Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

BIAŁA CZEKOLADA 34% W PASTYLKACH

Kod: 1711

Biała czekolada znika zawsze w mgnieniu oka. A zwłaszcza wtedy, gdy zawiera naturalną wanilię z pełnotłustym mlekiem a do tego wyprodukowano ją z kakao pochodzącego z Ghany. Dokładnie takie są te oto czekoladowe pastylki. Jedni raczą się nimi na spacerze, inni dodają je do owsianki, a jeszcze inni przygotowują z nich desery. Sami wybierzcie sobie sposób, jaki Wam najbardziej odpowiada.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
132,3 zł /1000 g 13,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 25. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ghana
Smak
Smak:
Wanilia, Mleczna czekolada

Skład

Masło kakaowe 34%, Cukier, Mleko w proszku tłuste, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny ekstrakt z wanilii

Smak

Pastylki białej czekolady 34% wyróżniają się cudownym, słodkim i mlecznym smakiem, w którym wyraźnie rozpoznacie pachnącą wanilię.

Pochodzenie

Ghana nie jest nowicjuszem wśród producentów kakao. Mówimy o jej głównym eksportowym surowcu rolnym, a po Wybrzeżu Kości Słoniowej jest drugim co do wielkości eksporterem kakao na świecie. Pierwsze drzewa kakaowca właściwego (Theobroma cacao) zostały podobno tutaj zasadzone w 1879 roku przez farmera Tetteh’a Quarshie. Nasiona przywiózł z wyprawy do Gwinei Równikowej i zasadził je na plantacji w rejonie Mampong niedaleko Akry.

Dzisiejsze plantacje w Ghanie są zwykle nie większe niż trzy hektary, a farmerzy często borykali się (wielu z nich do teraz ma problemy) z zaniedbaną infrastrukturą, brakiem rąk do pracy i innymi problemami. Lokalna władza od dawna, z mniejszym lub większym powodzeniem dąży do restrukturyzacji produkcji kakao, poprzez wymianę starych drzew na nowe, modernizację dróg, budowę kanałów nawadniających, badanie wpływu suszy i nawozów na wielkość zbiorów... Wyniki tych działań już zaczynają objawiać się w rosnącej produkcji wysokiej jakości kakao w tym kraju.

Zanim z ziaren kakaowca powstaną czekoladowe pastylki, musi upłynąć trochę czasu. Upraszczając nieco, nadmieniamy, że cały proces rozpoczyna się od stosunkowo trudnego zbioru owoców kakaowca i kłopotliwego „wydobywania” nasion z ich miąższu. Kolejnym procesem jest kwaszenie, czyli fermentacja ziaren kakaowca, po której następuje suszenie. Tak przygotowany surowiec jest dostarczany do przetwórni, gdzie ziarna są prażone i mielone. Wytworzona w ten sposób masa jest dalej przetwarzana z wykorzystaniem złożonej technologii, w wyniku czego powstaje czyste kakao oraz masło kakaowe. Oba składniki miesza się ze sobą w różnych proporcjach dodając do nich na przykład mleko w proszku, naturalny ekstrakt waniliowy, cukier i tym podobne. Tak powstałą mieszaninę dodatkowo trzeba temperować, chłodzić, przelewać, ponownie podgrzewać... Tek długo, aż nie osiągnie wymaganych parametrów.

Wysokiej jakości czekolada jest nie tylko smaczna, ale i bogata w przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Jeżeli chodzi o alergeny, to ostrożność powinny zachować osoby uczulone na mleko, kakao i wanilię.

Czekoladowe pastylki należy przechowywać w temperaturze 12-20 ̊C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2443 kj / 587 kcal
Tłuszcze: 40 g
z tego nasycone: 24 g
Sacharydy: 48 g
z tego cukry: 48 g
Białka: 8,4 g
Sól: 0,31 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
255,5 zł /1000 g 25,5 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 25. 4. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
191,7 zł /1000 g 19,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 25. 4. 2024

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
225,1 zł /1000 g 22,5 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 25. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »