Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH PAPUA NOVA GWINEA ORIGIN MLECZNA 37%

Kod: 1157

Nie znajdziecie tam wielu miast. Natomiast naturalne cuda i piękno- w to bogata jest Papua Nowa Gwinea. Część wyspy leżąca na północnym zachodzie Pacyfiku pokryta jest lasami deszczowymi. Niemniej jednak ponad trzy czwarte ludności zajmuje się rolnictwem. Uprawa drzew kakaowych zapewnia źródło utrzymania dla setek tysięcy gospodarstw domowych. I nie mają się oni czego wstydzić. Kakao i czekolada z tej pięknej wyspy są jednymi z najlepszych na świecie.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
277,0 zł /1000 g 27,7 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Papua-Nowa Gwinea
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Papua Nova Guinea 37%, Cukier, Masło kakaowe, Mleko w proszku tłuste, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolada w pastylkach Papua-Nowa Gwinea 37% zachwyca słodką i bardzo przyjemną nutą kakaową. Odkryj swoją harmonię i rozpuść kilka pastylek w gorącym sojowym, migdałowym lub makowym mleku.

Pochodzenie

Mówisz po angielsku, płacisz w walucie zwanej kinem i dodaj 10 godzin do czasu środkowoeuropejskiego. Papua Nowa Gwinea zaprasza na klimat równikowy, zapierające dech w piersiach krajobrazy i do gościnnych mieszkańców. Kraj ten jest uważany za jeden z najbardziej zróżnicowanych na ziemi. Tropikalne lasy deszczowe zamieszkiwane są przez rzadkie gatunki roślin i zwierząt. Papua Nowa Gwinea jest w 93 procentach pokryta lasami, a grunty orne stanowią tylko 1,1 procent powierzchni. Górnictwo jest kluczowe dla dochodów kraju. Jednak 80 procent populacji zajmuje się rolnictwem, w szczególności uprawą bananów, kawy, kokosów i ziaren kakaowych.

W ciągu ostatnich kilku lat spadły plony z kakao i plantacji kawy. Powodem jest niewystarczające sadzenie nowych roślin, atak szkodników kakaowe i słaba infrastruktura. Dlatego Bank Światowy zatwierdził wsparcie finansowe dla małych producentów kawy i kakao w 2014 r.

Same drzewa kakaowe to wiecznie zielone drzewa pochodzące z Ameryki Południowej. Wyrastają na 5-8 metrów wysokości, kwitną jasnoróżowymi kwiatami i wytwarzają żółte owalne jagody o długości do 30 centymetrów. Owoce rosną prosto na gałęzi lub tułowiu. Kiedy dojrzewają, rolnicy muszą je wyciąć za pomocą specjalnych narzędzi.

Od nasiona kakaowca właściwego do czekolady prowadzi bardzo długa droga. Ziarna kakaowe, które zostaną usunięte ze strąków i oczyszczone od miazgi pozostają przez kilka dni do fermentowania i suszenia. Następnym krokiem jest prażenie, rozgniatanie i mielenie. Z otrzymanej masy kakaowej oddziela się masło kakaowe i kakao. Z obu składników jest następnie wytwarzana czekolada. Wśród procedur technologicznych można znaleźć emulgowanie, ugniatanie, ubicie, temperowanie, chłodzenie.

Zaskakujący jest fakt, że czekolada w postaci stałej jest znana dopiero od roku 1847. Do tego czasu kakao było dodawane do napojów, najczęściej do wody. Jak kakao świetnie smakuje z mlekiem odkryto dopiero w 18. wieku.

Spożywanie dobrej jakości czekolady jest korzystne zarówno dla zdrowia psychicznego, jak i fizycznego. Czekolada jest bogata w przeciwutleniacze, witaminy (D, B, A, E) i minerały (sód, magnez, potas, cynk, wapń, żelazo). Czekolada poprawia nastrój i pomaga złagodzić stres.

Papua-Nowa Gwinea pastylki czekoladowe 37% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 37% kakao.

Produktu nie powinni spożywać uczuleni na kakao.Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 394 kJ / 572 kcal
Tłuszcze: 38,4 g
z tego nasycone: 23,1 g
Sacharydy: 47,1 g
z tego cukry: 46 g
Błonnik: 2,3 g
Białka: 7,9 g
Sól: 0,23 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
225,1 zł /1000 g 22,5 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023

CZEKOLADA W PASTYLKACH BIO PERU ORIGIN MLECZNA 41%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH BIO PERU ORIGIN MLECZNA 41%

Peruwiańskie kakao cieszy się doskonałą reputacją, podobnie jak pastylki czekoladowe, z której jest robione. Charakteryzuje je autentyczny, delikatny i czysty smak tradycyjnie przetwarzanych ziaren kakaowca. BIO czekolada w pastylkach Peru origin mleczna 41% pochodzenia peruwiańskiego powstała z połączenia wyrazistej odmiany kakao Trinitario z aromatyczną odmianą kakao Chuncho, do której dodano jedynie nierafinowany cukier trzcinowy i pełnotłustą śmietanę. Rozpływają się na… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
163,6 zł /1000 g 16,4 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023

Gorąca czekolada w proszku z cukrem kokosowym BIO
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

Gorąca czekolada w proszku z cukrem kokosowym BIO

Dominikańskie organiczne kakao z cukrem kokosowym? Dlaczego nie! Przygotuj szybki, dobry i pełen antyoksydantów napój. Możecie dodać do niego bitą śmietanę, cynamon, pianki marshmallow lub syrop karmelowy, możecie pić go jako przekąskę lub po prostu dla przyjemności. Gorąca czekolada w proszku jest idealna przy pracy i podczas relaksu. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 29. 9. 2023
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »