Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Pon-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

BIAŁA CZEKOLADA Z JOGURTEM W PASTYLKACH

Kod: 1728

Bardzo przyjemne połączenie delikatnej białej czekolady i sporej porcji jogurtu. Słodki smak bowiem dopełnia lekka kwaskowatość co daje atrakcyjny i niebanalny wynik. Białą czekoladę z jogurtem w pastylkach możecie dodać do śniadaniowej owsianki bądź rozpuścić w gorącym mleku. W sekrecie możemy zdradzić, że dobrze jest zabrać ze sobą pudełko z pastylkami na wycieczkę. W wymagającym terenie dodają energii i potrafią wyczarować uśmiech na ustach.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
247,0 zł /1000 g 24,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 29. 4. 2025
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Madagaskar
Smak
Smak:
Mleczna biała czekolada, Jogurt

Skład

Masło kakaowe 38%, Cukier, Suszone mleko, Proszek jogurtowy, Lecytyna sojowa

Smak

Biała czekolada z jogurtem w pastylkach nie wyprze się najwyższej jakości białej czekolady ani poczciwego białego jogurtu. W ich smaku odnajdziecie oboje.

Pochodzenie

Kakao w tych pastylkach nie uświadczycie, mimo tego nie powstałyby bez ziaren kakaowca. Z drugiej strony dzięki temu nie zawierają pobudzających kofeiny i teobrominy, dzięki czemu białą czekoladą możecie spokojnie delektować się nawet przed snem.

Drzewa kakaowca hoduje się na Madagaskarze od początku XIX wieku, a obecne plantacje umiejscowione są głównie wzdłuż rzeki Bemarivo na północnym wschodzie kraju i wzdłuż rzeki Sambirano na zachodnim wybrzeżu. Gdy rzeki wylewają przynoszą bardzo urodzajną ziemię z wyższych terenów, która osadza się na brzegach tworząc doskonałe środowisko dla wegetacji drzew kakaowca (a także mango, bananowców, i innych roślin). W odróżnieniu od innych miejsc, drzewa kakaowca na Madagaskarze owocują przez cały rok. I chociaż ten wyspiarski kraj pokrywa tylko 1 procent światowej produkcji, to tutejsze kakao jest jednym z najbardziej poszukiwanych na świecie. Jest wybierane przez najlepszych producentów czekolady i znanych mistrzów kuchni.

Zanim z ziaren kakaowca powstanie kakao czy nawet czekolada nie wspominając białej czekolady, wymaga to wiele pracy dziesiątek i setek ludzkich rąk. Już same zbiory owoców kakaowca (Theobroma), nie jest prostą sprawą. Zazwyczaj nie może się obejść bez maczety. Owoce (a w zasadzie łuski kakaowca) pracownicy otwierają za pomocą specjalnego noża, aby wyjąć z nich kilkadziesiąt ziarenek. Już w tym momencie mogą przekonać się jakiej jakości plony zebrali. Nasiona wsypywane są do zbiorników wypełnionych wodą i poddawane fermentacji przez 2-5 dni. Po przejściu stosunkowo skomplikowanych procesów jakim są poddawane pod czujnym okiem pracowników, ziarna rozsypywane są na słońcu i suszone. Do odbiorców dostarczane są w jutowych workach umożliwiających dostęp powietrza do ziaren.

Po dotarciu towaru do fabryki czekolady, ziarna są prażone a następnie mielone na masę kakaową. Jest to złożony proces z wieloma kluczowymi momentami, których należy dopilnować. Z wytworzonej w ten sposób masy oddziela się kakaowe masło i proszek. Gdy finalnym produktem ma być klasyczna czekolada, miesza się je ponownie w różnym stosunku oraz z różnymi dodatkowymi surowcami w różnych temperaturach. W przypadku białej czekolady używa się wyłącznie masła kakaowego. Dodaje się do niej mleko w proszku, cukier i inne składniki, które odpowiadają za jej smak i własności fizyczne.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladowe pastylki można rozpuścić w gorącym mleku (krowim, sojowym, makowym, migdałowym...), zmieszać z owsianką, użyć do przygotowania deserów lub różnego rodzaju napojów w tym likierów.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Danutą (Pon-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
danuta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2146 kJ/516 kcal
Tłuszcze: 38,3 g
z tego nasycone: 22,8 g
Sacharydy: 37,1 g
z tego cukry: 37,1 g
Białka: 5,7 g
Sól: 0,25 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Jesień? Dla nas kawa i przyprawy Jesień? Dla nas kawa i przyprawy
23. 10. 2024 3 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna

Wanilia jest chyba najczęściej używaną przyprawą na świecie. Europejczycy kochają ją od 16 wieku, ale starożytni Aztekowie i  Toltekowie wiedzieli o wanilii znacznie wcześniej. French vanilla  lub  Bourbon jest importowana z wyspy Reunion. Jej uprawa, zbiór i przetwarzanie jest trudne, więc i cena nie jest niska. Ale zdecydowanie nie chcesz tego przegapić teraz - w kawie z Indii! Nowa receptura zapewnia mocniejszy smak, wystarczy mniej kawy. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
198,5 zł /1000 g 19,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 29. 4. 2025

CZEKOLADA W PASTYLKACH WENEZUELA ORIGIN 72%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH WENEZUELA ORIGIN 72%

Uprawia się tam kakaowce odmiany Criollo, eksportuje kakao do najbardziej prestiżowych fabryk czekolady i kładzie znaczny nacisk na ekologiczne metody gospodarowania. Tak Południowoamerykańska Wenezuela oznaczyła swoje miejsce na mapie gorzkosłodkich zapachów i smaków. Odgadnij tajemnicęświata: "pieniądze rosną na drzewach". Trafnie, to ziarna kakaowca! Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
358,1 zł /1000 g 35,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 29. 4. 2025

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%

Ekwadorska czekolada ma reputację jednej z najlepszych na świecie. Ta jest wytwarzana z wysokiej jakości kakao z regionu Guayaquil. Smakuje ciemną czekoladą z nutą owoców i przypraw. Można ją spożywać samodzielnie, w deserach lub jako fondue. Co więcej, jest również odpowiednia dla wegetarian i wegan. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
296,6 zł /1000 g 29,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 29. 4. 2025
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »