Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

BIAŁA CZEKOLADA Z JOGURTEM W PASTYLKACH

Kod: 1728

Bardzo przyjemne połączenie delikatnej białej czekolady i sporej porcji jogurtu. Słodki smak bowiem dopełnia lekka kwaskowatość co daje atrakcyjny i niebanalny wynik. Białą czekoladę z jogurtem w pastylkach możecie dodać do śniadaniowej owsianki bądź rozpuścić w gorącym mleku. W sekrecie możemy zdradzić, że dobrze jest zabrać ze sobą pudełko z pastylkami na wycieczkę. W wymagającym terenie dodają energii i potrafią wyczarować uśmiech na ustach.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
148,4 zł /1000 g 14,8 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 26. 1. 2022
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Madagaskar
Smak
Smak:
Mleczna biała czekolada, Jogurt

Skład

Masło kakaowe 38%, Cukier, Suszone mleko, Proszek jogurtowy, Lecytyna sojowa

Smak

Biała czekolada z jogurtem w pastylkach nie wyprze się najwyższej jakości białej czekolady ani poczciwego białego jogurtu. W ich smaku odnajdziecie oboje.

Pochodzenie

Kakao w tych pastylkach nie uświadczycie, mimo tego nie powstałyby bez ziaren kakaowca. Z drugiej strony dzięki temu nie zawierają pobudzających kofeiny i teobrominy, dzięki czemu białą czekoladą możecie spokojnie delektować się nawet przed snem.

Drzewa kakaowca hoduje się na Madagaskarze od początku XIX wieku, a obecne plantacje umiejscowione są głównie wzdłuż rzeki Bemarivo na północnym wschodzie kraju i wzdłuż rzeki Sambirano na zachodnim wybrzeżu. Gdy rzeki wylewają przynoszą bardzo urodzajną ziemię z wyższych terenów, która osadza się na brzegach tworząc doskonałe środowisko dla wegetacji drzew kakaowca (a także mango, bananowców, i innych roślin). W odróżnieniu od innych miejsc, drzewa kakaowca na Madagaskarze owocują przez cały rok. I chociaż ten wyspiarski kraj pokrywa tylko 1 procent światowej produkcji, to tutejsze kakao jest jednym z najbardziej poszukiwanych na świecie. Jest wybierane przez najlepszych producentów czekolady i znanych mistrzów kuchni.

Zanim z ziaren kakaowca powstanie kakao czy nawet czekolada nie wspominając białej czekolady, wymaga to wiele pracy dziesiątek i setek ludzkich rąk. Już same zbiory owoców kakaowca (Theobroma), nie jest prostą sprawą. Zazwyczaj nie może się obejść bez maczety. Owoce (a w zasadzie łuski kakaowca) pracownicy otwierają za pomocą specjalnego noża, aby wyjąć z nich kilkadziesiąt ziarenek. Już w tym momencie mogą przekonać się jakiej jakości plony zebrali. Nasiona wsypywane są do zbiorników wypełnionych wodą i poddawane fermentacji przez 2-5 dni. Po przejściu stosunkowo skomplikowanych procesów jakim są poddawane pod czujnym okiem pracowników, ziarna rozsypywane są na słońcu i suszone. Do odbiorców dostarczane są w jutowych workach umożliwiających dostęp powietrza do ziaren.

Po dotarciu towaru do fabryki czekolady, ziarna są prażone a następnie mielone na masę kakaową. Jest to złożony proces z wieloma kluczowymi momentami, których należy dopilnować. Z wytworzonej w ten sposób masy oddziela się kakaowe masło i proszek. Gdy finalnym produktem ma być klasyczna czekolada, miesza się je ponownie w różnym stosunku oraz z różnymi dodatkowymi surowcami w różnych temperaturach. W przypadku białej czekolady używa się wyłącznie masła kakaowego. Dodaje się do niej mleko w proszku, cukier i inne składniki, które odpowiadają za jej smak i własności fizyczne.

 

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladowe pastylki można rozpuścić w gorącym mleku (krowim, sojowym, makowym, migdałowym...), zmieszać z owsianką, użyć do przygotowania deserów lub różnego rodzaju napojów w tym likierów.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2146 kJ/516 kcal
Tłuszcze: 38,3 g
z tego nasycone: 22,8 g
Sacharydy: 37,1 g
z tego cukry: 37,1 g
Białka: 5,7 g
Sól: 0,25 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
161,2 zł /1000 g 16,1 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 26. 1. 2022

ORZEŹWIAJĄCY KWARTET - mieszanki espresso wybranych kaw ziarnistych
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

ORZEŹWIAJĄCY KWARTET - mieszanki espresso wybranych kaw ziarnistych

Ilekroć będziecie mieć ochotę na prawdziwie satysfakcjonującą przyjemność, za każdym razem, gdy zatęsknicie za chwilami pogodnymi, jak ulotny uśmiech, zapraszamy tutaj. Mieszankę espresso „Orzeźwiający kwartet” docenicie w trakcie dni aktywnych, pracowitych, uprawiając sport i bawiąc się. Połączenie najwyższej jakości arabik z Brazylii i Gwatemali stworzyło czarującą i przyjemnie orzeźwiającą kawę. Poszczególne odmiany kawy są palone osobno tak, aby współbrzmiały w… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
123,8 zł /1000 g 12,4 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 26. 1. 2022

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
125,1 zł /1000 g 12,5 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 26. 1. 2022
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »