-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Guinejská káva
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Wietnamu
Wietnam jest drugim co do wielkości producentem kawy na świecie po Brazylii, a większość zbiorów pochodzi z drzew kawowca robusta. Przemysł kawowy w tym kraju został wprowadzony przez francuskich misjonarzy w połowie XIX wieku. Dziś wietnamska kawa to termin, który dodatkowo potęguje rosnącą… cały opis
WIETNAM LAM DONG ARABICA G1 – KAWA ZIARNISTA
Kawa z Wietnamu
Wietnam jest drugim co do wielkości producentem kawy na świecie po Brazylii, a większość zbiorów pochodzi z drzew kawowca robusta. Przemysł kawowy w tym kraju został wprowadzony przez francuskich misjonarzy w połowie XIX wieku. Dziś wietnamska kawa to termin, który dodatkowo potęguje rosnącą popularność specjalnego „wietnamskiego” przyrządzania kawy.
Chociaż kraj ten eksportuje głównie kawę robusta, można tu również spróbować wietnamskiej arabici. Jest to jedna z dobrze wyważonych, przyjemnie słodkich i czekoladowo-orzechowych kaw. Jeśli masz ochotę na mocniejsze doznania, sięgnij po wietnamską robustę, która zawiera znacznie więcej kofeiny niż arabica i ma bardziej intensywny smak ze śladami goryczy.