

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - ORZECH LASKOWY
Dominikańskie kakao i cukier z Paragwaju. Dodatkowo kropla naturalnego aromatu z orzechów laskowych i mamy napój na wieczorne uspokojenie małych rozrabiaków albo na popołudniowe spotkania przy podwieczorku. Gorąca czekolada staje się bardzo popularna. Do jej przygotować wystarczy tylko szklanka mleka i łyżeczka do kawy. Nasypać, zalać i wymieszać. Koktajl z witaminami i substancjami mineralnymi z zdolnością stymulowania i pocieszenia jest gotowy wciągu kilku sekund.
Skład
Organiczny cukier trzcinowy, Organiczny proszek kakaowy, Naturalny aromatPIANKA I SMAK CZEKOLADY
Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat orzechów laskowych nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionego smaku.
POCHODZNIE
Aby lepiej zrozumieć, gdzie wyrosły surowce na gorącą czekoladę, krótko przedstawimy zarówno Republikę Dominikany, jak i Paragwaj. Kraje odległe od siebie o około 5000 kilometrów ale mają wspólny kontynent, hiszpańskich odkrywców, ale niespokojną historię. Duża część ludności prowadzi działalność rolniczą. To właśnie od nich pochodzą świetne ziarna kakaowe i wyjątkowa trzcina cukrowa.
Republika Dominikany znajduje się na archipelagu Wielkich Antyli. Większość linii brzegowej jest obmywana przez wody Morza Karaibskiego, a na stałym lądzie znajdują się głównie góry. Dominikana ma wilgotny, tropikalny klimat, często zmagający się z konsekwencjami huraganów. Wyspę odkrył w 1492 r. Krzysztof Kolumb. Podaje się, że około 20 procent osób pracuje w rolnictwie, najczęściej uprawiają kakao, kawę, banany, trzcinę cukrową, tytoń, kukurydzę i bawełnę. Właśnie wspomniane kakao jest kluczową rośliną dominującą na Dominikanie wśród światowych eksporterów produktów ekologicznych. W 2015 r. wyeksportowano kakao za 261 mln dolarów a największymi nabywcami były Stany Zjednoczone, Holandia, Belgia, Meksyk, Hiszpania. Uprawianiem właściwych kakaowców (Theobroma cacao) zajmuje się 40 tysięcy gospodarstw, z czego około 16% produkuje kakao w systemie rolnictwa ekologicznego.
Republika Paragwaju leży w głębi lądu. Jest to państwo południowoamerykańskie, którego sąsiadami są Boliwia, Brazylia i Argentyna. Klimat jest subtropikalny aż łagodny, latem można napotkać ciepły wiatr Srirocco. Wiosnę i jesień w Paragwaju prawie nie znają. Jeśli chodzi o rolnictwo, koncentruje się na dolinach Paragwaju i Parany. Do najczęściej uprawianych surowców należą trzcina cukrowa, maniok, pszenica, kukurydza, yerba mate i inne. Rozwój przemysłu przetwórstwa trzciny cukrowej jest powolny, ale kraj generuje ponad 2 miliony dolarów zysków rocznie.
Wszystkie składniki Gorącej czekolady w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana naturalnym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani żadnej innej reakcji zdrowotnej. Ta mieszanka może zawierać śladowe ilości mleka. Osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność.
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Proszek jest odpowiedni do przygotowania pysznego, gorącego napoju czekoladowego. Napój można przygotować na klasycznym mleku, sojowym lub ryżowym mleku.
2 – 3 kawowe łyżeczki rozpuścimy w ciepłym mleku. Zamieszamy i możemy się delektować.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tłuszcze: | 8,8 |
z tego nasycone: | 5,5 |
Sacharydy: | 63,7 |
z tego cukry: | 58,2 |
Białka: | 7,6 |
Sól: | 0,02 |
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
