Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH ŚWIĘTY TOMASZ ORIGIN 72%

Kod: 1147

Wyspa Saint Thomas słynie z cudownych plaż, głębokich dżungli i pięknych raf koralowych. Sprowadźmy trochę tajemnicy o tej dziewiczej naturze do siebie. Kiedy rozpuścimy lokalną czekoladę w gorącym mleku, wyobrazimy sobie ogniste afrykańskie słońce, dziką przyrodę i Wyspy Świętego Tomasza, raj wszystkich czekoladek na świecie.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
137,0 zł /1000 g 13,7 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 10. 12. 2020
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Afryka
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Św. Tomasz 72%, Cukier, Lecytyna sojowa, Aromat waniliowy

Smak

Czekoladowe PASTYLKI 7O% są naprawdę gęste ze względu na bardzo wysoki udział kakao. Gorycz, w przypadku której czekolada jest tak popularna, wzbogacona jest o słodki smak. Będziesz czuć tą czekoladę na języku jeszcze przez długi czas.

Pochodzenie

Demokratyczna Republika Wysp Świętego Tomasza jest państwem złożonym z dwóch wysp położonych w Zatoce Gwinejskiej. To prawie najmniejszy kraj afrykański, dawna portugalska kolonia, jest dostępna drogą lotniczą z Lizbony, zazwyczaj tylko raz w tygodniu. Statek jest zamawiany tylko wtedy, gdy jest 40 pasażerów, którzy pragną dostać się do tego egzotycznego kraju.

Święty Tomasz jest wyspą pochodzenia wulkanicznego, średnia roczna temperatura wynosi około 25 ° C, krajobraz pagórkowaty, najwyższy szczyt leży około 2000 m n.p.m. Kiedy będziesz leciał wzdłuż wybrzeża, zobaczysz stożki wulkanów, nieprzeniknionych dżungli, wyjątkowo piękne plaże i czyste wody Atlantyku. Można również zobaczyć plantacje zajmujące niemal połowę powierzchni wyspy. Lokalni rolnicy uprawiają głównie kawę i kakao oraz wanilię, kokos, banan czy zboże.

Fasola kakaowa z Wysp Świętego Tomasza jest znana na całym świecie. Pastylki są wykonane z wysokiej jakości czekolady z dużą ilością kakao o wysokiej jakości. Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) jest uprawiany na żyznych glebach regionów tropikalnych. Pierwotne stacje znajdowały się w lasach deszczowych, które dostarczały im niezbędnego cienia. Większe plantacje są kryte za pomocą specjalnej maty. Kakaowce kwitną przez cały rok, ale zbierane są w jednym głównym zbiorze i w jednym dodatkowym. Owoc z drzewa kakaowego osiąga masę do 0,5 kg i jest żebrowany. Owoc wypełniony jest soczystym i słodkim miąższem, w której są zanurzone nasiona - ziarna kakaowca. Rolnicy ziarna wyłuskują, oczyszczają i pozostawiają do fermentacji przez kilka dni. Następnie ziarna są suszone, kolejno czyszczone i pakowane w worki jutowe. Gdy ziarna są już zapakowane w worki, rolnicy mogą sprzedać gotowy produkt pośrednikom Pierwsze europejskie fabryki czekolady powstały w XVIII wieku.

Czekolada jest popularna jako przekąska, a jej konsumpcja dostarcza również wysokiej jakości przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Wykazano, że miłośnicy czekolady doświadczają więcej uczuć szczęścia, relaksu i łagodzenia stresu.

Pastylki czekoladowe 72% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 72% substancji stałych kakaowych.

Spożycie tego produktu u osób uczulonych na kakao i mleko może spowodować reakcję zdrowotną. Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 276 kJ / 544 kcal
Tłuszcze: 39,4 g
z tego nasycone: 23,6 g
Sacharydy: 31, 2 g
z tego cukry: 26, 9 g
Błonnik: 13,6 g
Białka: 8,5 g
Sól: 0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
131,8 zł /1000 g 13,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 10. 12. 2020

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%

Czekolada do niedawna była czymś niezwykłym dla mieszkańców Ugandy. W ciągu kilku lat lokalni plantatorzy kakao i producenci kakao zadbali o wprowadzenie ugandyjskiej czekolady na światowy rynek. Czekolada ta ma charakterystyczny smak z lekką nutą przypraw, zawiera 78% pełnego kakao i topi się niewiarygodnie długo na języku. Wymieszaj w mleku, dodaj do deserów. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
122,9 zł /1000 g 12,3 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 10. 12. 2020

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
128,8 zł /1000 g 12,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 10. 12. 2020
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »