Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

MASŁO ORZECHOWE – kawa rozpuszczalna

Kod: 1651
Ocena: doskonały, 1 recenzje

Masło orzechowe, albo nie możecie na nie patrzeć, albo nie potraficie sobie wyobrazić dnia bez niego. Jeśli należyci do drugiej grupy, koniecznie popróbujcie tej kawy rozpuszczalnej. Jest wzbogacona aromatem masła orzechowego, który łączy w sobie orzeszki oraz słodki smak ze słonym. Wersja instant mieszanki meksykańskiej arabiki i robusty umożliwi Wam przygotowanie filiżanki ulubionej kawy kiedykolwiek i gdziekolwiek. Ten, kto uwielbia masło orzechowe, właśnie odnalazł jego kawowy odpowiednik.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Meksyk
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1350m
Smak
Smak:
Masło Orzechowe
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Zamrażanie

Skład

Arabica 80%, Robusta 20%, Aromat orzechowy

Pianka i smak kawy

Kawa rozpuszczalna Masło orzechowe łączy w sobie zarówno smak orzeszków arachidowych wzbogaconych kilkoma ziarenkami soli, jak i doskonałe nutki meksykańskiej kawy. Właśnie ze zbalansowanej mieszanki tamtejszych arabiki i robusty przygotowano tą pyszność instant. Dlatego możecie oczekiwać harmonijnej, słodkiej bazy z lekkim dodatkiem uwielbianego na całym świecie masła orzechowego.

Pochodzenie kawy

Nie trzeba się obawiać kaw rospuszczalnych. Dawno temu minęły czasy, gdy na rynku nie można było dostać innych produktów, niż te o słabej jakości zasadniczo powstałych z pozostałości poprodukcyjnych. Dzisiejsze kawy rozpuszczalne charakteryzują się doskonałymi standardami smakowymi, zwłaszcza te liofilizowane, czyli wymrażane. Tak jak właśnie ta kawa. Liofilizacja to tak zwane suszenie mrozem. Dzięki niej żywność zachowuje w maksymalnie możliwym stopniu kolor, smak i aromat. Nic w tym dziwnego, że obecnie liofilizacja jest bardzo często wykorzystywana do konserwowania owoców i warzyw. Istnieją nawet domowe suszarki funkcjonujące w oparciu o tą zasadę. O co w tym chodzi? W przypadku kawy rozpuszczalnej Masło orzechowe proces wygląda mniej więcej tak… Z uprażonych ziaren plantacyjnej arabiki i robusty przygotowuje się wywar, z którego odparowuje się dużą część wody. Powstały w ten sposób koncentrat kawy jest zamrażany (do temperatury około -40 °C), mielony a w specjalnym urządzeniu przy zmniejszonym ciśnieniu usuwa się z niego do 95% pozostałej wody. Ciało stałe zamienia się w gaz, czyli sublimuje. Powstała w ten sposób kawa rozpuszczalna ma postać drobnych kryształków o gładkich powierzchniach. Tym odróżnia się od kawy rozpuszczalnej wytwarzanej poprzez rozpylanie w gorącym powietrzu. Ta może przypominać małe kuleczki. Kawa rozpuszczalna istnieje na rynku już od co najmniej lat 50-tych poprzedniego stulecia. Jej popularność ciągle rośnie a największym zainteresowaniem cieszą się kawy najwyższej jakości. Linie premium wybitnych producentów odnoszą ogromny sukces. Gdy czasopismo Perfect Daily Grand zapytało swoich czytelników o to, co myślą o kawie rozpuszczalnej, w większości odpowiedzieli, że uważają ją za stały element ich życia, ponieważ umożliwia im cieszyć się kawą w drodze lub na łonie przyrody. My w pełni się z tym zgadzamy. Bardzo częstym sposobem przygotowania kawy rozpuszczalnej jest zwykłe zalanie jej gorącą (uwaga – nie gotującą się) wodą, wiele osób wykorzystuje ją jako podstawę do frappe. W Portugalii lub Hiszpanii kaw instant miesza się bezpośrednio z gorącym mlekiem natomiast w Korei znowu ze śmietaną bezmleczną i cukrem. Sposób przygotowania kawy rozpuszczalnej Masło orzechowe, zależy od Waszego upodobania. W każdym razie każda filiżanka będzie smakować bajecznie.

Efekty kawy

1.Optymalny sposób przygotowania wymaga małego kubka o pojemności 90 ml.
2.Wsypujemy 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalewamy przegotowaną wodą o temperaturze ok.
90°C. Gotująca się woda pozbawia kawę jej wyrazistego smaku.
3.Do przygotowania kawy używamy zawsze świeżej wody.

Arabica
Efekty arabiki
Robusta
Efekty robusty

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1.Optymalny sposób przygotowania wymaga małego kubka o pojemności 90 ml.
2.Wsypujemy 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalewamy wodą o temper. ok.
90°C. Gotująca się woda pozbawia kawę jej wyrazistego smaku.
3.Do przygotowania kawy używamy zawsze świeżej wody.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

8. 11.

Ocena: doskonały
Boże, dawno nie piłam nic tak dobrego! Bezkonkurencyjnie najlepsza kawa, jaką tu zamówiłam. Następnym razem zamiast 50 g wezmę 1000 g. Naprawdę coś niesamowitego.

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


15% ZNIŻKA
FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna

Wanilia jest chyba najczęściej używaną przyprawą na świecie. Europejczycy kochają ją od 16 wieku, ale starożytni Aztekowie i  Toltekowie wiedzieli o wanilii znacznie wcześniej. French vanilla  lub  Bourbon jest importowana z wyspy Reunion. Jej uprawa, zbiór i przetwarzanie jest trudne, więc i cena nie jest niska. Zrób sobie teraz przyjemność i wypróbuj ją w kawie z Meksyku.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,7 zł /1000 g 121,3 zł /1000 g 12,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

IRISH CREAM kawa rozpuszczalna

 Irish cream jest jednym z cenionych typów napojów alkoholowych. Przepisu na prawdziwy irish cream podobno najwięksi producenci nie ujawnią nawet pod groźbą śmierci (utonięcia w beczce). Zwykle zawiera 15-20 procent irlandzkiej whisky, śmietany, wanilii i kawy. Jedni dodają czekoladę, inni ekstrakt z kokosa. A teraz wyobraź sobie, jak świetnie smakuje w połączeniu z kawą z Ekwadoru ...  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024

ŚMIETANKOWO- KARMELOWA kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

ŚMIETANKOWO- KARMELOWA kawa rozpuszczalna

Kawa rozpuszczalna ma swoich zwolenników i przeciwników. Ale jesteśmy pewni, że nikt nie pogardzi filiżanką szybkiego, smacznego i pobudzającego napoju. Zwłaszcza gdy pachnie karmelem i śmietaną. Ponadto jest to kawa liofilizowana, przygotowana z wielką starannością z najlepszych ziaren. Przekonajcie się, jak jest naprawdę. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 24. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »