Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Kod: 1235

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt starożytnej odmiany kakao.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
133,0 zł /1000 g 13,3 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 25. 1. 2021
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Smak
Smak:
Wyraźna czekolada z dodatkiem przypraw
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczna masa kakaowa Peru 81%, Organiczny cukier trzcinowy, Organiczne masło kakaowe, Organiczne kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Organiczny ekstrakt waniliowy

Smak

Grand Cru Bagua Nativo BIO Peru ma pełny czekoladowy smak oraz zrównoważony i lekko kwaśny posmak. Dzięki wyrazistym odcieniom prawdziwego ziarna kakaowca czekolada jest harmonijna i niezwykle przyjemna. Cukier trzcinowy dodaje elegancji i słodkiej zmysłowości.

Te czekoladowe pastylki doskonale nadają się do rozpuszczania w ciepłym mleku krowim, sojowym, makowym, migdałowym lub innym. Można je również łączyć ze naleśnikami, używać ich do przygotowywania deserów lub łączyć z napojami alkoholowymi.

Pochodzenie

Nie będziemy cię zamęczać długą historią i od razu opowiemy ci o tych czekoladowych pastylkach. Peru jest kolebką kakao, BIO jest znakiem żywności produkowanej bez użycia substancji szkodliwych dla środowiska. Ostatecznie Bagua to inaczej starożytna odmiana kakao.

Istnieje wiele dowodów na to, że kakao zostało nazwane "potrawą bogów", przez starożytnych mieszkańców peruwiańskiego lasu amazońskiego. Majowie odkryli sekrety ziaren kakaowca w IV wieku, kiedy przygotowywali z nich gorzki i stymulujący napój. To prawda również że musiało minąć kilkaset lat, aby uzyskać kształt i smak czekolady, który znamy dzisiaj. Być może Peru jest teraz krajem produkującym najlepsze ziarna kakaowca, produkującym wspaniałe kakao i jedną z najlepszych czekolad na świecie. Ci, którzy próbowali peruwiańskich przysmaków podczas swoich podróży, zawsze o tym pamiętają. W Cuzco, na południe od Peru, w niewielkiej odległości od placu, znajduje się muzeum, które opowiada historię tego miejsca.

Produkcja czekolady to złożony i długi proces. Od zbierania ziarna kakaowego, z którego należy usunąć fasolę owiniętą cienką białą skórką do końcowej produkcji pastylek czekoladowych mija wiele tygodni. Fasola musi być sfermentowana, suszona, prażona i obrana. Następnie jest transportowana do zakładów produkcyjnych, w których maszyny ją kruszoną i mieloną. W ten sposób powstaje masa kakaowa zawierająca zarówno kakao, jak i masło kakaowe. Surowce należy najpierw oddzielić, a następnie ponownie wymieszać w odpowiednim stosunku. Następnie dodawane są inne składniki, czekolada jest zagniatana, hartowana, bita i schłodzona.

Stosowanie dobrej jakości materiałów wejściowych, dobry proces produkcji i ścisły nadzór nad jakością półproduktów stworzą dobroć zwaną "nawet gorzka czekolada poprawi jakość życia".

Ile czekoladek lubisz jeść każdego dnia? Dokładnie wystarczająco, aby cię uszczęśliwić. I pamiętaj, że nawet jeśli są to słodycze to spożywanie ich przynosi wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu. Jakościowa czekolada zawiera przeciwutleniacze, minerały i witaminy. Dzięki temu ich konsumpcja poprawi Twój nastrój, doda energii do wykonywania trudnych zadań fizycznych i umysłowych, pobudzi pamięć i ochroni przed infekcjami.

Grand Cru Bagua pastylki czekoladowe BIO Peru Ori są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają 78% stałych substancji kakaowych.

Jeśli chodzi o alergeny, na czekoladę powinni uważać osoby z alergią na mleko, kakao lub wanilię. Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartości odżywcze / 100g
Wartość energetyczna: 2405KJ / 580
Tłuszcze: 44,7 g
z tego nasycone: 25,9 g
Sacharydy: 27,7 g
z tego cukry: 18,1 g
Błonnik: 12,1 g
Białka: 10,8 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%

Na czekoladę Brazylijczycy mają nawet specjalną ustawę. Według niej za czekoladę jest uważany produkt zawierający co najmniej 35 procent kakao. Te czekoladowe pastylki do takiego standardu się zmieszczą podwójnie! Bądźmy więc pewni, że oprócz wspaniałego smaku otrzymujemy również maksymalną dawkę antyoksydantów, minerałów i witamin. Brazylijskie ziarna kakaowca mają po prostu niezwykłe umiejętności.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
147,5 zł /1000 g 14,7 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 25. 1. 2021

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
158,6 zł /1000 g 15,9 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 25. 1. 2021

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%

Czekolada do niedawna była czymś niezwykłym dla mieszkańców Ugandy. W ciągu kilku lat lokalni plantatorzy kakao i producenci kakao zadbali o wprowadzenie ugandyjskiej czekolady na światowy rynek. Czekolada ta ma charakterystyczny smak z lekką nutą przypraw, zawiera 78% pełnego kakao i topi się niewiarygodnie długo na języku. Wymieszaj w mleku, dodaj do deserów. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
124,2 zł /1000 g 12,4 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 25. 1. 2021
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »