Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

BIAŁA CZEKOLADA 34% W PASTYLKACH

Kod: 1711

Biała czekolada znika zawsze w mgnieniu oka. A zwłaszcza wtedy, gdy zawiera naturalną wanilię z pełnotłustym mlekiem a do tego wyprodukowano ją z kakao pochodzącego z Ghany. Dokładnie takie są te oto czekoladowe pastylki. Jedni raczą się nimi na spacerze, inni dodają je do owsianki, a jeszcze inni przygotowują z nich desery. Sami wybierzcie sobie sposób, jaki Wam najbardziej odpowiada.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
123,4 zł /1000 g 12,3 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ghana
Smak
Smak:
Wanilia, Mleczna czekolada

Skład

Masło kakaowe 34%, Cukier, Mleko w proszku tłuste, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny ekstrakt z wanilii

Smak

Pastylki białej czekolady 34% wyróżniają się cudownym, słodkim i mlecznym smakiem, w którym wyraźnie rozpoznacie pachnącą wanilię.

Pochodzenie

Ghana nie jest nowicjuszem wśród producentów kakao. Mówimy o jej głównym eksportowym surowcu rolnym, a po Wybrzeżu Kości Słoniowej jest drugim co do wielkości eksporterem kakao na świecie. Pierwsze drzewa kakaowca właściwego (Theobroma cacao) zostały podobno tutaj zasadzone w 1879 roku przez farmera Tetteh’a Quarshie. Nasiona przywiózł z wyprawy do Gwinei Równikowej i zasadził je na plantacji w rejonie Mampong niedaleko Akry.

 

Dzisiejsze plantacje w Ghanie są zwykle nie większe niż trzy hektary, a farmerzy często borykali się (wielu z nich do teraz ma problemy) z zaniedbaną infrastrukturą, brakiem rąk do pracy i innymi problemami. Lokalna władza od dawna, z mniejszym lub większym powodzeniem dąży do restrukturyzacji produkcji kakao, poprzez wymianę starych drzew na nowe, modernizację dróg, budowę kanałów nawadniających, badanie wpływu suszy i nawozów na wielkość zbiorów... Wyniki tych działań już zaczynają objawiać się w rosnącej produkcji wysokiej jakości kakao w tym kraju.

 

Zanim z ziaren kakaowca powstaną czekoladowe pastylki, musi upłynąć trochę czasu. Upraszczając nieco, nadmieniamy, że cały proces rozpoczyna się od stosunkowo trudnego zbioru owoców kakaowca i kłopotliwego „wydobywania” nasion z ich miąższu. Kolejnym procesem jest kwaszenie, czyli fermentacja ziaren kakaowca, po której następuje suszenie. Tak przygotowany surowiec jest dostarczany do przetwórni, gdzie ziarna są prażone i mielone. Wytworzona w ten sposób masa jest dalej przetwarzana z wykorzystaniem złożonej technologii, w wyniku czego powstaje czyste kakao oraz masło kakaowe. Oba składniki miesza się ze sobą w różnych proporcjach dodając do nich na przykład mleko w proszku, naturalny ekstrakt waniliowy, cukier i tym podobne. Tak powstałą mieszaninę dodatkowo trzeba temperować, chłodzić, przelewać, ponownie podgrzewać... Tek długo, aż nie osiągnie wymaganych parametrów.

 

Wysokiej jakości czekolada jest nie tylko smaczna, ale i bogata w przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Jeżeli chodzi o alergeny, to ostrożność powinny zachować osoby uczulone na mleko, kakao i wanilię.

 

Czekoladowe pastylki należy przechowywać w temperaturze 12-20 ̊C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2443 kj / 587 kcal
Tłuszcze: 40 g
z tego nasycone: 24 g
Sacharydy: 48 g
z tego cukry: 48 g
Białka: 8,4 g
Sól: 0,31 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH SUMATRA ORIGIN 72%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH SUMATRA ORIGIN 72%

Indonezyjska wyspa Sumatra wysyła w świat nie tylko doskonałą kawę, ale także wyśmienite kakao. Właśnie z niego wyprodukowano czekoladę w pastylkach z zawartością 72 procent kakao. Ten, kto kocha naprawdę pełny, czekoladowy, przyjemnie gorzki smak, powinien dodać skarb z Sumatry do listy swoich „Must have”. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
104,3 zł /1000 g 10,4 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
180,0 zł /1000 g 18,0 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
136,8 zł /1000 g 13,7 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »