Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH CUBA ORIGIN 72%

Kod: 996

Kiedy dokładnie "ukazały się" kakaowce na Kubie, nie jest do końca znane. Pierwszy prawdziwy dowód o ich obecności pochodzi z 1748 roku. Kilka lat później, największa z wysp karaibskich rozwozi kakao na cały świat. Skosztuj także i ty czegoś z tropikalnego raju, z którego kakao jest lekko pikantne i gorzko ciepłe.  

Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Paczkomat Dostarczymy do 21. 11. 2018 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 21. 11. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
143,0 zł brutto
75,7 zł brutto
43,8 zł brutto
Małe opakowanie:
23,3 zł brutto
14,5 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Kuba
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Kuba 72%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Wysokoprocentowa czekolada z Kuby jest bardzo gorzka. Jednocześnie rozpoznasz w niej miękkość i aksamitną okrągłość. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało!

Źródło

Kubańskie drzewa kakaowca nie rosną w dzikiej naturze. Na wyspę z tropikalnym klimatem zostały przywiezione do końca 18 wieku. Dokładnie jedynym obszarem, w którym Kuba kakao we większej ilości uprawia jest południowo-wschodni róg wyspy Baracoa. Strąki kakaowca są zbierane przez drobnych rolników na małych działkach. Tzw. główne zbiory są planowane od lutego do lipca. Mniejsze zbiory są od września do grudnia.

Baracoa jest podobno miejscem, które odwiedził 27 listopada 1492 roku Krzysztof Kolumb. Pierwszym gubernatorem obszaru się stał Diego Velázquez de Cuéllar. Najstarsza Hiszpańska osada na Kubie jest słynna z trzciny cukrowej, kokosu, pomarańczy i oczywiście kakao.

Warto wspomnieć ostatni fakt historyczny Krzysztofa Kolumba oczarowała Baracoa na tyle, że w swoim dzienniku napisał: "najpiękniejsze miejsce na świecie ... usłyszałem śpiew ptaków tak piękny, że człowieku nie chce się opuścić to miejsce." Dziś mimo to, że Baracoa lotniczo odległa jest z Hawany około dwóch godzin jest to bardzo turystyczny region. Główne produkty Baracoi to banany, orzechy kokosowe i kakao. Kakaowce rosną na stokach, więc dostęp do nich nie jest łatwy. Zbiory strąków są bardzo trudne. Przy cięciu rolnicy dokładają wszelkich starań, aby nie zniszczyć miejsca, gdzie znów będzie kwitnąć. Ze strąków są usunięte ziarna, które trzeba przez kilka dni będą fermentować a następnie suszyć na słońcu. Oczyszczone zbiory wędrują na giełdę.

Jeśli końcowym produktem jest czekolada należy ziarna kakaowca uprażyć, rozgniatać i zemleć. Końcowa masa kakaowa jest stosowana do produkcji masła kakaowego i kakao w proszku. Oba surowce wraz z innymi składnikami, tworzą podstawę do czekolady. W celu otrzymania 1 kg czekolady potrzebne jest 300-600 ziaren kakaowca.

O zdolnościach kakao - stymulują organizm, poprawiają nastrój i pomagają w zwalczaniu pewnych dolegliwości zdrowotnych - wiedzieli już starożytni Aztekowie. Również dziś ziarna kakaowca są uważane za tzw. super pożywienie. W czekoladzie znajdziemy szerokie spektrum antyoksydantów, minerałów i witamin. Mają pozytywny wpływ na zdrowie konsumentów i pomagają uniknąć wielu problemów cywilizacyjnych.

Czekolady w pastylkach Cuba Origin są odpowiednie dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 365 kJ / 565 kcal
Tłuszcze:42,6 g
z tego nasycone:25,6 g
Sacharydy:30,7 g
z tego cukry:27 g
Białka:7,7 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

Bajka dla smakoszy! Ta kawa plantacyjna z południowego wybrzeża Kuby może pochwalić się prawie zerową kwasowością i pełnym smakiem o widocznym czekoladowym i karmelowym zabarwieniu. Pasmo górskie Sierra Maestra, w którym się urodziła, dało jej słodki zapach miodu i cukru trzcinowego. Kiedy jej spróbujecie, odkryjecie w niej nuty dymu i rumu kubańskiego.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
112,2 zł brutto
60,2 zł brutto
35,2 zł brutto
Małe opakowanie:
19,0 zł brutto
12,0 zł brutto
Zemleć:

15% ZNIŻKA
KUBA ALTURA LAVADO
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA ALTURA LAVADO

Karaiby, cygara, rum ... Co jeszcze trzeba więcej wiedzieć o Kubie? Że tam rośnie doskonała kawa! W górach Sierra Maestra w południowo-wschodniej części wyspy jest uprawiana przez drobnych rolników. Dziewięćdziesiąt procent kubańskiej kawy pochodzi z zalesionych wzgórz rozłożonych wśród dolin dzikich rzek. Cudowne siedliska krasowe są obecnie chronione w ramach parków narodowych. Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
106,0 zł brutto
57,2 zł brutto
33,3 zł brutto
Małe opakowanie:
18,2 zł brutto
11,5 zł brutto
Zemleć:

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
104,8 zł brutto
56,5 zł brutto
33,0 zł brutto
Małe opakowanie:
18,0 zł brutto
11,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »