Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

TANZANIA 22/24 BIO - kakao

Kod: 1145

Tanzania słynie z safari, a wkrótce zostanie do tej listy dodane również kakao. Dzięki specjalnej trosce drobnych rolników i wyjątkowemu środowisku, Tanzania ma duży potencjał, aby szybko stać się światowym liderem wśród producentów wysokojakościowego kakao.

Ciemnoczerwony kolor tego kakao, wysoki procent masła kakaowego oraz certyfikacja BIO tego produktu wyraźnie wskazują, że otrzymasz pełny i smaczny smak oraz najwyższą jakość.

Dostarczymy do Środy, 24. 10. 2018
Paczkomat Dostarczymy do 24. 10. 2018 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 24. 10. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
82,7 zł brutto
45,5 zł brutto
27,0 zł brutto
Małe opakowanie:
15,3 zł brutto
10,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Tanzania
Smak
Smak:
Mleczno-czekoladowy
BIO
BIO:
Tak

Skład

100% Kakao

Smak

Kakao w proszku Tanzania 22/24 BIO można mieszać w wodzie lub mleku. W każdej formie otrzymasz pyszny i ciepły deser o intensywnym gorzko-słodkim smaku. To kakao ma ciemnoczerwony kolor.

Pochodzenie

Czego można dowiedzieć się z przewodników o podróżach w Tanzanii to jedna rzecz. Drugą jest spróbowanie niektórych potraw tego niesamowitego kraju wschodniego wybrzeża Afryki Środkowej. Niezależnie od tego, czy jest to przysmak z wyspy Zanzibar, owoce Tanganika czy ugali z sosem pomidorowym na ulicy Dar es Salaam, zawsze będziesz cieszył się idealną harmonią smaków, zapachów i kolorów. Kakao w Tanzanii jest takie samo.

Kakaowe drzewa rosną w Tanzanii bardzo długo, ale dopiero od lat sześćdziesiątych lokalni rolnicy zaczęli wytwarzać kakao. W międzyczasie sprzedawali ziarna kakaowe w tak zwanej mokrej formie, czyli niesfermentowanej. Wraz ze wzrostem popytu na wysokojakościowe kakao na świecie wzrosła produkcja kakao oraz zainteresowanie uprawą ziaren kakaowych. Theobroma cocoa jest wiecznie zielonym drzewem, którego pochodzenie można znaleźć w lasach Ameryki Południowej i Środkowej. Owocem kakaowym jest jagoda z podłużnymi bruzdami, w których są ukryte komory z nasionami - ziarna kakaowe.

Najpowszechniejsza metoda wytwarzania proszku kakaowego rozpoczyna się od fermentacji, a następnie suszenia i wstępnego wypieku. Zebrane zbiory trafiają do fabryki, gdzie są sortowane, czyszczone i prażone. Potem następuje szlifowanie, mielenie i prasowanie. Proszek kakaowy i masło kakaowe oddzielone są od otrzymanego materiału.

Dlaczego wysokiej jakości kakao powinno się włączyć do menu? Głównie ze względu na bardzo wysoki poziom korzystnych przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Następnie także na niewielką ilość kofeiny i teobrominy, która pomoże Ci poprawić nastrój i dostarczyć energii. Wreszcie, ze względu na niepowtarzalny smak i aromat kakao.

Kakao w proszku Tanzania 22/24 BIO nadaje się do wegetarian i wegan; zawiera 22-24 procent masła kakaowego.

Spożycie tego produktu może powodować reakcję alergiczną u osób mających uczulenie na kakao. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów włoskich.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Nadaje się do wytwarzania smacznego kakao. Można wytworzyć z konwencjonalnym mlekiem, sojowym lub ryżowym mlekiem. Doskonale nadaje się również do pieczenia deserów.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna:1605 kJ / 384 kcal
Tłuszcze:23 g
z tego nasycone:13,8 g
Sacharydy:8,8 g
z tego cukry:0,4 g
Białka:18,9 g
Sól:0,04 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


EXTRA BRUT (22/24) – kakao
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

EXTRA BRUT (22/24) – kakao

Proszek kakaowy Extra Brut jest naprawdę oryginalnym przysmakiem. Mieszankę wykonaną z najlepszego kakao docenią fani czekolady, cukiernicy i także matki małych dzieci. U pierwszych gwarantuje doskonały smak, drugim zapewnia przestrzeń dla niekończącej się kreatywności, a trzecim do pomocy w przygotowaniu wieczornej kolacji. Dobre kakao nigdy się nie znudzi.  Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
88,3 zł brutto
48,2 zł brutto
28,5 zł brutto
Małe opakowanie:
16,2 zł brutto
10,5 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

PERU (20/22) - kakao
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU (20/22) - kakao

Chociaż Peru nie jest jednym z największych na świecie producentów kakao, bez wątpienia nie stoi z boku. Produkcja 71.000 ton, które dodaje do światowego rynku świadczy, że warto zwrócić na niego uwagę. Jako jeden z nielicznych krajów produkuje kakao bardzo delikatne i aromatyczne. Kakaowce rosną niemal wszędzie u wybrzeży i obszarów lasów deszczowych w Amazonii.  Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
84,8 zł brutto
46,5 zł brutto
27,5 zł brutto
Małe opakowanie:
15,7 zł brutto
10,2 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »