

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
W południowo-zachodniej części Kolumbii, na wulkanicznej ziemi wysokich gór, dojrzała kawa. Nie byłoby w tym nic specjalnego. Te czerwone jagody zawierają jednak ziarna o unikalnych smakach i zapachach. Nie rosną one nigdzie indziej na świecie. Dlatego najchętniej poszukiwany jest micro lot z regionu Huila. Za nim stoją kobiety z 21 farm, które dzięki naszemu zamiłowaniu do kawy, mogą wysłać swoje dzieci do szkoły i zapewnić im opiekę zdrowotną.
Pianka i smak kawy
Sto procentowa Arabica o nazwie Columbia Huila Women's Coffee Project smakuje naprawdę niezwykle. Przy odpowiednim przygotowaniu, twoje zmysły najpierw odczują nutę czerwonych pomarańczy, która stopniowo zmienia się w migdałowo-orzechowy posmak. Kawa jest również pełna miękkiego aromatu grejpfruta. Krem jest lekki i zwarty.
Pochodzenie kawy
Kawa ta jest owocem pracy wielu kolumbijskich kobiet. W kolorowych fartuchach i wiecznym uśmiechu na twarzy regularnie dbają o odmiany kawy Castillo, które rosną w 21 gospodarstwach o łącznej powierzchni 56 hektarów.
Obszar Huila jest obszarem najbardziej zagrożonym wybuchem wulkanów. Wulkany utworzyły masywne góry i głęboką dolinę, przez którą przepływa rzeka Magdalena. W pustyni Tatacoa temperatura wzrasta do 35 ° C, na szczycie gór Nevado del Huila temperatura rzadko przekracza zero.
Głównymi produktami eksportowymi regionu są produkty na bazie oleju i kawy lub samej kawy. Celem rządu kolumbijskiego jest zachęcanie plantatorów kawy do zapewnienia rolnikom wystarczających dochodów. Huila uprawia się również ryż, kukurydzę lub trzcinkę cukrową.
W Kolumbii ziarna kawy są rutynowo przetwarzane tak zwaną mokrą metodą więc przez przemywanie. Zaraz po zbiorze są wsypane do dużych zbiorników z wodą. Jakościowa część zbioru opadnie na dno, reszta zostaje zebrana z powierzchni. Wraz z wodą czereśnie są przeciskane przez specjalne płyty gniotące, które usuną miąższ. Nasienia (ziarenka kawy) poddane są fermentacji, następnie są suszone na słońcu i w suszarkach.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Ustaw grubość mielenia kawy według wybranej metody parzenia.
Do kawy należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 g) kawy zmielonej.
Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

10. 10.