

ROBUSTA INDIE PARCHMENT AB
Indyjska Robusta odgrywa kluczową rolę w tworzeniu delikatnych mieszanek kawy przeznaczonych specjalnie dla rynku włoskiego. Większość espresso, które możesz sobie zrobić wszędzie w Europie, korzysta z jej wspaniałego pełnego i lekko czekoladowego smaku, i może poszczycić się piękną, zwartą pianką. Teraz i ty masz szansę na przygotowanie swojego kubka według własnych upodobań. Wymieszaj arabikę z robustą, ciesz się nimi oddzielnie. Doświadczenia gwarantowane!
Skład
Robusta 100%Pianka i aromat kawy
Jedna z najlepszych na świecie kaw odmiany Robusta wyróżnia się fantastycznie pełnym, gęstym smakiem. Typowa ziemistość w tym przypadku jest schowana. Niektórym indyjska robusta podobno przypomina budyń czekoladowy. Zresztąślady czekolady w niej na pewno znajdziesz.
Pianka jest tak wysoka i gęsta, że kostka cukru spada bardzo, bardzo powoli na dno kubka.
Pochodzenie kawy
India jest jedynym krajem, gdzie wszystkie drzewa kawowe rosną w cieniu. Rolnicy uprawiają je ponad 400 lat. Siedem pierwszych ziaren kawowca przyniósł podobno święty Bababudan z dalekiego Jemenu i zasadził je w górach Karnataka.
Mówi się, że każdy indyjski plantator kawy wlewa do niej część swojego życia. Dlatego zapewne kawa Robusta zawiera wysoką ilość kofeiny i jest poszukiwana na całym świecie.
W Indii zbiera się jagody kawowca od stycznia do marca. Drzewa kawowca odmiana Robusta (Coffea canephora) rosną w cieniu drzew na niższych wysokościach, gdzie są ciepłe i wilgotne warunki klimatyczne. Drzewa zapobiegają erozji gleby, wzbogacają ją w składniki odżywcze, chronią plantację przed wahaniami temperatury oraz dodatkowo odgrywają znaczącą rolę jako gospodarze różnorodnej flory i fauny.
Kto odwiedzi indyjskie plantacje kawy zauważy, że w ich sąsiedztwie zawsze znajdują się pola z przyprawami takich jak pieprz, kardamon, wanilia i drzewa owocowe - banany i drzewa pomarańczowe.
Słowo washed w nazwie kawy informuje, że została poddana przetworzeniu na mokro, Jest to wymagający proces, którego efektem jest kawa znacznie lepsza jakościowa niż ta poddana sposobie przetwarzania na sucho. Metoda na mokro polega na wrzuceniu jagód do specjalnej maszyny, w której obracające się płyty lub bębny zgniatają owoce, a poddana wysokiemu ciśnieniu woda wypłukuje ziarna z miąższu i łupiny i to najpóźniej 24 godzin od zbioru. Następnie owoce są wrzucone do fermentacyjnych beczek, gdzie się usuwa resztki skorupy. Kawa jest suszona na słońcu lub w suszarniach albo jednymi i drugim sposobem.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Kawę zmielić.
Na 1 kawę należy użyć co najmniej 1,5-2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
Kawę zalać wodą o temperaturze około 95 ° C

























Potrzebujesz porady?

14. 10.
6. 4.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

ROBUSTA INDIA MONSOONED kawa ziarnista
