

MEKSYK kawa rozpuszczalna – mieszanka 100% arabiki i robusty
Szybka i wyjątkowo dobra! Kawa rozpuszczalna z Meksyku jest wspaniałą alternatywą w sytuacjach, kiedy nie ma się pod ręką młynka czy ekspresu do kawy ziarenkowej. Wystarczy wsypać łyżeczkę kawy do kubka i przelać ją wrzątkiem. Harmonijna mieszanka Arabiki i Robusty jest aksamitnie kremowa i posiada przyjemny cytrusowy posmak.
Skład
Robusta 20%, Arabica 80%Pianka i smak kawy
Ta kawa nie jest aromatyzowana i dlatego można łatwo rozpoznać jej typowo słodkawy smak i delikatny cytrusowy posmak ekwadorskich mieszanek. Po zaparzeniu stworzy przyjemną, lekką piankę.
Pochodzenie kawy
Kawy rozpuszczalne bywają często uważane za kawy o mniejszej jakości. Jednak nie zawsze tak musi być. Oczywiście nie mogą w pełni zastąpić specjalności z plantacji, ale są wspaniałym wyborem dla ludzi, którzy doceniają mniej wymagające przygotowanie, przyjemną cenę i łatwą dostępność. Kawy rozpuszczalne, które Państwo znajdą w naszej ofercie, na pewno należą do tych o wysokiej jakości. Posiadają wyraźny smak i długotrwały aromat. Produkcją kaw rozpuszczalnych zasłynęła firma Nestle, która „kawę w proszku“ wprowadziła na rynek w 1937 roku. W latach 50. ubiegłego wieku zyskała kawa rozpuszczalna dużą popularność na całym świecie. Jej produkcja nie jest wymagająca, jednak producenci nieustannie zajmują się procesem jej produkcji, mając na celu osiągnięcie jeszcze lepszego zachowania aromatu kawy. Istnieją dwa sposoby produkcji kawy rozpuszczalnej – wysuszanie za pomocą mrozu i rozpylanie. My dajemy pierwszeństwo pierwszej możliwości. Paloną i dobrze zmieszaną kombinację arabiki i robusty plantacyjnej się gotuje, po czym pozostawia się do wyparowania znacznej części wody. Powstanie koncentrat kawowy, który zostaje zmrożony na -40°C. Masa jest mielona i przez sublimację pozbawiona lodu. W efekcie zostają kryształki kawy, które można od razu pakować. Mrożona kawa rozpuszczalna jest droższa od tej produkowanej przez rozpylanie, jednak jej zaletą jest lepsze zachowanie substancji aromatycznych.
Zalety kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Pro optymalne przygotowanie wybrać kubek o pojemności 150 ml.
- Należy wsypać 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą o temperaturze 90°C. Wrzątek odebrałby kawie jej wyraźny smak.
- Do przygotowania kawy należy zawsze użyć świeżej wody.

























Potrzebujesz porady?

1. 9.
28. 10.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

EKWADOR - liofilizowana kawa rozpuszczalna
