Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH PAPUA NOVA GWINEA ORIGIN MLECZNA 37%

Kod: 1157

Nie znajdziecie tam wielu miast. Natomiast naturalne cuda i piękno- w to bogata jest Papua Nowa Gwinea. Część wyspy leżąca na północnym zachodzie Pacyfiku pokryta jest lasami deszczowymi. Niemniej jednak ponad trzy czwarte ludności zajmuje się rolnictwem. Uprawa drzew kakaowych zapewnia źródło utrzymania dla setek tysięcy gospodarstw domowych. I nie mają się oni czego wstydzić. Kakao i czekolada z tej pięknej wyspy są jednymi z najlepszych na świecie.

Dostarczymy do Czwartku, 19. 7. 2018
DPD Dostarczymy do 19. 7. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
141,3 zł brutto
74,8 zł brutto
43,5 zł brutto
Małe opakowanie:
23,8 zł brutto
14,8 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Papua-Nowa Gwinea
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Kakaová hmota Papua Nova Guinea 37%, Cukier, Masło kakaowe, Mleko w proszku tłuste, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolada w pastylkach Papua-Nowa Gwinea 37% zachwyca słodką i bardzo przyjemną nutą kakaową. Odkryj swoją harmonię i rozpuść kilka pastylek w gorącym sojowym, migdałowym lub makowym mleku.

Pochodzenie

Mówisz po angielsku, płacisz w walucie zwanej kinem i dodaj 10 godzin do czasu środkowoeuropejskiego. Papua Nowa Gwinea zaprasza na klimat równikowy, zapierające dech w piersiach krajobrazy i do gościnnych mieszkańców. Kraj ten jest uważany za jeden z najbardziej zróżnicowanych na ziemi. Tropikalne lasy deszczowe zamieszkiwane są przez rzadkie gatunki roślin i zwierząt. Papua Nowa Gwinea jest w 93 procentach pokryta lasami, a grunty orne stanowią tylko 1,1 procent powierzchni. Górnictwo jest kluczowe dla dochodów kraju. Jednak 80 procent populacji zajmuje się rolnictwem, w szczególności uprawą bananów, kawy, kokosów i ziaren kakaowych.

W ciągu ostatnich kilku lat spadły plony z kakao i plantacji kawy. Powodem jest niewystarczające sadzenie nowych roślin, atak szkodników kakaowe i słaba infrastruktura. Dlatego Bank Światowy zatwierdził wsparcie finansowe dla małych producentów kawy i kakao w 2014 r.

Same drzewa kakaowe to wiecznie zielone drzewa pochodzące z Ameryki Południowej. Wyrastają na 5-8 metrów wysokości, kwitną jasnoróżowymi kwiatami i wytwarzają żółte owalne jagody o długości do 30 centymetrów. Owoce rosną prosto na gałęzi lub tułowiu. Kiedy dojrzewają, rolnicy muszą je wyciąć za pomocą specjalnych narzędzi.

Od nasiona kakaowca właściwego do czekolady prowadzi bardzo długa droga. Ziarna kakaowe, które zostaną usunięte ze strąków i oczyszczone od miazgi pozostają przez kilka dni do fermentowania i suszenia. Następnym krokiem jest prażenie, rozgniatanie i mielenie. Z otrzymanej masy kakaowej oddziela się masło kakaowe i kakao. Z obu składników jest następnie wytwarzana czekolada. Wśród procedur technologicznych można znaleźć emulgowanie, ugniatanie, ubicie, temperowanie, chłodzenie.

Zaskakujący jest fakt, że czekolada w postaci stałej jest znana dopiero od roku 1847. Do tego czasu kakao było dodawane do napojów, najczęściej do wody. Jak kakao świetnie smakuje z mlekiem odkryto dopiero w 18. wieku.

Spożywanie dobrej jakości czekolady jest korzystne zarówno dla zdrowia psychicznego, jak i fizycznego. Czekolada jest bogata w przeciwutleniacze, witaminy (D, B, A, E) i minerały (sód, magnez, potas, cynk, wapń, żelazo). Czekolada poprawia nastrój i pomaga złagodzić stres.

Papua-Nowa Gwinea pastylki czekoladowe 37% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 37% kakao.

Produktu nie powinni spożywać uczuleni na kakao.Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 394 kJ / 572 kcal
Tłuszcze:38,4 g
z tego nasycone:23,1 g
Sacharydy:47,1 g
z tego cukry:46 g
Błonnik:2,3 g
Białka:7,9 g
Sól:0,23 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guawy między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Czwartku, 19. 7. 2018
Duże opakowanie:
107,2 zł brutto
57,7 zł brutto
33,8 zł brutto
Małe opakowanie:
18,8 zł brutto
12,0 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Czwartku, 19. 7. 2018
Duże opakowanie:
129,5 zł brutto
68,8 zł brutto
40,2 zł brutto
Małe opakowanie:
22,2 zł brutto
13,8 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Czwartku, 19. 7. 2018
Duże opakowanie:
99,2 zł brutto
53,7 zł brutto
31,7 zł brutto
Małe opakowanie:
17,7 zł brutto
11,3 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm| Zniżka za pierwszy zakup »