Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

AROMATYCZNE PLEIN (22/24) - kakao

Kod: 1000

Najbardziej jakościowe ziarna kakaowca, profesjonalne wykonanie i unikalny profil smakowy. Kakao Plein Arome polubisz od pierwszej łyżeczki. Jest idealne do przyrządzania napojów, deserów i wyrobów piekarskich. Czysty proszek kakaowy jasnobrązowego koloru i z uroczym zapachem napewno będziesz chciał mieć pod ręką przy twoich sztuczkach kulinarnych. I z pewnością możesz zrobić zakład, że nie tylko twoje świąteczne ciasteczka, ale i niedzielne ciasto będzie perfekcyjne.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
188,7 zł /1000 g 18,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

100% Kakao

Smak

Aromatyczne kakao Plein zostało wyprodukowane przy użyciu alkalizacji w związku z tym nie jest zbyt kwaśne. Wręcz przeciwnie - jego smak jest intensywny, gładki i przyjemnie gorzki.

Pochodzenie

Jak pisano we wstępie to kakao jest mieszaniną najlepszych kakaowych proszków na świecie. Chodzi o kakao typu holenderskiego, w ostatnim etapie przetwarzania dodają się regulatory kwasowości. Dzięki temu kakao jest bardzo miękkie i delikatne.

Ziarna kakaowca są nasionami zawsze zielonego kakaowca właściwego (Theobroma cacao). Ich ojczyzną są lasy wokół równika, gdzie jest gorąco i wilgotny klimat. Z Ameryki Środkowej i Południowej drzewa przypominające nasze wiśnie, przewiezione się prawie na całą strefę pomiędzy zwrotnikami Raka i Koziorożca.

Drzewa kakaowca kwitną prawie przez cały rok, ale najwięcej kwiatów mają dwa razy w roku. Ponieważ mogą go zapylać tylko specjalne muszki ochotkowate, przemienią się w owoc tylko w podziale około 1 na 100 drzew.

Dojrzałe owoce osiągają długość 20-30 cm i wagę 300-500 g. Pod twardąłuską znajduje się biała słodka miazga otaczająca nasiona. Wyglądają jak fasola, w jagodzie można znaleźć 20-40 nasion i te sąźródłem cennego kakao.

Zebrane owoce kakaowca rozcina się i wydobywa z nich ziarna kakaowca. Ziarna uwolnione od miąższu poddawane są procesowi fermentacji. Następnie suszone, oczyszczone i sprzedawane do klientów. Handel kakao ma miejsce głównie na giełdach w Londynie i Nowym Jorku. Producenci kakao, najpierw ziarna uprażą i ugniatają. Trzeba zatem pozbyć się niejadalnej skorupki i kiełków, czyli zarodków. Zarówno kiełki jak i skorupki oddziela się od oczyszczonego ziarnka. Oczyszczone ziarno kakaowca podlega następnie procesom mielenia. Oddziela się od masy kakaowej masło kakaowe i same kakao w proszku. Zgodnie z zasadami i ten musi zawierać więcej niż 20 procent tłuszczu.

Kakao w proszku Plein AROME został zalkalizowany. Dodaniem regulatorów kwasowości otrzymuje bardziej delikatny smak i eliminuje się nielubianą kwasowość. Zawiera on 22 -24% masła kakaowego.

Proszek kakaowy nie bez powodu jest popularny na całym świecie. Ponieważ zawiera on znaczne ilości przeciwutleniaczy i minerałów (magnez, cynk, wapń, żelazo) i witaminy (E, A), poprawia sprawność fizyczną i umysłową konsumentów. Euforia, która pojawia się po spożyciu kakao, zdaniem naukowców jest nawet 4-krotnie trwalsza niż po długim pocałunku ukochanej osoby. Konsumpcja kakao pomaga poprawnie działać układowi sercowo-naczyniowego i wspomaga libido.

Proszek kakaowy Aromatyczny Plein jest odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Spożycie tego produktu dla osób cierpiących na alergię na kakao może wywołać reakcję alergiczną. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 C.

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Nadaje się do przygotowania smacznego kakao. Można ugotować z konwencjonalnym mlekiem, mlekiem sojowym lub mlekiem ryżowym. Idealny jest również do pieczenia.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1 631 kJ / 390 kcal
Tłuszcze: 23 g
z tego nasycone: 13,8 g
Sacharydy: 9 g
z tego cukry: 0,4 g
Białka: 19,5 g
Sól: 0,04 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


EXTRA BRUT (22/24) – kakao
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

EXTRA BRUT (22/24) – kakao

Proszek kakaowy Extra Brut jest naprawdę oryginalnym przysmakiem. Mieszankę wykonaną z najlepszego kakao docenią fani czekolady, cukiernicy i także matki małych dzieci. U pierwszych gwarantuje doskonały smak, drugim zapewnia przestrzeń dla niekończącej się kreatywności, a trzecim do pomocy w przygotowaniu wieczornej kolacji. Dobre kakao nigdy się nie znudzi.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

PERU (10/12) - kakao
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU (10/12) - kakao

Chociaż Peru nie jest jednym z największych na świecie producentów kakao, bez wątpienia nie stoi z boku. Produkcja 71.000 ton, które dodaje do światowego rynku świadczy, że warto zwrócić na niego uwagę. Jako jeden z nielicznych krajów produkuje kakao bardzo delikatne i aromatyczne. Kakaowce rosną niemal wszędzie u wybrzeży i obszarów lasów deszczowych w Amazonii.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
144,0 zł /1000 g 14,4 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024

PROSZEK KAKAOWY – EKWADOR (22/24)
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

PROSZEK KAKAOWY – EKWADOR (22/24)

Mieszkańcy Ekwadoru tak bardzo lubią swoje kakao, że uważają je za symbol swojego kraju. A mają ku temu ważne powody. Ekwadorskie krzewy kawowca rosną w wyjątkowym ekosystemie dorzecza Amazonki, co przekłada się na unikalny smak ich owoców, a ponadto zapewniają małym społecznościom godne życie. Czym Was oczarują? Delikatnym zapachem i zaskakująco intensywnym smakiem. Proszek kakaowy z Ekwadoru wyniesie każdy napój lub potrawę na boskie manu. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
152,8 zł /1000 g 15,3 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »