Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH PERU ORIGIN GORZKA 70%

Kod: 1158

Peru i kakao to wyjątkowe połączenie, podobnie jak Francja i wino czy Australia i kangur. W peruwiańskich Andach kakao rośnie od tysięcy lat. Od kiedy dokładnie ziarna kakaowe lub kakao były obecne w diecie Azteków i Inków możemy tylko domniemywać. Jedno jest pewne- czekolada z Peru jest jedną z najbardziej poszukiwanych. Nasza jest dumna z dużej zawartości kakao oraz urzekającego gorzko- słodkiego smaku.

Dostarczymy do Środy, 24. 10. 2018
Paczkomat Dostarczymy do 24. 10. 2018 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 24. 10. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
144,0 zł brutto
76,0 zł brutto
44,2 zł brutto
Małe opakowanie:
24,2 zł brutto
15,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Smak
Smak:
Gorzka czekolada
BIO
BIO:
Tak

Skład

Masa kakaowa Peru 70%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny ekstrakt z wanilii

Smak

Wzmianka o kraju pochodzenia i dużej zawartości kakao sugeruje, że jest wyjątkowa czekolada o dobrym smaku.

Pochodzenie

Jeśli chodzi o podanie miejsca, w którym wyrosły ziarna kakaowe naszej czekolady, to możemy być bardzo precyzyjni. W sercu peruwiańskiego lasu Amazonii żyje rodzina Saavedra del Castillo. Są dumni z uprawy swojego kakao. Kto skosztował ich czekolady ten zrozumie. Oprócz organicznego pochodzenia, ma bardzo intensywny i niepowtarzalny smak. Każdy smakosz prawdziwej czekolady musi jej spróbować.

Pierwszy napój z ziaren kakao przyrządzali podobno Majowie rzekomo w IV wieku. Następnie kakao dotarło do Europy po podbojach ziemi Amerykańskiej przez hiszpańskich kolonistów.

Znamy historię tych ciemnych przysmaków, ale jak to jest z ich produkcją? Cały proces jest trudny i czasochłonny. Najpowszechniejsza metoda wytwarzania proszku kakaowego rozpoczyna się od fermentacji, a następnie suszenia i wstępnego wypieku. Zebrane zbiory trafiają do fabryki, gdzie są sortowane, czyszczone i prażone. Potem następuje szlifowanie, mielenie i prasowanie. Proszek kakaowy i masło kakaowe oddzielone są od otrzymanego materiału.

Do proszku dodaje się różne składniki w zależności od rodzaju czekolady. Nie może zabraknąć masła kakaowego, cukru, niekiedy wanilii lub mleka. Otrzymana masa poddawana jest procesowi rafinacji. Jest mieszana, zagniatana i hartowana. Rezultatem jest tabliczka lub pastylki czekolady.

Choć czekoladę uważa się za słodycz, to warto włączyć ją do swojej diety, jeśli jest dobrej jakości o wysokiej zawartości kakao. Spożywanie dobrej jakości czekolady jest korzystne zarówno dla zdrowia psychicznego, jak i fizycznego. Czekolada jest bogata w przeciwutleniacze, witaminy (D, B, A, E) i minerały (sód, magnez, potas, cynk, wapń, żelazo). Czekolada poprawia nastrój i pomaga złagodzić stres.

Pastylki czekoladowe Peru 70% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 70% kakao.

Produktu nie powinni spożywać uczuleni na kakao. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao
Wanilia
Efekty wanilii

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
100g chipsów czekoladowych
Wartość energetyczna:2 331 kJ / 562 kcal
Tłuszcze:41,3 g
z tego nasycone:26,4 g
Sacharydy:33,8 g
z tego cukry:30,1 g
Błonnik:10,9 g
Białka:8,4 g
Sól:0,01 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL

Jak smakuje Najlepsza kawa roku? My ją wypróbowaliśmy i możemy powiedzieć, że bosko! Galapaos SC 18 z wyspy San Cristobal to naszym zdaniem jedna z najlepszych kaw plantacyjnych w ogóle. Jej intensywny aromat i wyśmienita równowaga ciała i kwasowości z niej czyni naszego faworyta. Odkryjcie również wy smak słodkiego karmelu z dodatkiem limonki. Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
276,7 zł brutto
142,5 zł brutto
81,5 zł brutto
Małe opakowanie:
43,3 zł brutto
25,8 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

ETHIOPIA DJIMMAH BIO kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

ETHIOPIA DJIMMAH BIO kawa ziarnista

Prosto z ojczyzny kawy, górzystego krajobrazu wokół Wielkich Jezior, przynosimy szlachetną królową. Na etiopskim rynku kawa jest niezastąpiona. Nasze doświadczenie jest jednoznaczne: Etiopia Djimmah BIO jest harmonijna, pełna, lekko kwiatowa z aromatem winorośli. Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
99,2 zł brutto
53,7 zł brutto
31,7 zł brutto
Małe opakowanie:
17,7 zł brutto
11,3 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »