Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

BIAŁA CZEKOLADA Z JOGURTEM W PASTYLKACH

Kod: 1728

Bardzo przyjemne połączenie delikatnej białej czekolady i sporej porcji jogurtu. Słodki smak bowiem dopełnia lekka kwaskowatość co daje atrakcyjny i niebanalny wynik. Białą czekoladę z jogurtem w pastylkach możecie dodać do śniadaniowej owsianki bądź rozpuścić w gorącym mleku. W sekrecie możemy zdradzić, że dobrze jest zabrać ze sobą pudełko z pastylkami na wycieczkę. W wymagającym terenie dodają energii i potrafią wyczarować uśmiech na ustach.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
174,0 zł /1000 g 17,4 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 24. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Madagaskar
Smak
Smak:
Mleczna biała czekolada, Jogurt

Skład

Masło kakaowe 38%, Cukier, Suszone mleko, Proszek jogurtowy, Lecytyna sojowa

Smak

Biała czekolada z jogurtem w pastylkach nie wyprze się najwyższej jakości białej czekolady ani poczciwego białego jogurtu. W ich smaku odnajdziecie oboje.

Pochodzenie

Kakao w tych pastylkach nie uświadczycie, mimo tego nie powstałyby bez ziaren kakaowca. Z drugiej strony dzięki temu nie zawierają pobudzających kofeiny i teobrominy, dzięki czemu białą czekoladą możecie spokojnie delektować się nawet przed snem.

Drzewa kakaowca hoduje się na Madagaskarze od początku XIX wieku, a obecne plantacje umiejscowione są głównie wzdłuż rzeki Bemarivo na północnym wschodzie kraju i wzdłuż rzeki Sambirano na zachodnim wybrzeżu. Gdy rzeki wylewają przynoszą bardzo urodzajną ziemię z wyższych terenów, która osadza się na brzegach tworząc doskonałe środowisko dla wegetacji drzew kakaowca (a także mango, bananowców, i innych roślin). W odróżnieniu od innych miejsc, drzewa kakaowca na Madagaskarze owocują przez cały rok. I chociaż ten wyspiarski kraj pokrywa tylko 1 procent światowej produkcji, to tutejsze kakao jest jednym z najbardziej poszukiwanych na świecie. Jest wybierane przez najlepszych producentów czekolady i znanych mistrzów kuchni.

Zanim z ziaren kakaowca powstanie kakao czy nawet czekolada nie wspominając białej czekolady, wymaga to wiele pracy dziesiątek i setek ludzkich rąk. Już same zbiory owoców kakaowca (Theobroma), nie jest prostą sprawą. Zazwyczaj nie może się obejść bez maczety. Owoce (a w zasadzie łuski kakaowca) pracownicy otwierają za pomocą specjalnego noża, aby wyjąć z nich kilkadziesiąt ziarenek. Już w tym momencie mogą przekonać się jakiej jakości plony zebrali. Nasiona wsypywane są do zbiorników wypełnionych wodą i poddawane fermentacji przez 2-5 dni. Po przejściu stosunkowo skomplikowanych procesów jakim są poddawane pod czujnym okiem pracowników, ziarna rozsypywane są na słońcu i suszone. Do odbiorców dostarczane są w jutowych workach umożliwiających dostęp powietrza do ziaren.

Po dotarciu towaru do fabryki czekolady, ziarna są prażone a następnie mielone na masę kakaową. Jest to złożony proces z wieloma kluczowymi momentami, których należy dopilnować. Z wytworzonej w ten sposób masy oddziela się kakaowe masło i proszek. Gdy finalnym produktem ma być klasyczna czekolada, miesza się je ponownie w różnym stosunku oraz z różnymi dodatkowymi surowcami w różnych temperaturach. W przypadku białej czekolady używa się wyłącznie masła kakaowego. Dodaje się do niej mleko w proszku, cukier i inne składniki, które odpowiadają za jej smak i własności fizyczne.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladowe pastylki można rozpuścić w gorącym mleku (krowim, sojowym, makowym, migdałowym...), zmieszać z owsianką, użyć do przygotowania deserów lub różnego rodzaju napojów w tym likierów.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2146 kJ/516 kcal
Tłuszcze: 38,3 g
z tego nasycone: 22,8 g
Sacharydy: 37,1 g
z tego cukry: 37,1 g
Białka: 5,7 g
Sól: 0,25 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »