Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

LETNIA MIESZANKA ESPRESSO - puszka upominkowa 300g

Kod: 1691

Równowaga jest krucha, harmonia bezcenna. Limitowana edycja mieszanki espresso należy do tych, którym udało się pozyskać obie. Łączy w sobie najwyższej jakości, osobno palone jednorodne arabiki w ten sposób, żeby ich smaki utworzyły powabną kompozycję. Cudowna letnia ballada. Odnajdziecie w niej gorzką czekoladę, soczyste truskawki i aromat gaju cedrowego. Lekki posmak dymny daje wrażenie gorącego letniego popołudnia.

71,7 zł brutto
58,3 zł netto
Aktualnie niedostępny
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Skład

Arabica 100%

Pianka i smak kawy

Mieszanka doborowych kaw ziarnistych Espresso na lato została stworzona na bazie czterech rarytasów single origin. Wybrane przez nas arabiki obfitują w wiele atrakcyjnych smaków. Wśród nich znajdziemy karmel, limonkę, jabłko, truskawki, wanilię, zioła, tytoń, drzewo cedrowe oraz lekko goryczkową ziemistość. Dzięki niezwykle starannemu podejściu do palenia każdej odmiany z osobna, tak aby uwydatnić w niej najbardziej intrygujący ton, a także dzięki sumiennemu poszukiwaniu idealnej proporcji odmian, udało się skomponować mieszankę espresso o zupełnie niepowtarzalnym smaku przypominającym prawdziwe lato. Jest bowiem czekoladowo gorzka i truskawkowo świeża a jednocześnie pachnąca cedrem i tajemniczo dymna. Ta mieszanka może być wykorzystywana we wszystkich sposobach przygotowania espresso, jednak najciekawsze wyniki osiągniecie używając chemexu lub drippera.

Pochodzenie kawy

Stworzenie naprawdę doskonałej mieszanki espresso to czyn godny mistrza. My na szczęście takiego posiadamy, więc dzięki jego doświadczeniu oraz wyrafinowanym kubkom smakowym i węchowym możemy zaoferować Wam kolejną z sezonowych pyszności. Na sezon letni stworzono ją dokładnie tak, żeby podkreślała atmosferę wakacji - na przykład na gorącej plaży, ale również w zacienionym ogrodzie lub chłodnych górach. Lato jest dokładnie takie, jakie lubicie. Pełne różnorodnych aromatów oraz bajecznych smaków.

Każda z czterech single origin Speciality Coffee była palona osobno, tylko tak długo i w takim stopniu, aby do powstałej mieszanki wniosła coś ze swojej wyjątkowości tak, żeby współgrała z wyjątkowością pozostałych kaw. Tak, to jest wiedza pozyskiwana przez wiele lat. Dlatego uwielbiamy wymyślać, przygotowywać i degustować espresso. I w związku z tym mamy je w ofercie tylko przez kilka miesięcy w roku.

Jeśli interesują Was szczegóły, zapraszamy do lektury. Składniki z jakich powstała mieszanka Espresso na lato, nie są żadną tajemnicą. To co zastrzeżone, to stosunek i poziom oraz czas palenia. Za smak czerwonego owocu i kremową miękkość mieszanki odpowiada Jawa Jampit Estate Large Bean A/WP-1X pochodząca z tradycyjnej plantacji położonej na wschodzie Jawy na wysokości 1 100 do 1 600 metrów nad poziomem morza, którą niderlandzcy osadnicy założyli w XVII wieku. W przeciwieństwie do większości indonezyjskiej produkcji, kawa ta poddawana jest procesowi pełnego przemywania, dzięki czemu uzyskuje się czysty i zrównoważony profil. Ziarenka są suszone w bezpośrednim słońcu. India Monsoned Malabar jest zaliczana do czołówki kaw indyjskich. Wyróżnia się wielkością ziarna, które jest pięknie żółte a po uprażeniu pozostaje jaśniejsze niż to zwykle bywa. Sprowadziliśmy ją z Karnataki, regionu nawiedzanego częstymi monsunami i wiatrami. Krzewy kawowca sadzi się tutaj na wysokości 1 700 metrów nad poziomem morza w sąsiedztwie poletek kardamonu, goździków i cynamonu. W takich okolicznościach kawa dojrzewa powoli, więc ma sporo czasu na to, żeby przyswajać wyjątkowy aromat wysokich gór, pobliskiego Oceanu Indyjskiego i wielobarwnej przyrody. Ziarno przetwarzane jest metodą monsunową, jego smak jest dystyngowanie gorzkawy, przyjemnie ziemisty i dymny.

Honduras natural Noe Portillo również wyrosła w górach. Krzewami kawowca opiekował się ze swoimi pracownikami Noah Fernando Portillo, właściciel farmy San Fernando znajdującej się w regionie Copan. Karmelowy smak uzupełniony śladami jabłek i limonek należy to bardzo poszukiwanych. Kryją się za nim zarówno warunki glebowe oraz wysokość nad poziomem morza, jak i przetwarzanie tak zwaną metodą suchą. Ciekawostką jest to, że ziarno było suszone w suszarce solarnej.

Nie możemy też zapomnieć o kawie Nikaragua Las Campanillas Finca Los Potrerillos. Chodzi o wysokogórską, przemywaną arabikę z regionu Jinotega. Dzięki wysokości ponad 1 700 metrów nad poziomem morza, gdzie ziarenka dojrzewały, charakteryzuje się zrównoważoną kwasowością, jest świeżo cytrusowa i doskonale zbalansowana.

Skład

Indonezja Jawa Jampit Estate Large Bean A/WP-1X

India Monsoned Malabar

Honduras natural Noe Portillo

Nikaragua Las Campanillas Finca Los Potrerillos

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »