Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%

Kod: 991

Pierwszą czekoladę w postaci stałej wyprodukowała w 1847 roku spółdzielnia JS Fry & Sons. I sława tej ciemnej słodkiej radości dotyka gwiazd. Dodaj do niej przyprawy, orzechy lub owoce, pocieszaj się nią rano, w południe i w nocy ... Czekolada cię nigdy nie zawiedzie. O czekoladzie z Ekwadoru można to powiedzieć z czystym sumieniem. Czekolada z prawie 80 procentowego kakao z ekwadorskich drzew przyniesie do twych dni jasność i urok. 

Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Paczkomat Dostarczymy do 21. 11. 2018 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 21. 11. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
132,5 zł brutto
70,3 zł brutto
40,8 zł brutto
Małe opakowanie:
21,8 zł brutto
13,7 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Ekwador 76%, Masło kakaowe, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolady w pastylkach Ekwador są fantastycznie kakaowo gorzkie. Smakują pełnie, ich posmak rzeczywiście pozostaje w ustach przez długi czas.

Źródło

Republica del Ecuador jest z uprawą kakao bardzo ściśle powiązana. Chociaż państwo równikowe produkuje tylko 4 procent objętości kakao, to swym wysoce jakościowym kakao przyczynia się do produkcji światowej wynoszącej 70 procent. Jego kakao jest niezwykle delikatne.

Uprawa kakaowca właściwego (Theobroma kakao) ma dla mieszkańców Ekwadoru znaczenie nie tylko jako źródło doskonałego kakao, ale także jako zjawisko kulturowe i społeczne. Spółdzielnie łączące drobnych rolników gwarantują odpowiednie ceny zakupu (oczywiście także jakość oferowanych towarów), a część zysków utrzymuje większość bardzo ubogich rodzin. Należy dodać, że kraj eksportował "czarne złoto", jak mówią o kakao mieszkańcy całych 250 lat, zanim ktoś wymyślił produkcję ekwadorskiej czekolady. Jej źródłem są ziarna zbierane z kakaowca gatunku Arriba. Nasiona urzekają delikatnym, kwiatowo-owocowym aromatem.

Początkowo państwo Indianin, które zostało podbite przez Hiszpanów w 1534, w 20. wieku przeszło destabilizacją polityczną i nadal boryka się z ogromnymi długami. Użytki rolne posiada z 40 procent kilku bogatych ziemian, całe 2/3 rodzinnych gospodarstw rolnych uprawia bardzo małą powierzchnię. Duża ilość rolników przeprowadza się do dużych miast, gdzie gwarantuje sięłatwiejsze zarobki. Niestety rolnicy często kończą w slumsach.

Czekolada z Ekwadoru posiada miano jednej z najlepszych na świecie, aż do chwili obecnej. Zbiera sukcesy w międzynarodowych konkursach i zbiera medale. Każdy turysta, który odwiedza Ekwador, trafia na lotnisko, targowiskach oraz w lokalnych sklepach na ofertę wspaniałej czekolady. Ziarna kakaowca są przetwarzane głównie w obszarach Mania, Los Rios i El Oro.

Od nasiona kakaowca właściwego do czekolady prowadzi bardzo długa droga. Ziarna kakaowe, które zostaną usunięte ze strąków i oczyszczone od miazgi pozostają przez kilka dni do fermentowania i suszenia. Następnym krokiem jest prażenie, rozgniatanie i mielenie. Z otrzymanej masy kakaowej oddziela się masło kakaowe i kakao. Z obu składników jest następnie wytwarzana czekolada. Wśród procedur technologicznych można znaleźć emulgowanie, ugniatanie, ubicie, temperowanie, chłodzenie ...

Zaskakujący jest fakt, że czekolada w postaci stałej jest znana dopiero od roku 1847. Do tego czasu kakao było dodawane do napojów, najczęściej do wody. Jak kakao świetnie smakuje z mlekiem odkryto dopiero w 18. wieku.

Powodów, aby spożywać czekoladę jest wiele. Dzięki swojej wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, witamin i minerałów pomaga utrzymać dobry nastrój i przynosi wiele pozytywnej energii. Nie na darmo jest kakao na liście tzw. super pożywienia, a w czekoladę są wyposażeni astronauci w ich drodze do kosmosu.

Czekolada w pastylkach Ekwador jest odpowiednia dla wegetarian i wegan. Zawiera ona 42% suchej masy kakaowej.

W odniesieniu do alergenów powinni uważać ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 414 kJ / 577 kcal
Tłuszcze:46 g
z tego nasycone:27,7 g
Sacharydy:24,3 g
z tego cukry:20,6 g
Białka:8,6 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


ROBUSTA INDIA MONSOONED kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

ROBUSTA INDIA MONSOONED kawa ziarnista

Dużo kofeiny, dużo cierpkości. Indyjska robusta to kawa dla dorosłych chłopców i dziewczyn. Docenicie ją podczas długich podróży, męczących narad lub nocnych zmian. Pod ostrym smakiem kryje się czekolada, a pianka jest wystawna. Robustę można użyć jako podstawę dla espresso. Dobrana w odpowiednim stosunku do Arabici tworzy przepyszną mieszankę.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
68,3 zł brutto
38,2 zł brutto
22,8 zł brutto
Małe opakowanie:
13,0 zł brutto
8,7 zł brutto
Zemleć:

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
131,7 zł brutto
69,8 zł brutto
40,5 zł brutto
Małe opakowanie:
21,7 zł brutto
13,7 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
104,8 zł brutto
56,5 zł brutto
33,0 zł brutto
Małe opakowanie:
18,0 zł brutto
11,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »