Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

AROMATYCZNE PLEIN (22/24) - kakao

Kod: 1000

Najbardziej jakościowe ziarna kakaowca, profesjonalne wykonanie i unikalny profil smakowy. Kakao Plein Arome polubisz od pierwszej łyżeczki. Jest idealne do przyrządzania napojów, deserów i wyrobów piekarskich. Czysty proszek kakaowy jasnobrązowego koloru i z uroczym zapachem napewno będziesz chciał mieć pod ręką przy twoich sztuczkach kulinarnych. I z pewnością możesz zrobić zakład, że nie tylko twoje świąteczne ciasteczka, ale i niedzielne ciasto będzie perfekcyjne.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
188,7 zł /1000 g 18,9 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

100% Kakao

Smak

Aromatyczne kakao Plein zostało wyprodukowane przy użyciu alkalizacji w związku z tym nie jest zbyt kwaśne. Wręcz przeciwnie - jego smak jest intensywny, gładki i przyjemnie gorzki.

Pochodzenie

Jak pisano we wstępie to kakao jest mieszaniną najlepszych kakaowych proszków na świecie. Chodzi o kakao typu holenderskiego, w ostatnim etapie przetwarzania dodają się regulatory kwasowości. Dzięki temu kakao jest bardzo miękkie i delikatne.

Ziarna kakaowca są nasionami zawsze zielonego kakaowca właściwego (Theobroma cacao). Ich ojczyzną są lasy wokół równika, gdzie jest gorąco i wilgotny klimat. Z Ameryki Środkowej i Południowej drzewa przypominające nasze wiśnie, przewiezione się prawie na całą strefę pomiędzy zwrotnikami Raka i Koziorożca.

Drzewa kakaowca kwitną prawie przez cały rok, ale najwięcej kwiatów mają dwa razy w roku. Ponieważ mogą go zapylać tylko specjalne muszki ochotkowate, przemienią się w owoc tylko w podziale około 1 na 100 drzew.

Dojrzałe owoce osiągają długość 20-30 cm i wagę 300-500 g. Pod twardąłuską znajduje się biała słodka miazga otaczająca nasiona. Wyglądają jak fasola, w jagodzie można znaleźć 20-40 nasion i te sąźródłem cennego kakao.

Zebrane owoce kakaowca rozcina się i wydobywa z nich ziarna kakaowca. Ziarna uwolnione od miąższu poddawane są procesowi fermentacji. Następnie suszone, oczyszczone i sprzedawane do klientów. Handel kakao ma miejsce głównie na giełdach w Londynie i Nowym Jorku. Producenci kakao, najpierw ziarna uprażą i ugniatają. Trzeba zatem pozbyć się niejadalnej skorupki i kiełków, czyli zarodków. Zarówno kiełki jak i skorupki oddziela się od oczyszczonego ziarnka. Oczyszczone ziarno kakaowca podlega następnie procesom mielenia. Oddziela się od masy kakaowej masło kakaowe i same kakao w proszku. Zgodnie z zasadami i ten musi zawierać więcej niż 20 procent tłuszczu.

Kakao w proszku Plein AROME został zalkalizowany. Dodaniem regulatorów kwasowości otrzymuje bardziej delikatny smak i eliminuje się nielubianą kwasowość. Zawiera on 22 -24% masła kakaowego.

Proszek kakaowy nie bez powodu jest popularny na całym świecie. Ponieważ zawiera on znaczne ilości przeciwutleniaczy i minerałów (magnez, cynk, wapń, żelazo) i witaminy (E, A), poprawia sprawność fizyczną i umysłową konsumentów. Euforia, która pojawia się po spożyciu kakao, zdaniem naukowców jest nawet 4-krotnie trwalsza niż po długim pocałunku ukochanej osoby. Konsumpcja kakao pomaga poprawnie działać układowi sercowo-naczyniowego i wspomaga libido.

Proszek kakaowy Aromatyczny Plein jest odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Spożycie tego produktu dla osób cierpiących na alergię na kakao może wywołać reakcję alergiczną. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Nadaje się do przygotowania smacznego kakao. Można ugotować z konwencjonalnym mlekiem, mlekiem sojowym lub mlekiem ryżowym. Idealny jest również do pieczenia.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1 631 kJ / 390 kcal
Tłuszcze: 23 g
z tego nasycone: 13,8 g
Sacharydy: 9 g
z tego cukry: 0,4 g
Białka: 19,5 g
Sól: 0,04 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

Gorąca Brazylia daje światu nie tylko wspaniałych piłkarzy, surowce mineralne i okazję do podziwiania zabytków kultury. Jest także krajem, który zasłynął eksportem szczególnej kawy o świetnej jakości. Stuprocentowa Arabica Santos NY2 jest klasyką, która nigdy się nie znudzi. Któż, by się oparł czekoladzie i orzechom?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
110,2 zł /1000 g 11,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO ziarnista kawa
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO ziarnista kawa

Sto procent Arabica, sto procent doświadczenie degustacyjne!  Elegancka Kolumbia Supremo Medelin przygotuje niezapomniane spotkanie  egzotycznych owoców i czekolady. Chociaż mocna i aromatyczna, jednak delikatna i harmonizująca. Ekskluzywne i regularne ziarna kawy są palone do ciemnego koloru, tworząc delikatne i atrakcyjne olejki zapachowe. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
154,7 zł /1000 g 15,5 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista

Brazylijską kawę na pewno już próbowaliśćie. Może pochodziła z tradycyjnego regionu Sul de Minas. A może tym razem napić się tej bezkofeinowej? Delikatna szwajcarska metoda pozbawiła kawę popularnego alkaloidu, ale pozostawiła jej naturalnie pyszny smak i aromat. Wasz kubek będzie pełen czekolady i orzechów, słodki, zrównoważony i pachnący. Możecie sobie na niego powzolić tyle razy, ile chcecie. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
173,0 zł /1000 g 17,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 6. 3. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »