Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN GORZKA 70%

Kod: 1146

Czekolada Ekwadoru zyskała reputację jednej z najlepszych na świecie. Ta gorzka czekolada z 70% kakao ma bardzo intensywny zapach z nutą owoców i przypraw.

Aktualnie niedostępny
DPD 11,0 zł
Duże opakowanie:
107,5 zł brutto
57,8 zł brutto
34,0 zł brutto
Małe opakowanie:
19,0 zł brutto
12,0 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Kakaowa pasta Ekwador 70%, Masło kakaowe, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Pastylki czekoladowe z Ekwadoru są gorzkie, ale z nutą bananowej słodyczy.

Pochodzenie

Ekwador jest ściśle związany z uprawą kakao. Chociaż państwo równikowe wytwarza tylko 4 procent kakao, to swym wysoce jakościowym kakao przyczynia się do światowej produkcji wynoszącej 70 procent. Kakao z Ekwadoru jest niezwykle delikatne.

Uprawa ziarna kakaowego (kakao Theobroma) jest nie tylko ważna dla mieszkańców Ekwadoru jako źródło doskonałego kakao, ale także jako zjawisko kulturowe i społeczne. Spółdzielnie łączące małe gospodarstwa dbają o odpowiednie ceny zakupu (oczywiście również o jakość oferowanego towaru), a część zysków przeznaczana jest na pomoc ubogim rodzinom.

Kraj ten eksportował "czarne złoto", jak mówią ludzie na kakao, już 250 lat temu. Kakao ekwadorskie to ziarna kakaowe zebrane z gatunków kakao Arriba. Nasiona mają aromatyczne, kwiatowo-owocowe aromaty. Ekwador, który został zdobyty przez Hiszpanów w 1534 roku wciąż boryka się z ogromnym zadłużeniem. Użytki rolne posiada z 40 procent kilku bogatych ziemian, całe 2/3 rodzinnych gospodarstw rolnych uprawia bardzo małą powierzchnię. Duża ilość rolników przeprowadza się do dużych miast, gdzie gwarantuje się łatwiejsze zarobki.

Czekolada Ekwadoru jest jedną z najlepszych na świecie. Osiąga sukces w międzynarodowych konkursach i zdobywa medale. Każdy kto odwiedzi Ekwador na lotnisku czy w sklepach otrzyma fantastyczną ofertę czekolady. Ziarna kakaowe są najczęściej uprawiane na obszarach Mania, Los Rios i El Oro.

Ziarna kakaowe, które zostaną usunięte ze strąków i oczyszczone od miazgi pozostają przez kilka dni do fermentowania i suszenia. Następnym krokiem jest prażenie, rozgniatanie i mielenie. Z otrzymanej masy kakaowej oddziela się masło kakaowe i kakao. Z obu składników jest następnie wytwarzana czekolada. Wśród procedur technologicznych można znaleźć emulgowanie, ugniatanie, ubicie, temperowanie, chłodzenie ...

Zaskakujący jest fakt, że czekolada w postaci stałej jest znana dopiero od roku 1847. Do tego czasu kakao było dodawane do napojów, najczęściej do wody. Jak kakao świetnie smakuje z mlekiem odkryto dopiero w 18. wieku.

Powodów, aby spożywać czekoladę jest wiele. Dzięki swojej wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, witamin i minerałów pomaga utrzymać dobry nastrój i przynosi wiele pozytywnej energii. Nie na darmo jest kakao na liście tzw. super pożywienia, a w czekoladę są wyposażeni astronauci w ich drodze do kosmosu.

Czekolada w pastylkach Ekwador jest odpowiednia dla wegetarian i wegan. Zawiera ona 42% suchej masy kakaowej.

W odniesieniu do alergenów – czekolady tej nie powinni spożywać uczuleni na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 414 kJ / 577 kcal
Tłuszcze:46 g
z tego nasycone:27,7 g
Sacharydy:24,3 g
z tego cukry:20,6 g
Białka:8,6 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


ROZDROBIONE - ziarna kakaowca
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

ROZDROBIONE - ziarna kakaowca

Można wesoło chrupać! Kawałki surowych ziaren kakaowca pomogą poprawić nastrój i poziom przeciwutleniaczy we krwi. Ile razy zjedliście tabliczkę czekolady, a później przez tydzień tego żeście żałowali ... W przypadku rozdrobnionych ziaren kakaowca możecie być pewni, że nic takiego się nie stanie. Wręcz przeciwnie –będziecie zachwyceni stuprocentowym czekoladowym smakiem oraz przypływem pozytywnej energii.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
118,2 zł brutto
63,2 zł brutto
37,0 zł brutto
Małe opakowanie:
20,5 zł brutto
12,8 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guawy między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
107,2 zł brutto
57,7 zł brutto
33,8 zł brutto
Małe opakowanie:
18,8 zł brutto
12,0 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%

Pierwszą czekoladę w postaci stałej wyprodukowała w 1847 roku spółdzielnia JS Fry & Sons. I sława tej ciemnej słodkiej radości dotyka gwiazd. Dodaj do niej przyprawy, orzechy lub owoce, pocieszaj się nią rano, w południe i w nocy ... Czekolada cię nigdy nie zawiedzie. O czekoladzie z Ekwadoru można to powiedzieć z czystym sumieniem. Czekolada z prawie 80 procentowego kakao z ekwadorskich drzew przyniesie do twych dni jasność i urok.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
127,7 zł brutto
68,0 zł brutto
39,7 zł brutto
Małe opakowanie:
21,8 zł brutto
13,7 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »