Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH MEXICO ORIGIN 66%

Kod: 997

Meksyk - to białe plaże, dzikie bestie, świetna kuchnia, kultowe miejsca i ... fenomenalne ziarna kakaowca. I właśnie z nich jest wyprodukowana gorzka czekolada. Rozpuść ją w mleku, przygotuj lukier na ciasto, stwórz sobie figurkę z czekolady i to jak najszybciej po otworzeniu torebki. Bo kiedy zaczniesz kosztować czekoladę w pastylkach, nie będziesz chciał przestać. 

Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
DPD Dostarczymy do 21. 9. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
135,7 zł brutto
72,0 zł brutto
41,8 zł brutto
Małe opakowanie:
23,0 zł brutto
14,3 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Meksyk
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Kakaowa pasta Meksyk 66%, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolada w pastylkach Meksyk smakuje naprawdę gorzko i pełnie. Po rozpuszczeniu w gorącym mleku uzyskasz napój gładki i silny. Prawdziwemu meksykańskiemu kakao po prostu odmówić nie wypada.

Źródło

Czekolada ma swoją nazwę od Azteków. Nazywali ją Xocolatl, czyli gorzka woda. Hiszpanie trochę nazwę zmienili i do Europy wędrowała już brązowa, słodka i urzekająco pachnąca masa pod nazwą chocolate.

Dokładnie, kiedy po raz pierwszy była wytworzona trudno określić. Czekoladowy napój pili już Majowie i Aztekowie, kakao mieszali w ciepłej wodzie i dodawali do niego na przykład paprykę, miód i chili. Faktyczne kakao w proszku albo bardziej pastę odkryli archeolodzy na fragmentach naczyń w obszarach Colha (dzisiejsza Belize w Ameryce Środkowej). Zdaniem ekspertów Majowie pili czekoladę już od 600 r.

Pierwsze wzmianki o czekoladzie sięgają roku 1519, kiedy Hernán Cortéz zauważył na wybrzeżach Nowej Hiszpanii, że mieszkańcy tego rejonu piją kakaowy napój. Jakieś osiem lat później przywiózł do Hiszpanii przepis, który podobno rozpoczął globalną rewolucję czekolady. W18 wieku okazało się, że czekolada lepiej smakuje rozpuszczona w mleku niż w wodzie. Ale na pierwszą tabliczkę czekolady było trzeba czekać aż do 1847 roku.

Jak się właściwie czekolada wytwarza? Na początku są nasiona kakaowca właściwego (Theobroma cacao), drzewo, którego ojczyzną jest dorzecze Amazonki. Potem nasiona przechodzą kilkudniową fermentację, suszenie, przeprażenie, pozbawienie łusek i kiełków, aż wędrują do fabryk. Przygotowane ziarna kakaowca najpierw trzeba rozgnieść i dokończyć prażenie. To zmienia ich kolor, smak i aromat. Mieleniem ziaren kakaowca powstaje masa, z której oddziela się masło kakaowe. To także stosuje się do produkcji czekolady. Ponadto uzyskuje się z niej tzw. presscake (ciasto filtracyjne). Po jego delikatnym zmieleniu otrzymujemy kakao.

Sama czekolada zawiera w zależności od pożądanego smaku i konsystencji, cukier, mleko, masło kakaowe, kakao i wiele innych produktów. Mieszanina przechodzi przez emulgowanie, ugniatanie, ubijanie, temperowanie i chłodzenie. Wreszcie na koniec zostaje zapakowana.

Teraz wiesz o czekoladzie prawie wszystko. Na zakończenie pozostaje dodać, że choć należy do przysmaków, które nasi lekarze zalecają tylko przy specjalnych okazjach, to zawiera wiele zdrowych substancji. Jest bogata w flawonoidy, minerały (możemy tu wspomnieć, magnez, potas, sod, cynk lub żelazo) i oczywiście witaminy - D, seria B, A i E. Zawiera również kofeinę i teobrominę. Dlatego jedzenie czekolady może poprawić samopoczucie psychiczne, pomaga w zwalczaniu zakażeń i chorób cywilizacyjnych.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Czekolada w pastylkach Mexico Origin jest odpowiednia dla wegetarian i wegan.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 281 kJ / 545 kcal
Tłuszcze:38,6 g
z tego nasycone:23,2 g
Sacharydy:34,7 g
z tego cukry:30,9 g
Białka:7,8 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH GRENADE ORIGIN 60%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRENADE ORIGIN 60%

Ktoś nazywa ją wyspą przypraw, inny wyspą plaży. Grenada to piękny kraj na Karaibach, który turystów fascynuje przeźroczystymi wodospadami, białym piaskiem, zielonymi wzgórzami i kolorowymi miastami. Miłośników wysoko jakościowego kakao i pysznej czekolady ekscytuje bardzo delikatnym smakiem odmienionym nutą przypraw. Odwiedź ten tropikalny raj z nami. Rozpuść czekoladę w gorącym mleku lub ubij z niej delikatną pianę. Z pewnością cię nie zawiedzie.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
118,3 zł brutto
63,3 zł brutto
37,0 zł brutto
Małe opakowanie:
20,5 zł brutto
12,8 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%

Pierwszą czekoladę w postaci stałej wyprodukowała w 1847 roku spółdzielnia JS Fry & Sons. I sława tej ciemnej słodkiej radości dotyka gwiazd. Dodaj do niej przyprawy, orzechy lub owoce, pocieszaj się nią rano, w południe i w nocy ... Czekolada cię nigdy nie zawiedzie. O czekoladzie z Ekwadoru można to powiedzieć z czystym sumieniem. Czekolada z prawie 80 procentowego kakao z ekwadorskich drzew przyniesie do twych dni jasność i urok.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
127,7 zł brutto
68,0 zł brutto
39,7 zł brutto
Małe opakowanie:
21,8 zł brutto
13,7 zł brutto

EXTRA BRUT (22/24) – kakao
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

EXTRA BRUT (22/24) – kakao

Proszek kakaowy Extra Brut jest naprawdę oryginalnym przysmakiem. Mieszankę wykonaną z najlepszego kakao docenią fani czekolady, cukiernicy i także matki małych dzieci. U pierwszych gwarantuje doskonały smak, drugim zapewnia przestrzeń dla niekończącej się kreatywności, a trzecim do pomocy w przygotowaniu wieczornej kolacji. Dobre kakao nigdy się nie znudzi.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
88,3 zł brutto
48,2 zł brutto
28,5 zł brutto
Małe opakowanie:
16,2 zł brutto
10,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »