Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADOWO-ORZECHOWA kawa ziarnista

Kod: 45
Ocena: doskonały, 3 recenzje

Jesteście konserwatywni, ale od czasu do czasu zwycięża ciekawość? Jak smakuje kawa wzbogacona nutami orzechów i czekolady? Jaką ma piankę? Czy może w ogóle osiągnąć jakość nie aromatywowanych arabik? Chętnie Was przekonamy, że jest doskonała, pocieszy delikatną i zwartą pianą, a jakością jest równa najlepszej kawie. Tak, to kawa dla miłośników niepozornej innowacji.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 23. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1900m
Smak
Smak:
Czekolada, Orzech
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Naturalny aromat

Pianka i smak kawy

Czekoladowo-orzechowa kawa smakuje dokładnie tak samo jak jej podstawa, arabice z peruwiańskich Andów, po prostu podkreśla czekolada z orzechami. Kompozycja jest czysta, gładka i słodka. Pianka jest lekka, delikatna.

Pochodzenie kawy

Aby dowiedzieć się, czym jest ta kawa, przeczytajcie o Puno w Peru. Stąd właśnie pochodzą ziarna arabiki, które nasza palarnia wzbogaciła o kilka kropli naturalnego aromatu przed prażeniem. Samo prażenie zostalo wykonane precyzyjnie i na średdnim stopniu. Aby zachować wszystkie walory smakowe i zapachy kawy.

Wyobraźcie sobie wysokie góry, zły stan dróg, kilka wiosek na zboczach i wspaniałe błękitne jezioro. Te góry to Andy, a jezioro Titicaca. Jesteśmy na południowym wschodzie Peru, na wysokości niecałych 2000 metrów nad poziomem morza. Daleko w dole są zielone plantacje kawy, powietrze jest czyste, wilgotne i zimne ... Teraz juz możne przypuszczacie, że lokalna kawa ma swój urok. Ukrywają się za nim nie tylko wyjątkowe warunki naturalne, w których rośnie, ale także praca doświadczonych rolników, którzy ją zbierają i przetwarzają.

Kawowiec (Coffea arabica) rodzi dopiero po dwóch lub trzech latach, a rolnicy uprawiają go od sadzonki. Krzewy o twardych liściach kwitną biało-różowo, wytwarzają czerwone, żółte lub pomarańczowe pestkowce. W każdej takiej kawowej czereśni są dwie pestki, z których każda ma jedno nasiono. Po zebraniu konieczne jest wlanie jagód do wody, przepchnięcie ich przez miażdżące płytki w celu uwolnienia miąższu i skórki. Oddzielone ziarna kawy są następnie fermentowane i suszone, zwykle na bezpośrednim słońcu.

Kawa jest pakowana w worki jutowe i wysyłana na giełdę. W suchym i ciemnym otoczeniu zielona kawa utrzymuje się świeża przez kilka miesięcy. "Relaks" przyniesie korzyści ziarnom. Prażenie jest kluczowym krokiem do ostatecznego smaku napoju, dosłownie jest to alchemia. W przypadku tej kawy smakowej, ziarna zostały oprószone naturalny aromatem przed prażeniem.

Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy

Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami.

Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.

  • Zawsze wkładaj tylko tyle aromatycznej kawy do ekspresu do kawy, ile natychmiast zużyjesz.
  • Po przygotowaniu aromatyzowanej kawy przygotuj kolejną filiżankę z ziaren tradycyjnych. To oczyści urządzenie z pozostałości naturalnych substancji aromatycznych.

Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych).

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1.Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.

2. Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.

3. Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

7. 7.

Ocena: doskonały
Pyszna kawusia coś innego zapach zniewala smak też

31. 7.

Ocena: doskonały
Wybrałam bardzo dobrze! Kawa naprawdę zawiera smak dwóch moich ulubionych potraw, czekolady i orzechów :) Po prostu jest boska!!! Kasia

31. 7.

Ocena: doskonały
Ten czekoladowo- orzechowy smak uwelbiam! Polecam wszystkim wielbicielą czekoldy i orzechów :)

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
156,6 zł /1000 g 15,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 23. 4. 2024

WIŚNIE W CZEKOLADZIE kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

WIŚNIE W CZEKOLADZIE kawa ziarnista

Wiśnie w czekoladzie to wspaniały podarunek dla wszystkich panien, pań, babci i teściowych. Smakuje także mężczyznom! Tym większy powód do kupienia aromatyzowanej stuprocentowej Arabici od razu w jedno kilogramowym opakowaniu. Świeżość wiśni i grzejące nuty czekoladowe nigdy się nie znudzą. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 23. 4. 2024

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista

Dwa smaki pasują do siebie wspaniale – migdały i czekolada. Spróbujcie je w kombinacji z luksusową kawą plantacyjną. Poczujecie w ten sposób nie tylko jej zaokrąglony i zharmonizowany smak, ale także atrakcyjną gorzko-słodką nutę. Sprawcie, by wasz dzień był piękniejszy. Kawa ziarnista uprawiana z miłością i palona z wyczuciem nie powinna zostać niezauważona.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 23. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »