Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Kod: 1235

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt starożytnej odmiany kakao.

Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Paczkomat Dostarczymy do 21. 11. 2018 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 21. 11. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
104,8 zł brutto
56,5 zł brutto
33,0 zł brutto
Małe opakowanie:
18,0 zł brutto
11,5 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Smak
Smak:
Wyraźna czekolada z dodatkiem przypraw
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczna masa kakaowa Peru 81%, Organiczny cukier trzcinowy, Organiczne masło kakaowe, Organiczne kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Organiczny ekstrakt waniliowy

Smak

Grand Cru Bagua Nativo BIO Peru ma pełny czekoladowy smak oraz zrównoważony i lekko kwaśny posmak. Dzięki wyrazistym odcieniom prawdziwego ziarna kakaowca czekolada jest harmonijna i niezwykle przyjemna. Cukier trzcinowy dostarcza posmaku jabłka i słodką zmysłowość.

Te czekoladowe pastylki doskonale nadają się do rozpuszczania w ciepłym mleku krowim, sojowym, makowym, migdałowym lub innym. Można je również łączyć ze naleśnikami, używać ich do przygotowywania deserów lub łączyć z napojami alkoholowymi.

Pochodzenie

Nie będziemy cię zamęczać długą historią i od razu opowiemy ci o tych czekoladowych pastylkach. Peru jest kolebką kakao, BIO jest znakiem żywności produkowanej bez użycia substancji szkodliwych dla środowiska. Ostatecznie Bagua to inaczej starożytna odmiana kakao.

Istnieje wiele dowodów na to, że kakao zostało nazwane "potrawą bogów", przez starożytnych mieszkańców peruwiańskiego lasu amazońskiego. Majowie odkryli sekrety ziaren kakaowca w IV wieku, kiedy przygotowywali z nich gorzki i stymulujący napój. To prawda również że musiało minąć kilkaset lat, aby uzyskać kształt i smak czekolady, który znamy dzisiaj. Być może Peru jest teraz krajem produkującym najlepsze ziarna kakaowca, produkującym wspaniałe kakao i jedną z najlepszych czekolad na świecie. Ci, którzy próbowali peruwiańskich przysmaków podczas swoich podróży, zawsze o tym pamiętają. W Cuzco, na południe od Peru, w niewielkiej odległości od placu, znajduje się muzeum, które opowiada historię tego miejsca.

Produkcja czekolady to złożony i długi proces. Od zbierania ziarna kakaowego, z którego należy usunąć fasolę owiniętą cienką białą skórką do końcowej produkcji pastylek czekoladowych mija wiele tygodni. Fasola musi być sfermentowana, suszona, prażona i obrana. Następnie jest transportowana do zakładów produkcyjnych, w których maszyny ją kruszoną i mieloną. W ten sposób powstaje masa kakaowa zawierająca zarówno kakao, jak i masło kakaowe. Surowce należy najpierw oddzielić, a następnie ponownie wymieszać w odpowiednim stosunku. Następnie dodawane są inne składniki, czekolada jest zagniatana, hartowana, bita i schłodzona.

Stosowanie dobrej jakości materiałów wejściowych, dobry proces produkcji i ścisły nadzór nad jakością półproduktów stworzą dobroć zwaną "nawet gorzka czekolada poprawi jakość życia".

Ile czekoladek lubisz jeść każdego dnia? Dokładnie wystarczająco, aby cię uszczęśliwić. I pamiętaj, że nawet jeśli są to słodycze to spożywanie ich przynosi wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu. Jakościowa czekolada zawiera przeciwutleniacze, minerały i witaminy. Dzięki temu ich konsumpcja poprawi Twój nastrój, doda energii do wykonywania trudnych zadań fizycznych i umysłowych, pobudzi pamięć i ochroni przed infekcjami.

Grand Cru Bagua pastylki czekoladowe BIO Peru Ori są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają 78% stałych substancji kakaowych.

Jeśli chodzi o alergeny, na czekoladę powinni uważać osoby z alergią na mleko, kakao lub wanilię. Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartości odżywcze / 100g
Wartość energetyczna:2405KJ / 580
Tłuszcze:44,7 g
z tego nasycone:25,9 g
Sacharydy:27,7 g
z tego cukry:18,1 g
Błonnik:12,1 g
Białka:10,8 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

Bajka dla smakoszy! Ta kawa plantacyjna z południowego wybrzeża Kuby może pochwalić się prawie zerową kwasowością i pełnym smakiem o widocznym czekoladowym i karmelowym zabarwieniu. Pasmo górskie Sierra Maestra, w którym się urodziła, dało jej słodki zapach miodu i cukru trzcinowego. Kiedy jej spróbujecie, odkryjecie w niej nuty dymu i rumu kubańskiego.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
112,2 zł brutto
60,2 zł brutto
35,2 zł brutto
Małe opakowanie:
19,0 zł brutto
12,0 zł brutto
Zemleć:

PERU CAMPO VERDE - ziarna kakaowca nieprażone
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU CAMPO VERDE - ziarna kakaowca nieprażone

Jest to kakao z historią. Nie zmyślamy! Jeśli chcesz spróbować owocu pracy 15 peruwiańskich farmerek, które w swojej pracy wykorzystują nie tylko umiejętność i wytrzymałość, ale także serce, to nie wahaj się ani chwilę. Gospodarstwo Campoverde daje światu ziarna kakaowca najwyższej jakości. W ich smaku można znaleźć gorzką czekoladę, ale także owoce, orzechy i odrobinę korzennego anyżu. Są intrygujące - jak miejsce, z którego się wywodzą.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
63,5 zł brutto
35,8 zł brutto
21,5 zł brutto
Małe opakowanie:
12,3 zł brutto
8,3 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
131,7 zł brutto
69,8 zł brutto
40,5 zł brutto
Małe opakowanie:
21,7 zł brutto
13,7 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »