
Castillo
Region
Region:
Pedregal
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1600m
Smak
Smak:
Czekolada, Owoce
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%

Pianka i smak kawy

Kawa ziarnista Kolumbia Excelso Swiss Water Decafe może zostać zaklasyfikowana jako słodsza odmiana. Jej kwasowość charakteryzuje się prawdziwą łagodnością i lekkością, dzięki czemu napój jes świeży, a nie kwaśny. Dzięki temu łatwo rozpoznać inne warstwy smakowe - czekoladę, owoce i zioła. Ponieważ jest to w 100% arabika, pianka jest lekka, delikatna.

Pochodzenie kawy

Kolumbia pachnie kawą i smakuje po kawie. Dostaniecie ja na ulicy, na farmach. Jeden z największych światowych producentów leży na Eje Cafetero (oś kawy), więc nic dziwnego, że kawowniki radzą sobie bardzo dobrze na tamtejszych plantacjach. W regionie Pedregal opiekują się nimi głównie drobni rolnicy. Rezultatem jest soczysty, warstwowy, często czekoladowy lub karmelowy smak.

Pierwsze krzewy kawowca posadzono w Kolumbii na początku XIX wieku. Ksiądz Francisco Romero jest uważany za jednego z pionierów i propagatorów uprawy. Dziś Narodowa Federacja Producentów Kawy w Kolumbii, założona w 1927 r., odpowiada za eksport (i nie tylko za niego, ale także za uprawę, badania i rozwój produkcji). Federacja słynie z kampanii marketingowej, której z koncepcją marki Juan Valdez celem jest rozróżnienie między 100% kolumbijską kawą a kawą mieszaną z kilku krajów. Znak towarowy przedstawiający rolnika wiozącego kawę na mule po raz pierwszy pojawił się w telewizji w 1983 roku.

Uprawa, zbiory i przetwarzanie owoców kawy to jednak tylko jedna część procesu, na końcu którego znajdują się ziarna bez kofeiny. Ale zatrzymajmy się na chwilę przy tym processie. Kawowce zbiera się w Kolumbii od marca do czerwca i od września do grudnia. Pracownicy wlewają czerwone jagody kawy do kadzi z wodą i przepychają je przez talerze kruszące. W ten sposób owoce są okrojone z górnej skórki, a częściowo także z miąższu otaczającego ziarna kawy. Półprodukt trafia do beczek, w których (ponownie w wodzie) kawa fermentuje przez kilka godzin lub dni. Podczas naturalnego procesu fermentacji pozostały miąższ jest całkowicie rozpuszczany i uwalniane są zielone ziarna kawy. Wreszcie należy dobrze wysuszyć kawę - w suszarkach lub w bezpośrednim świetle słonecznym.

W jaki sposób z arabiki powstanie wspaniała kawa bezkofeinowa? W tym przypadku zastosowano certyfikowany szwajcarski proces wodny. Tak zwana szwajcarska metoda polega na moczeniu zielonej kawy w gorącej wodzie, gdzie pozostaje przez około 10 godzin. Jednak woda stale przepływa przez sprzęt wyposażony w filtry z węglem aktywnym. W ten sposób kofeina jest stopniowo ekstrahowana z kawy, do momentu aż zielona kawa zawiera mniej niż 0,01%.

Bez chemikaliów i zbędnych odpadów (zużytą wodę stosuje się do nawadniania roślin kawy) kawa jest prawie bezkofeinowa. Mogą ją pić osoby z wysokim ciśnieniem krwi oraz kobiety w ciąży i karmiące. Cieszcie się nią po południu, nie zakłóci Waszego trybu snu.

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

  1. Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
  2. Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
  3. Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.
Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista

Brazylijską kawę na pewno już próbowaliśćie. Może pochodziła z tradycyjnego regionu Sul de Minas. A może tym razem napić się tej bezkofeinowej? Delikatna szwajcarska metoda pozbawiła kawę popularnego alkaloidu, ale pozostawiła jej naturalnie pyszny smak i aromat. Wasz kubek będzie pełen czekolady i orzechów, słodki, zrównoważony i pachnący. Możecie sobie na niego powzolić tyle razy, ile chcecie. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - KAWA ZIARNISTA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - KAWA ZIARNISTA

Jedyną rzeczą, której w niej brakuje jest kofeina. Meksykańska doskonałość spełnia najwyższe wymagania smakoszy i miłośników kaw. Góry dały tej kawie smak soczystych owoców, gorzkiej czekolady i delikatnego tytoniu a lokalna ludność zadbała o idealną obróbkę każdego ziarenka. Od Was już tylko zależy, w jaki sposób delektować się jakością Chiapas, dajcie się ponieść fantazji. W spokoju i nawet wieczorem. Tam, gdzie nie ma kofeiny, śpi się długo i słodko.   Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
211,7 zł /1000 g 21,2 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023

GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - kawa ziarnista

Bezkofeinowa nie oznacza, że jest bez smaku lub nie daje przyjemności. Wręcz przeciwnie! Kawa pozbawiona kofeiny z wykorzystaniem specjalnej szwajcarskiej technologii jest wyśmienita we wszystkich aspektach. Jeżeli chodzi o smak, możecie spodziewać się subtelnej czekolady, orzechów laskowych oraz miły ślad drewna, natomiast aromat zauroczy Was wyjątkowymi, średnio intensywnymi doznaniami. Każdy łyk Guatemala HB Swiss Water Decafe pozostawia w ustach przyjemną kremowość. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
219,2 zł /1000 g 21,9 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »