Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH PERU ORIGIN GORZKA 70%

Kod: 1158

Peru i kakao to wyjątkowe połączenie, podobnie jak Francja i wino czy Australia i kangur. W peruwiańskich Andach kakao rośnie od tysięcy lat. Od kiedy dokładnie ziarna kakaowe lub kakao były obecne w diecie Azteków i Inków możemy tylko domniemywać. Jedno jest pewne- czekolada z Peru jest jedną z najbardziej poszukiwanych. Nasza jest dumna z dużej zawartości kakao oraz urzekającego gorzko- słodkiego smaku.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
180,0 zł /1000 g 18,0 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 22. 1. 2021
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Smak
Smak:
Gorzka czekolada
BIO
BIO:
Tak

Skład

Masa kakaowa Peru 70%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny ekstrakt z wanilii

Smak

Wzmianka o kraju pochodzenia i dużej zawartości kakao sugeruje, że jest wyjątkowa czekolada o dobrym smaku.

Pochodzenie

Jeśli chodzi o podanie miejsca, w którym wyrosły ziarna kakaowe naszej czekolady, to możemy być bardzo precyzyjni. W sercu peruwiańskiego lasu Amazonii żyje rodzina Saavedra del Castillo. Są dumni z uprawy swojego kakao. Kto skosztował ich czekolady ten zrozumie. Oprócz organicznego pochodzenia, ma bardzo intensywny i niepowtarzalny smak. Każdy smakosz prawdziwej czekolady musi jej spróbować.

Pierwszy napój z ziaren kakao przyrządzali podobno Majowie rzekomo w IV wieku. Następnie kakao dotarło do Europy po podbojach ziemi Amerykańskiej przez hiszpańskich kolonistów.

Znamy historię tych ciemnych przysmaków, ale jak to jest z ich produkcją? Cały proces jest trudny i czasochłonny. Najpowszechniejsza metoda wytwarzania proszku kakaowego rozpoczyna się od fermentacji, a następnie suszenia i wstępnego wypieku. Zebrane zbiory trafiają do fabryki, gdzie są sortowane, czyszczone i prażone. Potem następuje szlifowanie, mielenie i prasowanie. Proszek kakaowy i masło kakaowe oddzielone są od otrzymanego materiału.

Do proszku dodaje się różne składniki w zależności od rodzaju czekolady. Nie może zabraknąć masła kakaowego, cukru, niekiedy wanilii lub mleka. Otrzymana masa poddawana jest procesowi rafinacji. Jest mieszana, zagniatana i hartowana. Rezultatem jest tabliczka lub pastylki czekolady.

Choć czekoladę uważa się za słodycz, to warto włączyć ją do swojej diety, jeśli jest dobrej jakości o wysokiej zawartości kakao. Spożywanie dobrej jakości czekolady jest korzystne zarówno dla zdrowia psychicznego, jak i fizycznego. Czekolada jest bogata w przeciwutleniacze, witaminy (D, B, A, E) i minerały (sód, magnez, potas, cynk, wapń, żelazo). Czekolada poprawia nastrój i pomaga złagodzić stres.

Pastylki czekoladowe Peru 70% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 70% kakao.

Produktu nie powinni spożywać uczuleni na kakao. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao
Wanilia
Efekty wanilii

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
100g chipsów czekoladowych
Wartość energetyczna: 2 331 kJ / 562 kcal
Tłuszcze: 41,3 g
z tego nasycone: 26,4 g
Sacharydy: 33,8 g
z tego cukry: 30,1 g
Błonnik: 10,9 g
Białka: 8,4 g
Sól: 0,01 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR ORIGIN 69,4%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Czekolada jest z kakao i kakao jest z kakaowca. Rosną one w wielu miejscach, ale to przede wszystkim Madagaskar z radością będziemy wspierali. Najsłodsze plony na świecie mogą pomóc zwalczać ubóstwo w tym kraju. Dla drobnych rolników ziarna kakaowca są jednym z niewielu źródeł utrzymania. A dla nas, czekolada z największej wyspy Afryki jest szansą na połączenie bardzo miłego z bardzo pożytecznym.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
149,7 zł /1000 g 15,0 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 22. 1. 2021

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
158,6 zł /1000 g 15,9 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 22. 1. 2021

CZEKOLADA W PASTYLKACH SUMATRA ORIGIN 72%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH SUMATRA ORIGIN 72%

Indonezyjska wyspa Sumatra wysyła w świat nie tylko doskonałą kawę, ale także wyśmienite kakao. Właśnie z niego wyprodukowano czekoladę w pastylkach z zawartością 72 procent kakao. Ten, kto kocha naprawdę pełny, czekoladowy, przyjemnie gorzki smak, powinien dodać skarb z Sumatry do listy swoich „Must have”. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
75,1 zł /1000 g 7,5 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 22. 1. 2021
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »