Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH PERU ORIGIN GORZKA 70%

Kod: 1158

Peru i kakao to wyjątkowe połączenie, podobnie jak Francja i wino czy Australia i kangur. W peruwiańskich Andach kakao rośnie od tysięcy lat. Od kiedy dokładnie ziarna kakaowe lub kakao były obecne w diecie Azteków i Inków możemy tylko domniemywać. Jedno jest pewne- czekolada z Peru jest jedną z najbardziej poszukiwanych. Nasza jest dumna z dużej zawartości kakao oraz urzekającego gorzko- słodkiego smaku.

Dostarczymy do Piątku, 22. 11. 2019
DPD Dostarczymy do 22. 11. 2019 11,0 zł
Paczkomat Dostarczymy do 22. 11. 2019 10,0 zł
Duże opakowanie:
142,3 zł brutto
75,3 zł brutto
43,2 zł brutto
Małe opakowanie:
21,5 zł brutto
13,5 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Smak
Smak:
Gorzka czekolada
BIO
BIO:
Tak

Skład

Masa kakaowa Peru 70%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny ekstrakt z wanilii

Smak

Wzmianka o kraju pochodzenia i dużej zawartości kakao sugeruje, że jest wyjątkowa czekolada o dobrym smaku.

Pochodzenie

Jeśli chodzi o podanie miejsca, w którym wyrosły ziarna kakaowe naszej czekolady, to możemy być bardzo precyzyjni. W sercu peruwiańskiego lasu Amazonii żyje rodzina Saavedra del Castillo. Są dumni z uprawy swojego kakao. Kto skosztował ich czekolady ten zrozumie. Oprócz organicznego pochodzenia, ma bardzo intensywny i niepowtarzalny smak. Każdy smakosz prawdziwej czekolady musi jej spróbować.

Pierwszy napój z ziaren kakao przyrządzali podobno Majowie rzekomo w IV wieku. Następnie kakao dotarło do Europy po podbojach ziemi Amerykańskiej przez hiszpańskich kolonistów.

Znamy historię tych ciemnych przysmaków, ale jak to jest z ich produkcją? Cały proces jest trudny i czasochłonny. Najpowszechniejsza metoda wytwarzania proszku kakaowego rozpoczyna się od fermentacji, a następnie suszenia i wstępnego wypieku. Zebrane zbiory trafiają do fabryki, gdzie są sortowane, czyszczone i prażone. Potem następuje szlifowanie, mielenie i prasowanie. Proszek kakaowy i masło kakaowe oddzielone są od otrzymanego materiału.

Do proszku dodaje się różne składniki w zależności od rodzaju czekolady. Nie może zabraknąć masła kakaowego, cukru, niekiedy wanilii lub mleka. Otrzymana masa poddawana jest procesowi rafinacji. Jest mieszana, zagniatana i hartowana. Rezultatem jest tabliczka lub pastylki czekolady.

Choć czekoladę uważa się za słodycz, to warto włączyć ją do swojej diety, jeśli jest dobrej jakości o wysokiej zawartości kakao. Spożywanie dobrej jakości czekolady jest korzystne zarówno dla zdrowia psychicznego, jak i fizycznego. Czekolada jest bogata w przeciwutleniacze, witaminy (D, B, A, E) i minerały (sód, magnez, potas, cynk, wapń, żelazo). Czekolada poprawia nastrój i pomaga złagodzić stres.

Pastylki czekoladowe Peru 70% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 70% kakao.

Produktu nie powinni spożywać uczuleni na kakao. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao
Wanilia
Efekty wanilii

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
100g chipsów czekoladowych
Wartość energetyczna:2 331 kJ / 562 kcal
Tłuszcze:41,3 g
z tego nasycone:26,4 g
Sacharydy:33,8 g
z tego cukry:30,1 g
Błonnik:10,9 g
Białka:8,4 g
Sól:0,01 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


15% ZNIŻKA
CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%

Na czekoladę Brazylijczycy mają nawet specjalną ustawę. Według niej za czekoladę jest uważany produkt zawierający co najmniej 35 procent kakao. Te czekoladowe pastylki do takiego standardu się zmieszczą podwójnie! Bądźmy więc pewni, że oprócz wspaniałego smaku otrzymujemy również maksymalną dawkę antyoksydantów, minerałów i witamin. Brazylijskie ziarna kakaowca mają po prostu niezwykłe umiejętności.  Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
116,5 zł brutto
62,3 zł brutto
36,0 zł brutto
Małe opakowanie:
18,3 zł brutto
11,7 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

15% ZNIŻKA
CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR ORIGIN 69,4%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Czekolada jest z kakao i kakao jest z kakaowca. Rosną one w wielu miejscach, ale to przede wszystkim Madagaskar z radością będziemy wspierali. Najsłodsze plony na świecie mogą pomóc zwalczać ubóstwo w tym kraju. Dla drobnych rolników ziarna kakaowca są jednym z niewielu źródeł utrzymania. A dla nas, czekolada z największej wyspy Afryki jest szansą na połączenie bardzo miłego z bardzo pożytecznym.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 22. 11. 2019
Duże opakowanie:
118,3 zł brutto
63,3 zł brutto
36,5 zł brutto
Małe opakowanie:
18,5 zł brutto
11,8 zł brutto

15% ZNIŻKA
CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 22. 11. 2019
Duże opakowanie:
102,8 zł brutto
55,5 zł brutto
32,2 zł brutto
Małe opakowanie:
16,5 zł brutto
10,7 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »