

CZEKOLADA W PASTYLKACH PAPUA NOVA GWINEA ORIGIN MLECZNA 37%
Nie znajdziecie tam wielu miast. Natomiast naturalne cuda i piękno- w to bogata jest Papua Nowa Gwinea. Część wyspy leżąca na północnym zachodzie Pacyfiku pokryta jest lasami deszczowymi. Niemniej jednak ponad trzy czwarte ludności zajmuje się rolnictwem. Uprawa drzew kakaowych zapewnia źródło utrzymania dla setek tysięcy gospodarstw domowych. I nie mają się oni czego wstydzić. Kakao i czekolada z tej pięknej wyspy są jednymi z najlepszych na świecie.
Skład
Masa kakaowa Papua Nova Guinea 37%, Cukier, Masło kakaowe, Mleko w proszku tłuste, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowySmak
Czekolada w pastylkach Papua-Nowa Gwinea 37% zachwyca słodką i bardzo przyjemną nutą kakaową. Odkryj swoją harmonię i rozpuść kilka pastylek w gorącym sojowym, migdałowym lub makowym mleku.
Pochodzenie
Mówisz po angielsku, płacisz w walucie zwanej kinem i dodaj 10 godzin do czasu środkowoeuropejskiego. Papua Nowa Gwinea zaprasza na klimat równikowy, zapierające dech w piersiach krajobrazy i do gościnnych mieszkańców. Kraj ten jest uważany za jeden z najbardziej zróżnicowanych na ziemi. Tropikalne lasy deszczowe zamieszkiwane są przez rzadkie gatunki roślin i zwierząt. Papua Nowa Gwinea jest w 93 procentach pokryta lasami, a grunty orne stanowią tylko 1,1 procent powierzchni. Górnictwo jest kluczowe dla dochodów kraju. Jednak 80 procent populacji zajmuje się rolnictwem, w szczególności uprawą bananów, kawy, kokosów i ziaren kakaowych.
W ciągu ostatnich kilku lat spadły plony z kakao i plantacji kawy. Powodem jest niewystarczające sadzenie nowych roślin, atak szkodników kakaowe i słaba infrastruktura. Dlatego Bank Światowy zatwierdził wsparcie finansowe dla małych producentów kawy i kakao w 2014 r.
Same drzewa kakaowe to wiecznie zielone drzewa pochodzące z Ameryki Południowej. Wyrastają na 5-8 metrów wysokości, kwitną jasnoróżowymi kwiatami i wytwarzają żółte owalne jagody o długości do 30 centymetrów. Owoce rosną prosto na gałęzi lub tułowiu. Kiedy dojrzewają, rolnicy muszą je wyciąć za pomocą specjalnych narzędzi.
Od nasiona kakaowca właściwego do czekolady prowadzi bardzo długa droga. Ziarna kakaowe, które zostaną usunięte ze strąków i oczyszczone od miazgi pozostają przez kilka dni do fermentowania i suszenia. Następnym krokiem jest prażenie, rozgniatanie i mielenie. Z otrzymanej masy kakaowej oddziela się masło kakaowe i kakao. Z obu składników jest następnie wytwarzana czekolada. Wśród procedur technologicznych można znaleźć emulgowanie, ugniatanie, ubicie, temperowanie, chłodzenie.
Zaskakujący jest fakt, że czekolada w postaci stałej jest znana dopiero od roku 1847. Do tego czasu kakao było dodawane do napojów, najczęściej do wody. Jak kakao świetnie smakuje z mlekiem odkryto dopiero w 18. wieku.
Spożywanie dobrej jakości czekolady jest korzystne zarówno dla zdrowia psychicznego, jak i fizycznego. Czekolada jest bogata w przeciwutleniacze, witaminy (D, B, A, E) i minerały (sód, magnez, potas, cynk, wapń, żelazo). Czekolada poprawia nastrój i pomaga złagodzić stres.
Papua-Nowa Gwinea pastylki czekoladowe 37% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 37% kakao.
Produktu nie powinni spożywać uczuleni na kakao.Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich i mleka.
Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 394 kJ / 572 kcal |
Tłuszcze: | 38,4 g |
z tego nasycone: | 23,1 g |
Sacharydy: | 47,1 g |
z tego cukry: | 46 g |
Błonnik: | 2,3 g |
Białka: | 7,9 g |
Sól: | 0,23 g |
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa ziarnista

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
